Tuvojas Pirmā advente, un nereti cilvēki uzsāk gavēšanu līdz Ziemassvētkiem. Katram motivācija gavēt rodas citādāk, bet "Tasty" piedāvā receptes, ar kurām veidot atslodzi ķermenim, lai vienkārši justos enerģiskāk un labāk.
"Manuprāt, visvienkāršākais pamatojums, kāpēc cilvēki izvēlas gavēt, saistīts ar veselību. Ikdienas skrējienā nereti par to aizmirstam, un tad mums šķiet, ka ar veselīgu uzturu gavēņa laikā varam sevi labot," uzskata "Vest Riga" šefpavārs Uģis Veits. "Tā ir savā ziņā arī attiekšanās no ēdiena kā baudas."
Viņš novērojis, ka gavēņa laikā lielākā daļa cilvēku atsakās no gaļas, olām, dzīvnieku valsts produktiem. "Cilvēki gavēnī kļūst par veģetāriešiem vai vegāniem, kas arī nav tik neparasti mūsdienās. Ja gribam veidot atslodzi ķermenim, savai sistēmai, jāvadās pēc sajūtām, norāda šefpavārs. "Jo arī gaļa ir dažāda – vai nu tas ir trekns cūkas cauraudzītis vai liesa vistas fileja. Tāpēc – visu ar mēru."