Foto: Shutterstock kolāža
Ir klāt ilgi gaidītais brīdis, kad rabarberi aug griezdamies, tādēļ lieti noder katra jauna ideja, kā garšīgi likt lietā leknos, skābenos kātus. Pālapojot "Tasty" recepšu krājumus, uzgājām vairākas tieši rabarberiem veltītas recepšu kolekcijas, kur vienkopus atrodamas gardas kūkas, plātsmaizes, kārdinoši deserti, veselīgi dzērieni un idejas sulīgo kātu saglabāšanai ziemas krājumiem.

Šis recepšu špikeris ir īpaši ērti lietojams, jo receptes jau ir sadalītas pa kategorijām, un tev atliks vien izvēlēties, kuru no, piemēram, 22 plātsmaizēm, 15 desertiem, 13 atspirdzinošiem dzērieniem vai 20 fiksajām rabarberu kūkām izmēģināt jau šodien.

Lai labi garšo!

20 fiksās rabarberu kūkas bez mīklas mīcīšanas un rullēšanas

Foto: Shutterstock

Skābenie rabarberu kāti ir gluži kā radīti kūku un plātsmaižu pildījumam – to sulīgais svaigums gādā, lai saldie cepieni nebūtu pārlieku šķebinoši. Sezonā rabarberu raušus varētu cept kaut katru dienu, taču daudzus no šī darbiņa attur doma par to, ka būs jānoņemas ar mīklas mīcīšanu, raudzēšanu un rullēšanu. Nākot talkā slinkiem kārumniekiem, mēs atradām lielisku risinājumu – no "Tasty" plašā rabarberu kūku un plātsmaižu recepšu klāsta izvēlējāmies 20 fiksos variantus bez liekām klapatām ar mīklu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Vasaras garšas iekonservēšana: četri veidi rabarberu uzglabāšanai līdz ziemai

Foto: Shutterstock

Kamēr vien brangie rabarberu kāti raženi aug dārzā, šķiet tik pašsaprotami tos noplūkt un sacept sulīgā kūkā vai savārīt zaptē. Taču ziemas sezonā skābeno kātu kraukšķināšana šķiet kaut kas tāls un neaizsniedzams, ja vien neesi parūpējies par to jau laikus un sagatavojis krājumus tieši šādiem brīžiem. Ja labi zini, ka visus rabarberus svaigā veidā neapēdīsi, pietaupi kaut ko vēlākam laikam – sasaldējot, izkaltējot vai ūdenī iekonservējot.

Lasīt vairāk

Rabarberu dzērieni: 13 receptes limonādei, kvasam, kompotam un smūtijiem

Foto: Shutterstock/Karlīna Latsone, irbene.lv kolaža

Rabarberus parasti izmantojam kūkām un plātsmaizēm, bet no skābajiem kātiem var pagatavot arī dažādus atspirdzinājumus – tūlītējai baudīšanai vai ziemas krājumiem. "Tasty" arhīvā uzgājām receptes gan rabarberu limonādei, ķīselim, morsam un kvasam, gan arī sātīgākiem padzērieniem – kokteiļiem un smūtijiem, kas līdzēs remdēt ne vien slāpes, bet arī izsalkumu. Lai labi garšo!

Lasīt vairāk

Rabarberu ievārījumi: 12 receptes – ātrai noēšanai un ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock

Šobrīd pilnā sparā turpinās rabarberu sezona, tāpēc tieši ir īstais laiks ne vien cept kūkas un plātsmaizes, bet izmantot sulīgos kātus arī ievārījumu gatavošanai. Garda zaptīte, ko leksēt ar brokastu pankūkām vai ziest uz baltmaizes rikas izdosies, ja rabarberu skābumu līdzsvarosi ar garšā maigajiem banāniem, zemenes gādās par izcilu aromātu un skaistu krāsu, savukārt kivi sēkliņas ievārījumam piešķirs interesantu tekstūru.

Lasīt vairāk

Rabarberu laiks: 17 idejas, kā skābos kātus iekonservēt pieliekamā krājumiem

Foto: Shutterstock

Līdzīgi, kā zemeņu sezonā tās iegādājamies kilogramiem, lai saglabātu ziemai, to pašu varam darīt ar rabarberiem. Un tieši šobrīd, kad skābeno, kraukšķīgo kātu īstā sezona.

Lasīt vairāk

No klimpām līdz uzputenim: 15 saldskābi deserti rabarberu ražas laikam

Rabarberu sezonas pilnbriedā ir jādomā arvien jauni veidi, kā leknos, sulīgos kātus likt lietā. Plātsmaizes, kūkas un rauši, protams, ir laba lieta, bet, cik ilgi tad tos ēdīsi? Dažādības labad šoreiz piedāvājam 15 patīkami saldskābu rabarberu desertu receptes garšu kārpiņu palutināšanai.

Lasīt vairāk

Mājīgās rabarberu plātsmaizes: 22 receptes ikdienai un svētkiem

Foto: Shutterstock /DELFI/Privātais arhīvs kolāža

Vasarā viss zeļ, plaukst un zied uz nebēdu! Arī sulīgie rabarberu kāti, tādēļ, lai tos garšīgi liktu lietā, mēs iesakām pagatavot debešķīgi gardu rabarberu plātsmaizi, pie viena kārdinoši iesmaržinot māju. Lūk, 22 receptes no "Tasty" pūralādes!

Lasīt vairāk

Saldā un skābā līdzsvarā: 10 izcili gardas rabarberu kūkas

Foto: Shutterstock

Kamēr vēl pieejami brangie rabarberu kāti, gluži vai par pienākumu jāuztver to pagatavošana kādā saldā ēdienā nedēļas izskaņā. Rabarberi kūkā, šķiet, ir viens no labākajiem veidiem, kā likt lietā skābenās dārza veltes.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!