Ziemassvētki, garšvielas
Foto: Shutterstock
Jau tuvojas. Skaistais un mīļais Ziemassvētku laiks. Un mūsu mājas arvien biežāk sāk piepildīt Ziemassvētku garšvielu aromāti, jo īpaši kanēļa smarža. "Tasty" apkopoja kārumu un karsto dzērienu receptes ar Ziemassvētku garšvielām, lai Otro adventi vari pavadīt svētku noskaņās.

Kopīga darbošanās virtuvē satuvina. Tad skan smiekli un joki, tad var parunāt par to, kā mums klājas un kā jūtamies. Varam pateikt otram, ka viņu mīlam un priecājamies būt kopā. Tas notiek neuzbāzīgi un caur rotaļāšanos. Un pēc tam baudīt gardumu, ko paši esam pagatavojuši, ir prieks. Lai izdodas mīļi un gardi!

Ātrās 'austiņas' ar kanēli un cukuru

Lai pagatavotu ātrās "austiņas" ar cukuru un kanēli, tev būs nepieciešamas vien 4 sastāvdaļas. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Cepti āboli ar kanēli un cukuru

Foto: Shutterstock

Cepti āboli ar kanēli un cukuru īpaši garšīgi karsti ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Smilšu cepumi ar krustnagliņām

Foto: Shutterstock

Smilšu cepumi ar krustnagliņām - bērnus iepriecinās ne tika ēšana, bet arī iespēja piedalīties cepumu gatavošanā.

Lasīt vairāk

Cukurotās mandeles – Ziemassvētku našķis

Foto: Shutterstock

Cukurotās mandeles - Ziemassvētku našķis - tie, kas bijuši svētku tirdziņos, zina, kā šīs mandeles garšo. Un tās pavisam viegli var pagatavot mājās.

Lasīt vairāk

Bokas jaunkundzes kanēļmaizītes ar āboliem

Foto: Shutterstock

Mums labpatīk domāt, ka Bokas jaunkundzes ceptās kanēļmaizītes bija tieši tādas - kārdinoši sulīgas, pēc kurām vēl ilgi smaržo visa māja, ik pa laikam rosinot nočiept no šķīvja vēl vienu.

Lasīt vairāk

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām

Foto: Shutterstock

Vienkāršais ābolu - kanēļa pudiņš ar drumstalām ir ātri pagatavojams un lieliski garšos ar vaniļas saldējumu.

Lasīt vairāk

Gaisīgais ābolu-kanēļa zefīrs

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Mājās gatavots zefīrs ir ļoti maigs un dievīgi gards. Pateicoties paša pieliktajām pūlēm, tam ir milzu pievienotā vērtība – mīlestības enerģija. Šādi pagatavotu zefīru var ne tikai baudīt pats, bet arī var skaisti iesaiņot un dāvāt kādam mīļam cilvēkam, kurš to noteikti novērtēs," iesaka receptes autore Diāna Šulce-Palma blogā "Gards, ka nenoēsties!".

Lasīt vairāk

Mājās gatavotas apelsīnu sukādes

Foto: Shutterstock

Aromātiskās un saldās apelsīnu sukādes būs veselīgs našķis pie tējas vai labs papildinājums kūkām un smalkmaizītēm.

Lasīt vairāk

Cepti greipfrūti ar cukura un kanēļa garoziņu

Foto: Shutterstock

Recepte tiem, kuri Jaunajā gadā apņēmušies savu rītus sākt veselīgi. Tikai no trim sastāvdaļām – greipfrūta, brūnā cukura un kanēļa – var pagatavot vieglas, vitamīniem bagātas un gardas brokastis. Tās uzlabos ne tikai imunitāti, bet arī noderēs tiem, kuri ievēro slaido līniju.

Lasīt vairāk

Ābolu biezenis ar kanēli

Foto: DELFI

Ābolu laikā var gatavot ne tikai kārdinošas plātsmaizes, kūkas, karstmaizītes vai uzpūteni, bet galdā var celt arī bērnības kārumu – ābolu biezeni, kas būs lieliska piedeva ēdieniem, piemēram, pankūkām.

Lasīt vairāk

Virtuļi ar kanēli un pūdercukuru

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Silti, smaržīgi un, ak, cik kārdinoši – mājās gatavoti virtuļi. No rauga mīklas pagatavotos gardumus pēc novārīšanas eļļā pārkaisa ar pūdercukura un kanēļa maisījumu. Pasniedz, kamēr vēl silti, tad tie garšos debešķīgi.

Lasīt vairāk

Kakao ar piparkūku putukrējumu

Foto: Shutterstock

Gardais kakao ir ideāli piemērots Latvijas ziemai: tas sasilda un rada romantisku omulību. Vēl pirms dažiem gadsimtiem tā stiprākā versija - karstā šokolāde - bija izmeklēts dzēriens, ko baudīja medicīniskos nolūkos, lai mazinātu sliktu garastāvokli un dusmas. Kakao satur pietiekami daudz antioksidantu, tādēļ dzēriens ir ne vien garšīgs, bet arī piemērots veselības uzturēšanai.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Fiksās smalkmaizītes ar āboliem un kanēli

"Šai pelēcīgajā dienā tā kārojas panašķoties ko saldu, gardu un smaržīgu. Neskriesim taču uz veikalu pirkt nezin ko, jo nekas nav gardāks par pašu gatavotu kārumu. Aidā, uz virtuvi!" aicina vairāku pavārgrāmatu autore, piedāvājot recepti kārdinošām smalkmaizītēm ar āboliem un kanēli, kuras pavisam ātri var pagatavot bez mīklas raudzēšanas.

Lasīt vairāk

Karstā šokolāde ar kanēli

Foto: Publicitātes foto

Tasīte karstas un valdzinoši krēmīgas tumšās šokolādes būs lieliska alternatīva rīta kafijai. Recepti piedāvā saldumu zīmols "Laima" sadarbībā ar kulinārijas blogu "Našķoties".

Lasīt vairāk

Baltvīnā karsēti bumbieri ar kanēli

Foto: Publicitātes attēls

Šis ēdiens ir īpaši sezonāls un piemērots gatavošanai rudenī un ziemā, bet ja pieejami svaigi bumbieri – arī pavasarī. Aukstajā sezonā desertam piestāvēs karstvīns, rudenī – baltvīns un vaniļa, bet pavasara sezonā lieliski iederēsies dzirkstošais vīns, iesaka "Rimi Gardēži" šefpavārs Normunds Baranovskis.

Lasīt vairāk

Karstais piens ar kanēli, ingveru un medu

Foto: Shutterstock

Sildošs dzēriens tiem, kurus nomāc ziemas saaukstēšanās – piens ar kanēli, medu un ingveru. Ja netīk pārāk salds dzēriens, medu pievieno mazāk.

Lasīt vairāk

Kanēļa kēkss

Foto: Shutterstock

Kanēļa kēkss - vienkārši produkti un vienkārši pagatavojamas.

Lasīt vairāk

Kanēlī karamelizētie banāni ar saldējumu

Foto: Shutterstock

Ātrs un pavisam vienkāršs deserts – pannā karamelizēti banāni ar kanēli. Silto gardumu pasniedz ar saldējumu.

Lasīt vairāk

Ātrie dzērveņu-kanēļa cepumi

Foto: Vida Press

Šie cepumi pieļauj teju neierobežotas improvizācijas iespējas - dzērvenes vari aizstāt ar sadrupinātu šokolādi, riekstiem vai citrona mizu un magoņu sēkliņām.

Lasīt vairāk

Kanēļa plācenīši

Foto: Shutterstock

Kanēļa plācenīši - skaists un garšīgs svētku vai ikdienas galda papildinājums.

Lasīt vairāk

Ābolu un kanēļa tējas kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudens sezonā, kad par ābolu ražu nudien nevar sūdzēties, noteikti jāizcep ābolu kūka. Tā ir tradīcija, no kuras nevajag atteikties. Iespējams, katram ir sava tradicionālā recepte, taču es esmu iecienījusi katru gadu pamēģināt ko jaunu, tāpēc šoreiz dalos ar savu recepti, kas īpaša ar kanēļa biskvītu un sulīgo ābolu virskārtu, taču to visu divtik gardu padara pašu gatavotā karameļu mērce un skābenās brūklenes, kas ideālajā gadījumā ir pašu lasītas. Pagatavojot šo recepti, mājoklis smaržos tā, ka, iespējams, pat kaimiņi pieteiksies ciemos uz kūkas baudīšanu, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!

Lasīt vairāk

Šokolādes un kanēļa pudiņš ar avenēm

Foto: Shutterstock

Šokolāde un avenes ir brīnišķīga kombinācija, īsti svētki!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!