Šie saldumi būs īpaši garšīgi, jo pašu gatavoti, ar visu sirds siltumu. Varbūt ar pirmo reizi nesanāks tik ideāli, kā iedomājies, taču siltās jūtas, kas būs pievienotas, tos gatavojot, viesi novērtēs. Saldie "Žagariņi", "Riestiņi" ar pildījumu, kliņģeris ar augļiem un marmelādi, cepumi "Austiņas" un "Vecrīgas" kūciņas – šīs ciemakukuļa idejas saistās ar bērnības našķiem, līdz ar to prieks būs garantēts viennozīmīgi. Lai izdodas!
Eklēri ar šokolādes krēmu, glazūru un ogām
Gardie plaucētās mīklas kārumi, kas tiek pildīti ar bagātīgu sviesta krēmu un apklāti ar šokolādes glazūru, nāk no Francijas. Eklērus iecienījuši kā pieaugušie, tā bērni, tādēļ šī deserta pagatavošana un baudīšana pēc vakariņām palutinās ikvienu saldummīli. Klasiskajiem eklēriem ir šokolādes un vaniļas garša, tomēr populāras kļūst arī citas garšu variācijas – tumšās šokolādes vietā izmanto balto, bet krēma pildījumos sastopamas arī ogu, augļu un riekstu garšas."Rimi" gardēde Liene Zemīte iesaka pārbaudītu recepti.
Klasiskās 'Vecrīgas' ar gaisīgu biezpiena krēmu
Pūdercukuroto kūciņu trauslā mīklas garoziņā slēpj maigu biezpiena krēma pildījumu – īsta bērnības garša! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece. No šī produktu daudzuma sanāks aptuveni 25 "Vecrīgas".
Sulīgais banānu–šokolādes kēkss ar kārdinošu glazūru
Kad galdā tiek celts sulīgs banānu–šokolādes kēkss, svinības var sākties!
Trauslie un mutē kūstošie cepumiņi - austiņas
Tik vienkārši pagatavojami un gardi mazie, trauslie austiņu cepumi. Tos var cept, izmantojot jau gatavo kārtaino mīklu vai pagatavojot ātro kārtaino mīklu pēc šīs receptes.
Cepumi 'Riekstiņi' ar vārīto kondensēto pienu
Saldais našķis no bērnības – trauslas smilšu mīklas riekstiņi ar kondensēto pienu. "Šeit būs recepte saldajiem riekstiņiem, ko smuki pasniegt kā dāvanu mīļajiem!" konkursa pieteikumā raksta Kristīne, kura vēlas iegūt vērtīgo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa balvu.
Kliņģeris ar augļiem un marmelādi
Gards svētku kliņģeris ar augļiem un marmelādi, riekstiem un rozīnēm.
Klasiskie 'Žagariņi'
Gardie bērnības našķi – "žagariņu" cepumi. Tik gardi un saldi, it īpaši ja tos pārkaisa ar pūdercukuru. Gatavoti pēc "Cāļa virtuves" fotoreceptes.
Kraukšķīgās siera standziņas ar garšaugiem
Lielisks veids, kā izmantot saldētavas krājumos noglabāto kārtaino mīklu. Kaut reizi izmēģinot pagatavot siera standziņas mājās, vairs necelsies roka šo sāļo našķi pirkt veikalā, jo mājās, protams, viss izdodas garšīgāk.
Cepumi 'Sarkanā samta plaisas'
"Ļoti viegli pagatavojami un garšīgi cepumiņi, ko var cept kopā ar bērniem. Apkārt plāna, sausa garoziņa, bet vidus mīksts kā kūciņai. Ideja, kā palutināt mīļoto Valentīna dienā!" recepti iesaka mūsu lasītāja Vineta Vīksna.
Bagātīgā riekstu pīne
"Bagātīgā riekstu pīne no rauga mīklas svētku galdam. Tā izskatās grezni un garšo dievīgi. Silti iesaku!" svētku saldā našķa recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.