Viens no pirmajiem variantiem, kas nāk prātā, domājot par kabačiem un malto gaļu, protams, ir virtuves "zelta fonds" – pildīti kabači dažādās formās: ripās, "laiviņās" un "gredzenos".
Ja vēlies atkāpties no klasikas un izmēģināt ko neparastāku, tad pagatavo gardu lazanju tievētāju gaumē, kurā kabaču šķēles aizstāj tradicionālās lazanjas pastas plāksnes, bet, ja kalorijas tevi nebiedē, noteikti izmēģini ar malto gaļu pildītu kabaču čebureku recepti. Mēli var norīt, cik gardi tie ir!
Ļoti izsalkušiem vienkāršu un tradicionālu garšu kombināciju piekritējiem noderēs frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem, kā arī kabaču un maltās gaļas mērces, sacepuma vai sautējuma recepte, kur visas sastāvdaļas sutinās vienā pannā.
Ja ģimenē ir kāds kabaču neēdājs, tad pierīvē šo dārzeni kotlešu masai. Pateicoties šim trikam, kotletes izdosies īpaši sulīgākas, bet nezinātājs nemūžam neuzminēs, ka tas ir kabača nopelns.
Nu gan laiks norīt siekalas un steigties uz virtuvi, lai pagatavotu kādu no "Tasty" piedāvātajām kabaču un maltās gaļas maltītēm, ar kurām noteikti nenošausi greizi.
Lai labi garšo!
Tomātos sautētas ar malto gaļu pildītas kabaču ripas
Kabaču ripas ar maltu gaļu gardai un sātīgai maltītei.
Foto recepte: pannā cepti kabaču čebureki ar maltās gaļas pildījumu
Šādā veidā gatavotus kabačus tu vēl nebūsi ēdis! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Krāsainais dārzeņu sacepums ar malto gaļu un sieru
Sulīgs dārzeņu, siera un maltās gaļas sacepums, kas ar savu dzīvespriecīgo krāsu salikumu priecēs acis jau gatavošanas procesā. Recepti iesaka Everita Sāra Strazdiņa.
Ar malto gaļu pildīti kabaču 'gredzeni'
Pildītos kabačus var gatavot dažādi - šajā reizē iesakām izmēģināt pikantos kabaču gredzenus ar malto gaļu, rīsiem un siera, tomātu, ķiploku mērci.
Dārzeņu sautējums ar frikadelēm un pupiņām
Ideja par dārzeņu sautējumu ar frikadelēm radās, kad bērni vakariņās pieprasīja frikadeļu zupu, bet vīrs iebilda, ka zupa, lūk, neesot ērta līdzņemšanai uz darbu. Šo varētu nodēvēt par ideālu kompromisu, kas bija pa prātam visiem un noteikti arī turpmāk ieņems vietu mūsu ģimenes ēdienkartē kā ātrs un garšīgs darbdienu vakariņu risinājums.
Supersulīgas kabaču sezonas kotletes
"Gaļas un kabaču kotletes ir visgardākās – tas ir pārbaudīts. Kabaču sezonā kotletes vienmēr gatavoju tikai tā – izmantojot sezonas sulīgos dārzeņus. Recepti pieslīpēju, līdz izdevās savaldzināt pat kabaču nīdējus," supersulīgu kotletīšu recepti iesaka mūsu lasītāja Natalija Novikova.
Ar malto gaļu un ananasiem pildītas kabaču ripiņas
Mazliet neierastāks veids, kā cepeškrāsnī pagatavot kabaču ar malto gaļu pildītas kabaču ripas – pievienojot tām konservētus ananasus, picas garšvielu un, ja vēlies, arī sieru.
Pildīti jaunie kabači ar malto gaļu un sieru
Ļoti vienkārša un garda recepte, kā likt lietā jaunos kabačus. Atliek vien sapildīt ar malto gaļu un sieru, ielikt cepeškrāsnī un pusstundas laikā maltīte gatava!
Piparu, kabaču un maltās gaļas sautējums 'It kā pildīti pipari'
Dārzeņu sautējums, kas pēc garšas atgādina pildītos piparus vai kabačus – man sanāca nu ļoti garšīgi, labāk kā īstie pildītie pipari un kabači!
Frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem
Garda un viegli pagatavojama frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem.
Kabaču laiviņas ar malto gaļu, tomātiem un kūpinātu sieru
Dažādos veidos pildīti kabači ir īsts vasaras ēdiens, kura garšu variācijas ir neizsmeļamas. Šoreiz piedāvājam maltās gaļas pildījumu dāsni papildināt ar dārza zaļumiem un tomātu gabaliņiem īpaši sulīgam rezultātam, bet kūpinātais siers vai siera desa ēdienam piešķirs patīkamu kūpinājuma garšu.
Liesās vistas un kabaču kotletes cepeškrāsnī
Supersulīgas un bez liekām kalorijām - tieši tādas ir šīs gardās vistas un kabaču kotletes! Tās gatavojot, varēsi iztikt bez liekām taukvielām, piedūmotas virtuves un pannas vaktēšanas. Ideāla recepte tavai vasaras ēdienkartei, jo īpaši kombinācijā ar tomātu vai gurķu salātiem.
Kabaču lazanja tievētāju gaumē
Lazanja ir viens no taviem mīļākajiem ēdieniem, bet, cīnoties ar liekajiem kilogramiem, esi izslēdzis to no ēdienkartes? Mums ir labas ziņas! Izrādās, lazanju var pagatavot arī figūrai draudzīgā versijā. Recepti iesaka "Instagram" konta "Tievesanaonline.lv" saimniece, fitnesa trenere Vendija Karalkina.
Kabaču un maltās gaļas mērce
Kabaču - maltās gaļas mērce vislabāk garšo ar vārītiem kartupeļiem, bet der arī ar makaroniem.
Kabači ar sulīgu gaļas un dārzeņu pildījumu
Kabači ar gaļas un dārzeņu pildījumu - gardas pusdienas bez lielas noņemšanās pa virtuvi.