Cepeškrāsnī cepti kartupelīši ar garšvielām un mērcīti vai gaļas, siera un sēņu sacepumi ar kartupeļiem un saldo krējumu, čaganas kartupeļu kotletes un pankūkas – smelies iedvesmu "Tasty" kolekcijā un pagatavo maltīti tā, lai tava ģimene to bauda gardu muti. Lai izdodas un labi garšo!
Grilēti saldie kartupeļi ar zilo sieru
"Kā zināms, kartupelis ir viens no latviešu iecienītākajiem ēdieniem, tādēļ esmu sagatavojusi grilētu saldā kartupeļa salātu recepti. Tie lieliski saderēs ar grilētu vistas fileju vai jebkuru citu maigu, liesu gaļu," sola "Rimi" gardēde Liene Zemīte.
Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Ja gribas kārtīgi piesiet dūšu, tad ar malto gaļu pildīti kartupeļi krēmīgā mērcē būs īstā izvēle. Recepti iesaka mūsu lasītāja Sanita Ābelīte.
Kartupeļu un burkānu pankūkas ar grieķu jogurta mērci
Kraukšķīgas burkānu un kartupeļu pankūkas vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Asumiņu tām piešķirs sīpols un pavisam nedaudz ķiploka, bet maigākai garšai klāt pagatavo gardu jogurta un medus mērci.
Zeltainās vārītu kartupeļu-siera pankūciņas
"Kad meitiņas kārtējo reizi prasa, ka atkal gribot tās mazās kartupeļu pankūciņas... nu tās, kas garšo pēc kartupeļu bumbiņām, tad jāņem vakar vārītie kartupeļi un jāķeras pie darba," ģimenes iecienītu recepti atklāj lasītāja Dace Sproģe.
Kartupeļu kotletes jeb plācenīši
Kartupeļu kotletes – lēti, sātīgi un gardi. Garšos lieliski kopā ar skābo krējumu un svaigajiem salātiem.
Kartupeļu kēksiņi ar sieru un bekonu
Ar ēdieniem, tāpat kā ar mīlestību, mēdz būt dažādi - vieni dod priekšroku saldiem, citi sāļiem vai pat pikantiem, tādēļ izvēlies savai otrajai pusītei visatbilstošāko. Kulinārijas bloga "Našķoties" autore Zane Ozoliņa sadarbībā ar AS "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā ideju, kas iepriecinās tos, kuri ar saldumiem ir uz "jūs".
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums
Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.
Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums
Maltās gaļas, kartupeļu un tomātu sacepums garšos gan lielajiem, gan mazajiem.
Soli pa solim: sātīgā kartupeļu rulete ar sieru un šķiņķi
Garda rīvētu kartupeļu rulete, kuras pildījumā kūpināta šķiņķa šķēles kārdinoši mijas ar kūstoša siera tērcītēm, ir nudien izmēģināšanas vērts veids, kā pagatavot ierastos kartupeļus. Recepti iesaka ''Tasty'' lasītāja Nora Dzene.
Zrazi – ar gaļu pildīti kartupeļu plācenīši ukraiņu gaumē
Ar gaļu pildītus kartupeļu zrazi – ukraiņu tradicionālās virtuves ēdienu – pasniedz karstus ar kausētu sviestu vai skābu krējumu.
Pannā cepti kartupeļu mīklas pīrādziņi ar sēnēm
Kad tradicionālie speķa pīrādziņi no rauga mīklas apnikuši, izmēģini šos!
Vienkāršais šampinjonu un kartupeļu sacepums
Šampinjonu un kartupeļu sacepums - īpaši labi garšo ar svaigiem lapu salātiem.
Krāsnī cepti kartupeļu 'vēdeklīši' ar bekonu, sieru un ķiploku sviestu
Laiskā brīvdienā, kad ir gana daudz laika nesteidzīgi darboties virtuvē, palutini sevi un mājiniekus ar neierastāk pagatavotiem kartupeļu "vēdeklīšiem", kas pildīti ar kūstošu sieru, bekona šķēlītēm un devīgi pārziesti ar ķiploku un zaļumu svietu. Ņammmm...
Cepeškrāsnī cepti kartupeļi pikantā marinādē ar kraukšķīgām mednieku desiņām
Zeltaini kartupelīši un kraukšķīgas mednieku desiņas – smaržos visa māja un ģimene būs sajūsmā! Turklāt nenāksies pat īpaši nopūlēties virtuvē.
Kartupeļu sacepums ar sieru
Sātīgai ēdienreizei – gards kartupeļu sacepumu ar sieru.
Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu un ķiplokiem
Kartupeļu sacepums ar saldo krējumu un ķiplokiem - lieliska piedeva jebkuram gaļas ēdienam vai salātiem.
Kartupeļu omlete spāņu gaumē 'tortilla de patatas'
Spāņi, gluži tāpat kā latvieši, ir lieli kartupeļmīļi un ir iemanījušies tupeņus iecept pat omletē. Tradicionāli "tortilla de patatas" tiek pasniegta atdzesēta līdz istabas temperatūrai un pēc tam sagriezta gabalos kā kūka, liekot to uz grauzdētas maizes šķēles un pārlejot ar olīveļļu vai kādu mērci, piemēram "salsa brava".
Čaganās olu–kartupeļu kotletes
Čaganas olu–vārītu kartupeļu kotletes, ko ēd pusdienās ar piedevām vai vienkārši liekot uz maizes.
Parmantjē – maiga kartupeļu krēmzupa
Parmantjē - sātīga, aromātiska un vienkārši pagatavojama kartupeļu krēmzupa franču gaumē. Īpaši labi garšos, pasniegta ar pannā apčurkstinātiem bekona kubiņiem.
Kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un ciedru riekstiem
Smaržīgs un kārdinošs kartupeļu sacepums jeb plācenis, kuru cep krāsnī, izmantojot ar ķiplokiem aromatizētu olīveļļu. Neikdienišķu akcentu piešķirs kraukšķīgums no ciedru riekstiem.
Kartupeļu un siera sacepums
Sātīgs kartupeļu sacepums, kuru var pasniegt kā pamatēdienu vai kā piedevu pie ceptas zivs vai gaļas.
Cepti kartupeļi spāņu gaumē ar pikantu salsu
Cepti kartupeļi ar papriku ir viena no vispopulārākajām un atpazīstamākajām spāņu tapām. Šai uzkodai piemērotāki būs kartupeļi, kas nav pārāk miltaini. Pasniedz ar salsu un ķiploku majonēzi, kuras recepti var izlasīt šeit.
Kartupeļi mundierī ar krējumu un lasi
Ļoti gards veids, kā sagatavot kartupeļus. Tos var pasniegt ne tikai ar lasi. Laša vietā vari izmantot rīvētu sieru, ceptu bekonu vai arī pasniedz kartupeli ar kādiem svaigiem krējuma salātiem, piemēram gurķiem krējumā. Uzmanību! Neizmanto kartupeļus, kuriem kāds sāns ir zaļš.
Krāsnī cepti kartupeļi ar sinepēm
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.
Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci
Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.