Jolo virtuve - 339
Foto: Shutterstock
Vasarā teju katra nedēļas nogale vainagojas ar atpūtu pie dabas krūts, kur neizpaliek arī grilēšanas prieki, tādēļ jau laikus jāsāk domāt, kādus labumus likt dūmoties virs karstajām oglēm. Šoreiz rosinām tevi atpūsties no latviešu tradicionālā etiķotā šašlika un izmēģināt dažādus mazāk ierastus produktu salikumus, ko apetītlīgi sarindot uz elegantiem koka iesmiņiem. Svarīgākais, kas tev jāiegaumē – iesmiņus pirms grilēšanas vismaz 30 minūtes izmērcē ūdenī, lai tie cepoties neaizsviltos, bet zemāk atradīsi lērumu ideju, ko uz tiem savērt, lai ēdāji nespētu vien slavēt tavu labo gaumi un izdomu.

Grilēti augļu iesmiņi ar zefīriem

Foto: Publicitātes foto

"Grilēt var ne tikai gaļu un dārzeņus, bet arī augļus un saldos kārumus!" atgādina "Rimi" šefpavārs Normunds Baranovskis, piedāvājot kārdinošu recepti lieliem un maziem saldummīļiem.

Lasīt vairāk

Gardie iesmiņi ar cīsiņiem, sieru un dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Uz grila gatavota uzkoda, kas īpaši pa prātam būs mazajiem ēdājiem, jo uz krāsainajiem iesmiņiem kraukšķīgi dārzeņi mijas ar desas, siera un vistas filejas gabaliņiem.

Lasīt vairāk

Sulīgi cāļa gaļas desiņu iesmiņi ar augļiem

Grilēšanas cienītāji, kas meklē jaunas garšas kombinācijas, novērtēs desiņu "kebabus" ar saldiem āboliem un bumbieriem. Īpaši gardam rezultātam iesakām izmēģināt desiņas ar kaltētiem tomātiem un baziliku, kā arī lakšiem un citronpipariem.

Lasīt vairāk

Laša šašliks ar ķirštomātiem un papriku

Foto: Shutterstock

Vasarīga alternatīva klasiskajam cūkgaļas vai vistas gaļas šašlikam – laša filejas iesmiņi. Pamīšus uz bambusa iesmiņiem sadur arī ķirštomātus un papriku, lai gardāka maltīte.

Lasīt vairāk

Cīsiņu iesmiņi medus – sinepju marinādē

Foto: Publicitātes attēli

Ierastos brokastu cīsiņus iespējams pagatavot arī radoši. Lūk, jautra un garšīga ideja, kā cīsiņus pagatavot cepeškrāsnī un pasniegt kopā ar medus un sinepju mērci!

Lasīt vairāk

Tītara gaļas iesmiņi ar zemesriekstu sviesta mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi tītara filejas iesmiņi, kas marinēti saldajā čili mērcē un zemesriekstu sviestā. Lieliska uzkoda ballītei vai labs papildinājums vakariņu salātiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Garneļu iesmiņi ar mārrutku majonēzi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un veikli pagatavojama uzkoda, kuru baudīt tāpat ar mērcīti vai pasniegt kopā ar salātiem. Garnelēm īpašu garšu un spirgtumu piešķirs marinādē esošā laima sula, bet pikantumu – mārrutku mērcīte.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas iesmiņi ar zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanti vistas gaļas iesmiņi, kurus pagatavot uz grilpannas vai cepeškrāsnī. Būs lieliski piemēroti tikko vārītiem, kraukšķīgiem brūnajiem rīsiem, uz šķīvja klāt liekot lapu salātus.

Lasīt vairāk

Vistas 'satay' ar zemesriekstu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gardi vistas gaļas iesmiņi indonēziešu gaumē, kas izmarinēti sojas mērcē. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar zemesriekstu un kokosriekstu krēma mērci, kurā saldi sāļā garša mijas ar aso čili.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Ātrie vistas iesmiņi majonēzes marinādē

Foto: DELFI

Meklē idejas Jāņu šašlikam? Izmēģini šo restorāna "Bibliotēka Nr.1" šefpavāra Māra Jansona recepti! Ļoti ātra un efektīga marināde. Vistas gaļa vienmēr sanāks mīksta un sulīga. Turklāt marinēšanai pietiks ar 20 minūtēm. Majonēze marinēšanās laikā iesūcas gaļā un padara to īpaši sulīgu, bet cepoties gaļa iegūst skaistu, zeltainu toni.

Lasīt vairāk

Grilēti vistas filejas un čorizo desas iesmiņi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vistas filejas un čorizo kebabus var grilēt vai arī cept uz grila pannas. Tos pasniedz ar gardo vīna un sviesta mērci un zaļajām olīvām.

Lasīt vairāk

Grilētu dārzeņu iesmiņi

Foto: Shutterstock

Grilētie dārzeņu iesmiņi būs perfekta piedeva grilētai gaļai. Pasniedz ar austrumniecisko karija mērci ar rozīnēm. Dārzeņi pirms grilēšanas vismaz stundu jāmarinē vīna marinādē.

Lasīt vairāk

Sviestā ceptas garneles

Foto: Shutterstock

Burvīga un garda uzkoda nelielām viesībām, kuru turklāt var pagatavot ļoti īsā laika sprīdī. Garneles uz iesmiņiem sadur jau pirms cepšanas, tās būs vieglāk visas reizē apgriezt un būs arī ērti pasniegt. Garneles uz iesmiņiem var vērt arī pēc cepšanas.

Lasīt vairāk

Meksikāņu vistas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Meksikāņu vistas iesmiņi "īstu asumiņu" cienītājiem.

Lasīt vairāk

Cūkgaļas iesmiņi ar ceptiem dārzeņiem

Foto: 'Saldus Zeme'

Sātīga ikdienas maltīte no cūkas filejas. Patisonu vietā var izmantot cukīni gabaliņus.

Lasīt vairāk

Gaļas iesmiņi ar žāvētiem augļiem un brendiju

Neparasts, bet ne mazāk gards veids, kā marinēt gaļu.

Lasīt vairāk

Dārzeņu iesmi pikantā marinādē

Foto: Shutterstock

Dārzeņu iesmi pikantā marinādē - īsts gardums asu ēdienu cienītājiem.

Lasīt vairāk

Ķiplokotais aknu un cauraudzīša iesms

Foto: Shutterstock

Aknu - cauraudzīša iesmu pasniedz ar makaroniem vai kuskusu. Vai baudi tāpat – kā karsto uzkodu.

Lasīt vairāk

Grilētas vistu aknas

Foto: Shutterstock

Kad šašliks apnicis - uz iesmiņiem grilētas vistu aknas ar cauraudzīti.

Lasīt vairāk

Liellopa iesmi ar japāņu salātiem

Foto: Vida Press

Grila sezonas sākumam piedāvājam izmēģināt marinētu liellopa gaļu austrumu gaumē.

Lasīt vairāk

Uz iesmiem ugunskurā cepta bezrauga maize

Foto: Shutterstock

Uz ugunskura cepta bezrauga maize izbraucienam ar teltīm.

Lasīt vairāk

Grilētas vistu sirdis ķiploku marinādē

Foto: Shutterstock

Uz iesmiņiem grilētas, zeltainas vistu sirdis ķiplokotā marinādē būs lieliska un ātri pagatavojama uzkoda dārza ballītē vai piknikā pie dabas krūts.

Lasīt vairāk

Gardie vistas filejas kebabi ar dārzeņiem

Foto: Shutterstock

Gardi vistas filejas kebabi, ko var cept gan cepeškrāsnī, gan uz grila vai pat grilpannā. Īpaši labi garšos ar ceptiem dārzeņiem, kraukšķīgām sīpolu ripiņām un šļuciņu citronu sulas.

Lasīt vairāk

Grilēti maršmelovi ar zemenēm

Foto: DELFI

Dārza ballītes izskaņā pie kafijas var piekost nevis kūku, bet saldos maršmelovu zefīrus, kas izcili sader ar skābenām zemenēm. Lai sagrilētu šo gardumu, nav nepieciešamas ļoti karstas ogles, tādēļ pēc šaslika cepšanas var vēl brīdi laiski pazvilnēt saulītē, atpūsties un tikai tad ķerties pie deserta gatavošanas.

Lasīt vairāk

Grilēti vistas šķiņķīši portugāļu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Mazliet pikanti vistas šķiņķīši grilēšanai, kas iemarinēti barbekjū mērcē. Kad gatavi, baudi kopā ar svaigajiem salātiem vai dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Vistas filejas ļuļa kebabs ar grilētu papriku

Foto: Shutterstock

Pārsvarā ļuļa kebabus gatavo no jēra vai liellopa gaļas. Piedāvājam vienkāršotu ļuļa-kebaba recepti, kurā izmanto vistas fileju. Vasarā cep uz grila, ziemā - cepeškrāsnī. Pasniedz ar grilētu marinētu papriku.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!