pasta
Foto: Shutterstock
Kad dienas laikā uzkrātais nogurums ņem virsroku pār idejām radīt kulinārijas meistardarbus, vari izvēlēties viegli pagatavojamos makaronu ēdienus. Un tie var izdoties pat ļoti garšīgi. Tos vari krāšņot ar ciedru riekstiem, zilo sieru, žāvētu lasi vai paipalu olām. "Tasty" apkopoja viegli pagatavojamas receptes makaronu variācijām vakariņu galdam.

"Makaronu ēdieni nudien nav garlaicīgi, jo iespējamas to variācijas – pasta ar gaļu, jūras veltēm, dārzeņiem, krēmīgām mērcēm vai pasta veģetāros un vegānos ēdienos," stāsta itāļu restorāna "Rossini" šefpavāre Iveta Jegorova, kurai ikdienā bieži sanāk gatavot pastu, jo restorāna viesi to iecienījuši. Makaronu ēdieni ir ātri un vienkārši pagatavojami, un viņa iesaka gardas pastas gatavošanas knifus. "Makaroni jāliek vārošā ūdenī, citādi tie salips. Ja plānots pasniegt makaronus kopā ar mērcīti, nevajag likt klāt olīveļļu, jo tad eļļa "atgrūdīs" mērci. Ja makaroni ir kā atsevišķa piedeva bez mērces, tad var pievienot olīveļļu." Vēl šefpavāre iesaka makaronu ēdienus baudīt uzreiz pēc pagatavošanas. Ja nav paredzēts pastu ēst uzreiz, tad būtu labi paturēt makaronus zem auksta ūdens strūklas, lai nesalīp.

Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!