Foto: Shutterstock / DELFI kolāža
Tradicionālie lietuviešu virtuves ēdieni ir trekni un sātīgi, un uztura speciālisti tos noteikti neierindotu pie veselīgākajām izvēlēm. Leišiem, tāpat kā mums, iet pie sirds kartupeļi ar gaļu, jo šī divsavienība ir nobaudāma dažādās formās: rīvētu kartupeļu sacepums – kuģelis, kartupeļu desas, klimpas, ko dēvē par švilpikiem, un, protams, cepelīni. Kopš senatnes lietuvieši bijuši slaveni medalus darītāji, arī iesala alus un kvasa brūvētāji. Gatavojoties Jāņiem, noteikti izmēģini pagatavot kādu no slavenajiem lietuviešu biezpiena sieriem, ko kaimiņi ceļ galdā arī kā desertu – ar medu vai ievārījumu. Pārskatot "Tasty" krājumus, atradām 22 receptes Lietuvas garšu iepazīšanai.

Izlasot šo rakstu, uzzināsi trīs tradicionālas lietuviešu virtuves receptes no raidījuma "Īstās Latvijas saimnieces" dalībnieces Janīnas Jurgelevičas krājumiem: ceptā siera salāti, cepelīni un kūka "Napoleons".

Savukārt zemāk atradīsi 22 lietuviešu virtuves receptes, kas tevi noteikti iedvesmos jau tuvākajā laikā iekļaut ēdienkartē svaigas vēsmas no mūsu kaimiņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!