Ātrie bulgura salāti ar ceptu sieru un olu
Nereti, pārnākot mājās pēc ikdienas darbiem, mums trūkst iedvesmas veltīt daudz laika vakariņām. Ko pagatavot, ja vēlies paēst garšīgi, veselīgi un ātri? Veselīgas ēšanas eksperte Olga Ļubina sadarbībā ar "Rimi" piedāvā recepti sātīgiem siltajiem salātiem, kuru pagatavošana aizņems vien 20 minūtes.
Makaronu salāti ar turku zirņiem un garnelēm
Makaroni apvienojumā ar sezonālo produktu svaigajām garšām būs šīs vasaras ideālā kombinācija. Veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā pastas salātu recepti piknikam vai pusdienu pārtraukumam parkā.
Fiksie biezpiena salāti ar Korejas burkāniem, seleriju kātiem un krabju nūjiņām
Ja palaimējies tirgū vai bodē tikt pie sulīgiem seleriju kātiem, tad tos var nokraukšķināt visneiedomājamākajos veidos, piemēram, kombinācijā ar latviešu biezpienu, Korejas burkāniem un austrumniecisko kinzu. Savukārt kosmopolītiskās krabju nūjiņas šajos salātos kalpo kā garšviela, piešķirot tiem umami garšu. Ātri, vienkārši un bez liekām kalorijām!
Sātīgie tomātu salāti ar sieru, olām un baziliku
Piecu minūšu laikā pagatavojami tomātu salāti, kas ir vasarīgi svaigi, bet vienlaikus arī gana sātīgi un olbaltumvielām bagāti, lai kalpotu kā pilnvērtīga ēdienreize.
Selerijas saknes salāti ar papriku, tomātiem un jogurta mērci
Sulīgi seleriju saknes salāti ar papriku un tomātiem, aizdarīti ar vieglu mērci uz jogurta bāzes.
Lapu salāti ar vārītu olu un jogurta-sinepju mērci
"Lapu salātus vasarā es varētu apēst daudz, bet ar nosacījumu - pēc iespējas dažādākus, un šad tad arī sātīgākus. Sātīgumam viens no ātrākajiem un vienkāršākajiem variantiem ir vārīta ola, bet dažādībai – katru reizi citādāka salātu mērce. Šī ir mana iecienītākā – jogurta un sinepju. Sāli katrs pievieno pēc savas garšas, manai to nevajag," stāsta bloga "Absolūts Ēd" autore, bioloģiskā lauksaimniece Ilze Lipska.
Pavasarīgie salāti ar vistu, turku zirņiem un vīnogām
Pavisam citādi salāti, kur lieliski harmonē sāļās, saldās, maigās un nedaudz pikantās garšu nianses.
Avokado un garneļu salāti ar jogurta mērci
Avokado un garneles ir garšu tandēms, kas veido ideālo saskaņu. Papildini salātus ar kādu tomātu un svaigu jogurta mērcīti.
Burkānu salāti ar rozīnēm, valriekstiem un ingvera mērci
Gardi burkānu salāti ar pikantu ingvera un citrusaugļu mērci. Salātos paslēpušās rozīnes un valrieksti, taču tās var aizvietot ar svaiga ābola gabaliņiem, bet valriekstu vietā izmantot jebkurus citus riekstus.
Kivi un nektarīnu salāti ar jogurtu
Pavisam garda ideja, kā ikdienā uzņemt vitamīnus no kivi un saldenajiem nektarīniem. Augļu gabaliņus liec kārtās, starp katru klājot pa ēdamkarotei (vai vairāk) jogurta, kas sajaukts ar medu. Ja slaido līniju neieturi, droši jogurtu var aizstāt ar putukrējumu.
Svaigie salāti ar vistu un ķiršiem
Svaigi, mazliet grēcīgi, bet vasarai tieši laikā – lapu salāti ar apceptu vistas fileju un svaigiem, sulīgiem ķiršiem. Saldais mutē mīsies ar sāļo, bet sinepju mērcīte piešķirs patīkamu sīkstumu.
Garneļu - grauzdiņu salāti
Garneļu - grauzdiņu salāti, ko pagūsi pagatavot arī tad, ja ciemiņi jau ceļā.
Ašais jogurta un biešu kārtojums ar fetas sieru un valriekstiem
Krēmīgs jogurts, patīkami skābenas marinētās bietes, pikantais fetas siers un karamelizētu valriekstu saldums veido neticami saskanīgu garšu kombināciju. Šī kārtojuma pagatavošana aizņems ne vairāk kā 15 minūtes tava dārgā laika, bet rezultāts – gan garšas, gan izskata ziņā – būs restorāna cienīgs.
Vasarīgie sviesta pupiņu un mazsālīto gurķu salāti
Ja novārīts par daudz sviesta pupiņu, liec lietā vasaras gardumu salātos, aizvietojot kartupeļus. Kādam varbūt tieši šāda variācija iegaršosies vēl vairāk.
Figūrai nekaitīgs svētku rasols
Klasisks rasols ir viens no biežāk gatavotajiem svētku ēdieniem, bet parasti tas asociējas ar kaut ko treknu un neveselīgu – šī recepte pierāda, ka rasols, aizstājot dažas sastāvdaļas ar veselīgākām alternatīvām un majonēzes vietā pagatavojot vieglu mērci, var būt gan veselīgs, gan vienkārši pagatavojams, gan tikpat garšīgs, kā ierasts! Recepti sadarbībā ar ''Elvi'' piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.
Burkānu-ābolu salāti ar rukolu un valriekstiem
Svaigi un kraukšķīgi ābolu - burkānu salāti ar rukolu, bezpiedevu jogurtu un valriekstiem
Skābeņu un jauno kartupelīšu salāti ar jogurta mērci
No skābenēm var izvārīt ne tikai zupu. Sajaucot jaunos kartupeļus, tvaicētus zirnīšus un skābeņu lapas, tu iegūsi atsvaidzinošus, pavasarīgus salātus, kas nevainojami saderēs ar gardo jogurta mērci. Izmanto nelielas vai vidēji lielas jaunās lapiņas.
Svaigie garneļu salāti ar vīnogām un āboliem
Kraukšķīgi saldskābi un ļoti svaigi - tieši šādi ir šie garneļu salāti, kas patiks gardēžiem, kuri nolēmuši samazināt ikdienā uzņemamo taukvielu daudzumu.
Burkānu-selerijas saknes salāti ar āboliem, ķiplokiem un jogurta mērci
Gardi un veselīgi ābolu salāti ar burkāniem, ķiplokiem un selerijas sakni.
Salāti ar konservētu skumbriju un mazsālītiem gurķiem
Gards un no skata varen glīts salātu kārtojums, kas priecēs ne vien punčus, bet arī acis. Salātiem sāli papildus pievienot nav nepieciešams, jo pietiks ar skumbrijas un mazsālīto gurķīšu sāļumu.
Griķu salāti ar bietēm, kūpinātu lasi un diļļu mērci
Vasara ir īpašs laiks – tā ir iespēja svaigā gaisā būt gandrīz nepārtraukti, atpūšoties, izklaidējoties, svinot, strādājot un darot arī pavisam ikdienišķas lietas, piemēram, gatavojot un ieturot maltīti. Salātu recepti piknikam pie dabas krūts piedāvā kulinārijas blogere Betija Kalēja sadarbībā ar AS “Dobeles dzirnavnieks”.
Tunča salāti ar svaigu gurķi un jogurta–ķiploku mērci
Gards un viegls tunča salātu kārtojums ar vārītām olām un svaigu gurķi, kas papildināts ar jogurta–ķiploku mērci.
Salāti ar olām un avokado, ko pildīt maizītēs
Sātīgi un gardi olu, gurķu un avokado salāti. Visu sajauc ar mērcīti, kas pagatavota no grieķu jogurta un avokado.
Spinātu salāti ar bietēm un olām
Veselīgām un vieglām pusdienām – spinātu un biešu salāti. Pasniedz ar jogurta mērcīti vai tāpat ar eļļu.