Kopīga darbošanās virtuvē satuvina. Tad skan smiekli un joki, tad var parunāt par to, kā mums klājas un kā jūtamies. Varam pateikt otram, ka viņu mīlam un priecājamies būt kopā. Tas notiek neuzbāzīgi un caur rotaļāšanos. Un pēc tam baudīt gardumu, ko paši esam pagatavojuši, ir prieks. Lai izdodas mīļi un gardi!
Ātrās 'austiņas' ar kanēli un cukuru
Lai pagatavotu ātrās "austiņas" ar cukuru un kanēli, tev būs nepieciešamas vien 4 sastāvdaļas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Cepti āboli ar kanēli un cukuru
Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.
Smilšu cepumi ar krustnagliņām
Smilšu cepumi ar krustnagliņām - bērnus iepriecinās ne tika ēšana, bet arī iespēja piedalīties cepumu gatavošanā.
Cukurotās mandeles – Ziemassvētku našķis
Cukurotās mandeles - Ziemassvētku našķis - tie, kas bijuši svētku tirdziņos, zina, kā šīs mandeles garšo. Un tās pavisam viegli var pagatavot mājās.
Bokas jaunkundzes kanēļmaizītes ar āboliem
Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām
Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.
Gaisīgais ābolu-kanēļa zefīrs
Mājās gatavots zefīrs ir ļoti maigs un dievīgi gards. Pateicoties paša pieliktajām pūlēm, tam ir milzu pievienotā vērtība – mīlestības enerģija. Šādi pagatavotu zefīru var ne tikai baudīt pats, bet arī var skaisti iesaiņot un dāvāt kādam mīļam cilvēkam, kurš to noteikti novērtēs," iesaka receptes autore Diāna Šulce-Palma blogā "Gards, ka nenoēsties!".
Mājās gatavotas apelsīnu sukādes
Aromātiskās un saldās apelsīnu sukādes būs veselīgs našķis pie tējas vai labs papildinājums kūkām un smalkmaizītēm.
Cepti greipfrūti ar cukura un kanēļa garoziņu
Recepte tiem, kuri Jaunajā gadā apņēmušies savu rītus sākt veselīgi. Tikai no trim sastāvdaļām – greipfrūta, brūnā cukura un kanēļa – var pagatavot vieglas, vitamīniem bagātas un gardas brokastis. Tās uzlabos ne tikai imunitāti, bet arī noderēs tiem, kuri ievēro slaido līniju.
Ābolu biezenis ar kanēli
Ābolu laikā var gatavot ne tikai kārdinošas plātsmaizes, kūkas, karstmaizītes vai uzpūteni, bet galdā var celt arī bērnības kārumu – ābolu biezeni, kas būs lieliska piedeva ēdieniem, piemēram, pankūkām.
Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru
Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.
Kakao ar piparkūku putukrējumu
Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija - karstā šokolāde - bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.
Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli
"Šai pelēcīgajā dienā tā kārojas panašķoties ko saldu, gardu un smaržīgu. Neskriesim taču uz veikalu pirkt nezin ko, jo nekas nav gardāks par pašu gatavotu kārumu. Aidā, uz virtuvi!" aicina vairāku pavārgrāmatu autore, piedāvājot recepti kārdinošām smalkmaizītēm ar āboliem un kanēli, kuras pavisam ātri var pagatavot bez mīklas raudzēšanas.
Karstā šokolāde ar kanēli
Tasīte karstas un valdzinoši krēmīgas tumšās šokolādes būs lieliska alternatīva rīta kafijai. Recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".
Baltvīnā karsēti bumbieri ar kanēli
Šis ēdiens ir īpaši sezonāls un piemērots gatavošanai rudenī un ziemā, bet ja pieejami svaigi bumbieri – arī pavasarī. Aukstajā sezonā desertam piestāvēs karstvīns, rudenī – baltvīns un vaniļa, bet pavasara sezonā lieliski iederēsies dzirkstošais vīns, iesaka "Rimi Gardēži" šefpavārs Normunds Baranovskis.
Karstais piens ar kanēli, ingveru un medu
Sildošs dzēriens tiem, kurus nomāc ziemas saaukstēšanās – piens ar kanēli, medu un ingveru. Ja netīk pārāk salds dzēriens, medu pievieno mazāk.
Kanēļa kēkss
Kanēļa kēkss - vienkārši produkti un vienkārši pagatavojamas.
Kanēlī karamelizētie banāni ar saldējumu
Ātrs un pavisam vienkāršs deserts – pannā karamelizēti banāni ar kanēli. Silto gardumu pasniedz ar saldējumu.
Ātrie dzērveņu-kanēļa cepumi
Šie cepumi pieļauj teju neierobežotas improvizācijas iespējas - dzērvenes vari aizstāt ar sadrupinātu šokolādi, riekstiem vai citrona mizu un magoņu sēkliņām.
Kanēļa plācenīši
Kanēļa plācenīši - skaists un garšīgs svētku vai ikdienas galda papildinājums.
Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci
Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm
Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!