Ar "Saldajām bučiņām" brīvdienu rītā pamodini bērnus, šie bezē cepumiņi, ļoti iespējams, no šķīvja pazudīs ātri vien. No rudens ogām gatavotais sambuks būs kā mīļa un sirsnīga atmiņa no bērnības, varbūt kopā ar vecmāmiņu to gatavojāt pirms daudziem gadiem. Ja brīvdienu plānos ir radīt ciemakukuli, lai dotos pie pašiem mīļākajiem draugiem, pagatavo tartaletes ar krēmu un olbaltumu cepurīti, tās izskatīsies fifīgas. Un romantiskam vakaram ar savu dzīvesdraugu uztaisi "Pavlova" kūciņas. Lai saldums ir ne tikai kūkā, lai tas pievienojas arī vakara divvientulības atmosfērā!
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.
Konditoreju klasika: Smilšu mīklas groziņi ar gaisīgu olbaltuma krēmu
Recepti daudzu iecienītam bērnības kārumam no padomju konditoreju klasikas iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.
Plūmju kūka ar kraukšķīgu auzu pamatni un olbaltuma 'micīti'
Kraukšķīga auzu miltu pamatne, skābens plūmju ievārījums un gaisīgas olbaltuma putas – pasaka, ne kūka! Recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
Gardais zemeņu sambuks
"Kad tētis savas mīļās meitenes lutina ar zemenēm un to ir tik daudz, ka vairs pat nejaudājam noēst, atcerējos bērnības garšu - zemeņu sambuku," vienkārši pagatavojama zemeņu deserta recepti iesaka mūsu lasītāja Dace Sproģe.
Gaisīgie bezē cepumi 'Saldās bučiņas'
Bezē cepumi noteikti ierindojas starp sievišķīgākajiem kārumiem, jo to gaisīgums, saldums un maigā garša nespēj atstāt vienaldzīgu, gluži tāpat kā pašas sievietes. Vai tie būtu svētki vai ikdiena, bezē cepumu gatavošana nav sarežģīta, ja vien vadies pēc norādījumiem un gatavo tos ar mīlestību. Vienīgais priekšlikums - gatavo tos vairāk, jo mūsmājās tie vienmēr pazūd ātrāk nekā gribētos.
Bezē rulete ar šokolādes krēmu
Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!
Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām
Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.
Bezē rulete ar laima krēmu
Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.
Ābolu sambuks
Gaisīgais olbaltumu un ābolu biezeņa deserts jeb sambuks. Pirms pasniegšanas notur ledusskapī, lai tas būtu stingrāks. Trauciņiem var uzliet vaniļas mērci, uzbērt rīvētu šokolādi vai ēst tāpat.
Mini tartes ar citronu krēmu un olbaltumu cepurīti
Ikviens, kas pagaršojis šo desertu, priekā gavilēs, jo nepārspējamā garšu kombinācija, ko sniedz kraukšķīgā auzu maizcepuma pamatne, citrusīgais krēms un gaisīgi saldais olbaltums, gluži vai liek pacelties desmit centimetrus virs zemes.