Aicini draugus uz grila ballīti piemājas pagalmā un pacienā ar smaržīgu un sulīgu liellopa maltās gaļas kebabu. Ja tavas brīvdienas solās būt gana rosīgas un notikumiem bagātas, tad pusdienās ātri vari pagatavot biešu auksto zupu. Tā ir gan sātīga maltīte, gan atmiņās atgriezīsies tveicīgajās dienās, kad spēlējies jūras viļņos un sildījies saules apskāvienos. Ja vēlies ko vieglāku, tad tradicionālo kabaci pamēģini jaunā ampluā – biezzupā. Tā ir maiga, tomēr ar savu garšas rozīnīti, viegli un ātri pagatavojama.
Lai iepriecinātu sevi, nevajag nekādus īpašos notikumus! Saldajā ēdienā radi melleņu jogurta kūku, kas skaisti izskatās un vēl lieliskāk garšo. Iebiezinātais piens un putukrējums piešķir tai sevišķu akcentu. Gards papildinājums kūkai būs augļu ledus tēja, ar ko vari paeksperimentēt. Pamēģini nevis tikai melno, bet zaļo, balto, augļu tēju vai zāļu ledus tēju. Sajūtu krāsošanai ledus tējai pievieno citrona vai apelsīna šķēlītes, mellenes, rudens avenes, arī nektarīnus, persikus, ingvera šķēlītes, pat granātābolu.