"Makaronu ēdieni nudien nav garlaicīgi, jo iespējamas to variācijas – pasta ar gaļu, jūras veltēm, dārzeņiem, krēmīgām mērcēm vai pasta veģetāros un vegānos ēdienos," stāsta itāļu restorāna "Rossini" šefpavāre Iveta Jegorova, kurai ikdienā bieži sanāk gatavot pastu, jo restorāna viesi to iecienījuši. Makaronu ēdieni ir ātri un vienkārši pagatavojami, un viņa iesaka gardas pastas gatavošanas knifus. "Makaroni jāliek vārošā ūdenī, citādi tie salips. Ja plānots pasniegt makaronus kopā ar mērcīti, nevajag likt klāt olīveļļu, jo tad eļļa "atgrūdīs" mērci. Ja makaroni ir kā atsevišķa piedeva bez mērces, tad var pievienot olīveļļu." Vēl šefpavāre iesaka makaronu ēdienus baudīt uzreiz pēc pagatavošanas. Ja nav paredzēts pastu ēst uzreiz, tad būtu labi paturēt makaronus zem auksta ūdens strūklas, lai nesalīp.
Krēmīgs makaronu sacepums ar Parmezāna garoziņu
Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!
Pasta ar garnelēm krēmīgā tomātu un siera mērcē
Ne vienmēr, lai pagatavotu sātīgas un gardas vakariņas, stundām ilgi jāstāv pie plīts. Neatceros, kur šo recepti pirms vairākiem gadiem atradu, bet nu jau vairākus gadus krēmīgā tomātu un siera mērce ar garnelēm ir manā biežāk gatavoto recepšu sarakstā. Ātri un vienkārši, turklāt ļoti garšīgi! Šo ēdienu ēd un slavē pat tie, kuri apgalvo, ka jūras veltes viņiem negaršo.
Pasta ar zilo sieru, spinātiem un ciedru riekstiem
Vienkārša ideja, kā ātri pagatavot maltīti un atgūt enerģiju pēc nogurdinošas dienas. Spinātu lapas piešķirs makaroniem svaigumu, zilais siers - pikantumu, savukārt ciedru rieksti - kraukšķīgumu un papildu sātīgumu. Lai labi garšo!
Makaronu un siera zupa
Pavaicā bērnam, ko viņš vēlas vakariņās. Visticamāk, biežākā atbilde būs - frī kartupelīšus vai makaronus ar sieru. Pavaicā sev kā mamma, ko tu vēlētos, lai bērns ēd vakariņās. Protams, zupu! Šī recepte būs kā kompromiss mammas un bērna vēlmēm. Pagatavo siera zupu ar makaroniem!
Fusilli pasta ar fenheli, konservētiem tomātiem un krabju gaļu
Sātīgām pusdienām – mīksti novārīti fusilli makaroni ar apceptu fenheli, konservētiem tomātiem un gardu krabju gaļu. Maltīti pasniedz, kamēr vēl silta. Ja ir vēlēšanās, pēc pasniegšanas maltīti var apkaisīt ar labi kūstošu cieto sieru.
Grieķu salāti ar pastu
Kas notiek, ja vienā šķīvī savieno tik populāros grieķu salātus ar pilngraudu pastu? Izrādās, tā ir lieliska kombinācija, jo ir sātīgāka par salātiem un veselīgāka par pastu krējuma mērcē. Piemērota lielam cilvēku skaitam (piemēram, ballītēm). Recepti iesaka kulinārā bloga Lindasvirtuve.lv autore Linda Tellgrena.
Spageti Vidusjūras gaumē ar tunci, tomātiem un paipalu olām
Vienkārša recepte, lai gada aukstajā laikā nedaudz ienestu svaigo Vidusjūras garšu. Svarīgi izvēlēties labas kvalitātes tunci. Recepti "Tasty" lasītājiem piedāvā Linda Tellgrena, bloga "Lindas virtuve" autore, un "Dobeles dzirnavnieks".
Makaroni ar garnelēm un zirnīšiem
Ļoti ātri pagatavojama un garšām bagātīga makaronu maltīte ar garnelēm un zaļiem zirnīšiem. Tas viss šķīvī mīsies ar skābeno citronu un sāļo cieto sieru.
Krēmīgie makaroni ar diviem sieriem un avokado
Makaroni krēmīgā siera mērcē ir tradicionāls amerikāņu komforta ēdiens. Papildinot sastāvdaļu sarakstu ar sātīgo avokado, iegūsi ēdienu, kas vēl vairāk ielīksmos tavas garšas kārpiņas. Turklāt maltīti sešām personām varēsi pagatavot vien 20 minūtēs. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".
Makaroni krēmīgā sēņu un šķiņķa mērcē
Makaroni sēņu mērcē kopā ar šķiņķa strēmelītēm, lai sātīgi un gardi pabarotu ģimeni.
Gliemežvāku makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem
Vienkārša, dekoratīva un svaigi garda ideja launagam vai vieglām vakariņām - gliemežvāku formas makaronu salāti ar tunci un dārzeņiem. Labi garšo gan vēl silti, gan arī atdzisuši.
Makaroni krēmīgā mērcē ar vistu un kazas sieru
Gardi un sātīgi makaroni ar vistu un krēmīgu mērci, ko gardi papildina pakusušā kazas siera gabaliņi.
Cukīni vai kabaču sacepums ar makaroniem un gaļu
Sātīgai maltītei cukīni vai kabaču sacepums ar makaroniem un gaļu.
Makaroni ar liellopa gaļu un ceptiem dārzeņiem
Sātīga maltīte, kurā netiek aizmirsti arī dārzeņi, kas tik bagātīgi pieejami vasaras nogalē un rudens sākumā.