Daļa cilvēku uzskata, ka veikalā nopērkamie siera salāti un gaļas salāti arī ir salāti, taču uztura speciāliste Liene Sondore par salātiem uzskata zaļos lapu salātus un, piemēram, cepeškrāsnī apceptus vai tvaicētus dārzenīšus. "Apēdot tikai zaļos salātus, ātri gribēsies ēst atkal. Zaļos salātus vajag papildināt ar kaut ko citu. Var pievienot graudaugus, pupiņas, olbaltumvielas, gaļu, zivtiņu. Mēs pazīstam grieķu salātus ar fetas sieru, taču varam salātiem likt klāt biezpienu, ir pieejams dažādu struktūru biezpiens," iesaka speciāliste. "Var salātu lapām pāri uzkaisīt tunci vai oliņu, jo ola nav tikai brokastu ēdiens. Ola var būt lielisks vakariņu ēdiens, jo olbaltumvielas rada sāta sajūtu. Var salātus papildināt ar rupjmaizi, kvinoju, graudiem, pupiņām, variāciju ir ļoti daudz." Liene Sondore mājās gatavo, piemēram, siltos salātus, cepeškrāsnī apceptas bietes un ķirbīti, kam pievieno zaļo salātu lapas, vai arī biešu un ķirbju karpačo. Uztura speciāliste uzskata, ka salāti ir laba izvēle vakariņām. "Ja dienas laikā esam paēduši brangas pusdienas un vēl launagu, tad vakariņām noteikti labāk ir zaļie salāti un dārzeņi."
"Tasty" apkopoja, mūsuprāt, garšīgu salātu variācijas vakariņām katrai nedēļas dienai.