Šašliks rudenī? Jā! Tā kā sestdiena solās būt saulaina, "Tasty" aicina doties piknikā dabā. Rudenīgs pikniks ir vienreizīgs, un cept šašliku vēsā rudens dienā ir vesels piedzīvojums. Sajūtas, uzcepot gaļu grilā, nebūs tādas kā vasarā, tagad būs sava veida romantika. "Tasty" apkopo šašliku marinādes receptes, lai tavs pikniks ar ģimeni izdodas garšīgs.
Vistas šašliks riekstu marinādē
Maigs, nedaudz riekstains vistas šašliks vasarīgām pusdienām vai vakariņām. Ja vēlies, vistas vietā droši vari izmantot tītara gaļu.
Cūkas šašlika marināde īpaši sulīgam rezultātam
Cūkas šašliks īpašā marinādē – īpaši sulīgam rezultātam. Laižam piknikā!
Šašliks ananāsu sulas marinādē
Šašliks ananāsu sulas marinādē - netradicionālāks garšas baudījums.
Cūkgaļas šašliks sīpolos bez etiķa
Cūkgaļa ar sīpoliem - marinēšana bez etiķa.
'Tandoori' jēra šašliks
Pikants jēra šašliks ar aso indiešu tandoori karija mērci, jogurtu un nedaudz citronu sulas. Kamēr grilēšanas sezona vēl nav beigusies, noteikti jāpamēģina kāda eksotiskāka gaļas recepte, kuru spraust uz iesma. Gatavo jēru pasniedz kopā ar viegliem salātiem.
Šašliks ar adžiku
Šašliks ar adžiku, tomātu sulu, sīpoliem un baziliku.
Šašliks gāzēta minerālūdens marinādē
Šašliks gāzēta minerālūdens marinādē - ātrā marināde, gaļa jau pēc 1-2h ir iemarinējusies un gatava cepšanai.
Šašliks kefīra un sīpolu marinādē bez sāls
Šašliks kefīrā un sīpolos - lai Līgo svētkos arī garšu kārpiņas tiktu iepriecinātas.
Šašliks alus un majonēzes marinādē
Šašliks alus un majonēzes marinādē būs noderīgs gan Līgo svētkos, gan arī vasaras izbraucienos dabā.
Vīnā marinēts šašliks
Laiku pa laikam man uznāk nostalģija pēc sen pagājušiem laikiem, kad fotografēšanās bija Notikums (jā, jā, tieši ar lielo "N"), kad bija filmiņas attīstīšanas un bilžu gaidīšanas svētki – diez, vai bildes būs sanākušas un vai būs izdevušās. Un tādi paši gaidīšanas svētki bija šašlika cepšanai, jo savulaik to cepa tik vasarā – pa lieliem svētkiem. Šodien fotografē gandrīz visi un visu, pārsteiguma momenta praktiski nav. Tāpat zudusi arī šašlika "ekskluzivitāte" – grilē visi un visu, un praktiski jebkad. Līdzko parādās pirmās siltās un saulainās dienas, pat pilsētā gaisā virmo ceptas gaļas aromāts, jo grilēšanas sezona taču!
Sinepju un medus marināde maigam vistas gaļas šašlikam
Grilēšana ir neatņemama vasaras tradīcija, un tā kļūst īpaši aktuāla, tuvojoties Līgo svētkiem, jo jādomā, kā savu ģimeni un viesus iepriecināt ar lielisku cienastu – aromātisku, sulīgu un maigu šašliku. Šašlika sulīgumu gan nevar garantēt tikai ar tā pagatavošanas metodēm vien. Vislielākā nozīme ir iegādātās gaļas kvalitātei, uzsver "Lido" šefpavāre Ilga Joma, piedāvājot recepti maigam vistas gaļas šašlikam, kas marinēts medus un sinepju marinādē.
Laša šašliks ar ķirštomātiem un papriku
Vasarīga alternatīva klasiskajam cūkgaļas vai vistas gaļas šašlikam – laša filejas iesmiņi. Pamīšus uz bambusa iesmiņiem sadur arī ķirštomātus un papriku, lai gardāka maltīte.