Grilēti augļu iesmiņi ar zefīriem
"Grilēt var ne tikai gaļu un dārzeņus, bet arī augļus un saldos kārumus!" atgādina "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot kārdinošu recepti lieliem un maziem saldummīļiem.
Gardie iesmiņi ar cīsiņiem, sieru un dārzeņiem
Uz grila gatavota uzkoda, kas īpaši pa prātam būs mazajiem ēdājiem, jo uz krāsainajiem iesmiņiem kraukšķīgi dārzeņi mijas ar desas, siera un vistas filejas gabaliņiem.
Sulīgi cāļa gaļas desiņu iesmiņi ar augļiem
Grilēšanas cienītāji, kas meklē jaunas garšas kombinācijas, novērtēs desiņu "kebabus" ar saldiem āboliem un bumbieriem. Īpaši gardam rezultātam iesakām izmēģināt desiņas ar kaltētiem tomātiem un baziliku, kā arī lakšiem un citronpipariem.
Laša šašliks ar ķirštomātiem un papriku
Vasarīga alternatīva klasiskajam cūkgaļas vai vistas gaļas šašlikam – laša filejas iesmiņi. Pamīšus uz bambusa iesmiņiem sadur arī ķirštomātus un papriku, lai gardāka maltīte.
Cīsiņu iesmiņi medus – sinepju marinādē
Ierastos brokastu cīsiņus iespējams pagatavot arī radoši. Lūk, jautra un garšīga ideja, kā cīsiņus pagatavot cepeškrāsnī un pasniegt kopā ar medus un sinepju mērci!
Tītara gaļas iesmiņi ar zemesriekstu sviesta mērci
Gardi tītara filejas iesmiņi, kas marinēti saldajā čili mērcē un zemesriekstu sviestā. Lieliska uzkoda ballītei vai labs papildinājums vakariņu salātiem vai rīsiem.
Garneļu iesmiņi ar mārrutku majonēzi
Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu – mārrutku mērcīte.
Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci
Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.
Vistas 'satay' ar zemesriekstu mērci
Gardi vistas gaļas iesmiņi indonēziešu gaumē, kas izmarinēti sojas mērcē. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar zemesriekstu un kokosriekstu krēma mērci, kurā saldi sāļā garša mijas ar aso čili.
Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi
Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.
Ātrie vistas iesmiņi majonēzes marinādē
Meklē idejas Jāņu šašlikam? Izmēģini šo restorāna "Bibliotēka Nr.1" šefpavāra Māra Jansona recepti! Ļoti ātra un efektīga marināde. Vistas gaļa vienmēr sanāks mīksta un sulīga. Turklāt marinēšanai pietiks ar 20 minūtēm. Majonēze marinēšanās laikā iesūcas gaļā un padara to īpaši sulīgu, bet cepoties gaļa iegūst skaistu, zeltainu toni.
Grilēti vistas filejas un čorizo desas iesmiņi
Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.
Grilētu dārzeņu iesmiņi
Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.
Sviestā ceptas garneles
Burvīga un garda uzkoda nelielām viesībām, kuru turklāt var pagatavot ļoti īsā laika sprīdī. Garneles uz iesmiņiem sadur jau pirms cepšanas, tās būs vieglāk visas reizē apgriezt un būs arī ērti pasniegt. Garneles uz iesmiņiem var vērt arī pēc cepšanas.
Meksikāņu vistas iesmiņi
Meksikāņu vistas iesmiņi "īstu asumiņu" cienītājiem.
Cūkgaļas iesmiņi ar ceptiem dārzeņiem
Sātīga ikdienas maltīte no cūkas filejas. Patisonu vietā var izmantot cukīni gabaliņus.
Gaļas iesmiņi ar žāvētiem augļiem un brendiju
Neparasts, bet ne mazāk gards veids, kā marinēt gaļu.
Dārzeņu iesmi pikantā marinādē
Dārzeņu iesmi pikantā marinādē - īsts gardums asu ēdienu cienītājiem.
Ķiplokotais aknu un cauraudzīša iesms
Aknu - cauraudzīša iesmu pasniedz ar makaroniem vai kuskusu. Vai baudi tāpat – kā karsto uzkodu.
Grilētas vistu aknas
Kad šašliks apnicis - uz iesmiņiem grilētas vistu aknas ar cauraudzīti.
Liellopa iesmi ar japāņu salātiem
Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.
Uz iesmiem ugunskurā cepta bezrauga maize
Uz ugunskura cepta bezrauga maize izbraucienam ar teltīm.
Grilētas vistu sirdis ķiploku marinādē
Uz iesmiņiem grilētas, zeltainas vistu sirdis ķiplokotā marinādē būs lieliska un ātri pagatavojama uzkoda dārza ballītē vai piknikā pie dabas krūts.
Gardie vistas filejas kebabi ar dārzeņiem
Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.
Grilēti maršmelovi ar zemenēm
Dārza ballītes izskaņā pie kafijas var piekost nevis kūku, bet saldos maršmelovu zefīrus, kas izcili sader ar skābenām zemenēm. Lai sagrilētu šo gardumu, nav nepieciešamas ļoti karstas ogles, tādēļ pēc šaslika cepšanas var vēl brīdi laiski pazvilnēt saulītē, atpūsties un tikai tad ķerties pie deserta gatavošanas.
Grilēti vistas šķiņķīši portugāļu gaumē
Mazliet pikanti vistas šķiņķīši grilēšanai, kas iemarinēti barbekjū mērcē. Kad gatavi, baudi kopā ar svaigajiem salātiem vai dārzeņiem.
Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku
Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.