pusdienas tītars
Foto: Shutterstock
Nereti nedēļas nogale ir vienīgais laiks, kad pa īstam būt kopā. Nesteidzīgi apsēsties un parunāties. Pastāstīt, uzzināt, uzklausīt un parotaļāties. Patīkami, ja var uzklāt skaistu svētdienas pusdienu galdu un pagatavot ko īpašāku. "Tasty" apkopo idejas, ko vari pagatavot savas ģimenes svētku pusdienām.

Šo recepšu īstenošana prasīs vairāk laika, bet rosīšanās virtuvē jau arī rada ģimenisku un īpašāku atmosfēru. Izvēlies vien savas ģimenes gaumei atbilstošāko ideju. Kad galdā liksi kārdinošo cepeti, sulīgo steiku vai zaļajā tējā grauzdēto lasi, māju piepildīs vilinošs aromāts. Lai sirsnīga un ģimeniska kopā būšana!

Cūkgaļas cepetis kraukšķīgā apelsīnu glazūrā

Foto: Shutterstock

Svētku cepetis - šķiņķis ar rombveidā sagrieztu ādiņu uz galda izskatīsies īpaši kārdinoši. Šis šķiņķa cepetis izdosies ļoti sulīgs un maigs, jo vispirms tas jāvāra ūdenī, bet beigās jācep cepeškrāsnī, un tieši tas piešķir patīkami kraukšķīgo garoziņu.

Lasīt vairāk

Cūkas cepetis ar hurmu vīna mērcē

Foto: Shutterstock

Sulīgs, lēni gatavots cūkas cepetis, kam svētku garšu piesķir grilēta hurma, sīpoli un garšvielas.

Lasīt vairāk

Ar cukurotām mandelēm pildītas pīļu krūtiņas

Šī Džeimija Olivera radītā maltīte būs īsts baudījums ikvienam, kam patīk gardi pamieloties. Tā paredzēta divām personām un lieliski iederēsies Ziemassvētku galdā kopā ar glāzi "Cabernet Sauvignon" vīna vai kādu atspirdzinošu dzērienu. Piedzīvo svētkus romantiskā gaisotnē!

Lasīt vairāk

Sulīgs vistas cepetis majonēzē ar ķiplokiem

Foto: DELFI

Cepeškrāsnī cepta sulīga vista majonēzes–ķiploku marinādē.

Lasīt vairāk

Jēra ribiņu cepetis ar piparmētru mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Sulīgas jēra ribiņas gardām vakariņām. Ēdiena "odziņa" šoreiz ir nevis pats jērs, bet gan piparmētras, kas pievienotas ne vien cepeša glazūrai, bet arī saldi pikantajai medus un balzamiko etiķa mērcei.

Lasīt vairāk

Sulīgs un mīksts tītara cepetis ar dzērveņu mērci

Foto: Shutterstock

Domājat, ka tītaru ēd tikai amerikāņi Pateicības dienā? Nekā nebija, šis putns ir arī Ziemassvētku galda karalis - turklāt britiem! Un ēdiens mazpamazām gūst aizvien lielāku popularitāti arī citviet Eiropā, ieskaitot Latviju.

Lasīt vairāk

Vistas cepetis ar citroniem, ķiplokiem un timiānu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Gards veselas vistas cepetis, kas nav jāmarinē. Garšai pievienoti veseli ķiploki, sulīgas citrona šķēlītes un timiāns svaigumam. Vistu pirms gatavošanas papildina ar garšvielām un krāsnī iekšā.

Lasīt vairāk

Gardais teļa gaļas sīpolklopsis

Foto: Shutterstock

Kas ir sīpolklopsis? Tie ir gaļas gabaliņi ar mērci un daudz ceptiem sīpoliem. Oriģinālrecepte paredz gatavošanai izmantot teļa gaļu, bet vari to droši aizstāt un šādā veidā gardi pagatavot arī vistas, cūkas, liellopa vai jebkādu citu sev tīkamu gaļu. Lai recepti saglabātu autentiskāku, atļāvāmies saglabāt tās autora oriģinālo rakstīšanas stilu.

Lasīt vairāk

Aromātisks, sviestā sautēts steiks jeb meistardarbs tavā virtuvē

Foto: Publicitātes foto

Nepārspējamu steiku var pagatavot ne tikai profesionāli meistari. Radi to arī savā virtuvē! Sulīgā gaļa būs maltītes garšu kulminācija un piešķirs tai pat svētku noskaņu. Uzklāj skaistu galdautu, uzliec pievilcīgus traukus un radi svētkus ar izsmalcinātu ēdienu.

Lasīt vairāk

Zaļajā tējā grauzdēts lasis

Šī gardā maltīte no pasaulslavenā šefpavāra Džeimija Olivera krājumiem satur lielāko daļu no ikdienā nepieciešamajām minerālvielām un vitamīniem, arī ar C vitamīnu bagāto, sulīgo mango, tādēļ palīdzēs uzturēt mūsu imūnsistēmu ideālā stāvoklī.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!