Ķirbja zupa
Foto: Shutterstock
Kamēr ķirbju audzēšanas entuziasti aicināti piedalīties 15. Latvijas ķirbju čempionātā, piesakot smagāko un lielāko ķirbi, tikmēr citi domā, kā šo varbūt nedaudz vienmuļo un mazizteiksmīgo dižogu ietērpt jaunās garšās. Mazdārziņu piepildītais ķirbis šķiet jau izmēģināts visādos veidos. Tomēr "Tasty" turpina apkopot un ieteikt garšīgas receptes, kā sviesta ķirbi, muskatķirbi un riekstu ķirbi iekļaut maizē, džemā, sautējumā, krēmā vai sacepumā.

Ķirbja garšas uzlabotāji


"Garšas ziņā ķirbis ir viens no mazizteiksmīgākajiem," uzskata šefpavārs Raimonds Zommers. Tomēr to var "uzlabot" ar citām garšām. "Ķirbis labi draudzējas ar kanēli, krustnagliņām, čili, sīpoliem, šalotes sīpoliem, puraviem, visa veida etiķiem un eļļām." Kā piemēru Raimonds min īpaši ātri pagatavojamu recepti. Ķirbim nogriez ar visu mizu plānu (puscentimetru biezu) šķēli. Apcep uz pannas no abām pusēm, pievienojot sāli un piparus. Virsū liec sakapātu šalotes sīpolu, pētersīļu, sāls, baltvīna etiķa sajaukumu. Baudi uzreiz!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!