DELFI/Shutterstock
Tā kā nedēļas nogale solās būt silta un saulaina, un tik ļoti gribas saglabāt sauli sirdī pirms kārtīga rudens iestāšanās, "Tasty" iesaka vasarīgu gardumu idejas, ko pagūt nobaudīt šajā nedēļas nogalē. Velti šīs brīvdienas sev, draugiem un ģimenei, atsauc atmiņā smieklīgos, jautros, sirsnīgos, mīļos un, protams, gardākos šīs vasaras brīžus!

Aicini draugus uz grila ballīti piemājas pagalmā un pacienā ar smaržīgu un sulīgu liellopa maltās gaļas kebabu. Ja tavas brīvdienas solās būt gana rosīgas un notikumiem bagātas, tad pusdienās ātri vari pagatavot biešu auksto zupu. Tā ir gan sātīga maltīte, gan atmiņās atgriezīsies tveicīgajās dienās, kad spēlējies jūras viļņos un sildījies saules apskāvienos. Ja vēlies ko vieglāku, tad tradicionālo kabaci pamēģini jaunā ampluā – biezzupā. Tā ir maiga, tomēr ar savu garšas rozīnīti, viegli un ātri pagatavojama.

Lai iepriecinātu sevi, nevajag nekādus īpašos notikumus! Saldajā ēdienā radi melleņu jogurta kūku, kas skaisti izskatās un vēl lieliskāk garšo. Iebiezinātais piens un putukrējums piešķir tai sevišķu akcentu. Gards papildinājums kūkai būs augļu ledus tēja, ar ko vari paeksperimentēt. Pamēģini nevis tikai melno, bet zaļo, balto, augļu tēju vai zāļu ledus tēju. Sajūtu krāsošanai ledus tējai pievieno citrona vai apelsīna šķēlītes, mellenes, rudens avenes, arī nektarīnus, persikus, ingvera šķēlītes, pat granātābolu.

Lai šīs vasaras priecīgie notikumi sniedz iedvesmu un kopā sanākšanas idejas jaunajā rudens cēlienā!

Soli pa solim: Īstena biešu aukstā zupa

Foto: Shutterstock

Aukstā zupa ir vasaras sezonas absolūta klasika. Līdz ar zupas cienītājiem, bieži vien raisās arī diskusijas, kam tad īsti ir jābūt tādā īstenā aukstajā zupā. Vieni saka, ka bietēm, citi, ka gurķiem, vēl daži apgalvo, ka īstu auksto zupu gatavo tikai no ūdens, bet tajā pašā laikā ir tādi, kas kvēli aizstāv viedokli, ka aukstā zupa jāgatavo tikai un vienīgi no kefīra.

Lasīt vairāk

Kabaču biezzupa ar baziliku

Foto: Shutterstock

Viegla un garšīga vasaras zupiņa - kabači ar garšaugiem."Citi mēdz zupai pēc blendēšanas pievienot saldo krējumu vai kausēto sieru, lai būtu sātīgāka, bet man vislabāk garšo tieši šādi, kā receptē!" raksta receptes autore Mafalda.

Lasīt vairāk

Grilēti liellopa maltās gaļas iesmiņi

Foto: Shutterstock

Liellopa maltās gaļas kebabi, kas gatavoti uz bambusa iesmiņiem, ir ne tikai vienkāršs veids, kā pasniegt gardu gaļas maltīti, bet arī ērts ēšanai. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar svaigiem dārzeņiem, garšvielām bagātu tomātu vai krējuma mērci, un citiem piknika galda labumiem.

Lasīt vairāk

Vienkāršā melleņu jogurta kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Ir ļoti laba doma melleņu sezonu ieskandināt ar vienkārši pagatavojamu jogurta kūku, kuras pildījumam pievienots iebiezinātais piens, gaisīgs putkrējums un krietna sauja pirmo melleņogu, kas kūkai piešķir īpaši skaistu krāsu un patīkamu garšu.

Lasīt vairāk

Persiku ledus tēja ar medu un salviju

Foto: Publicitātes foto

Vienkārši pagatavojama, vitamīniem bagāta ledus tēja, kas veldzēs slāpes karstumā. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!