Karstie suši ar cepurīti, pelmenīši, miso zupa, gaļa ar bambusa dzinumiem vai garneļu voks – mazliet jāpacenšas virtuvē, bet baudījums būs neizmērāms. Ikdienas ēdiena rutīnu vari mainīt ar eksotiskām garšvielām. Vakara noskaņu vari papildināt ar fotogrāfiju skatīšanos no eksotiskajām valstīm, kurās būts vai vēlies nokļūt. Lai izdodas sajūtu ceļojums!
Mājās pagatavojams 'Gan bei' kraukšķīgais medus cālis
Medus un sojas mērces saspēle veido saldeni skābo, neatkārtojamo, austrumniecisko niansi. Lai gan sākumā šķiet sarežģīta, šī eksotiskā maltīte tomēr ir viegli pagatavojama mājās. Vari baudīt kraukšķīgo medus cāli ar nūdelēm vai rīsiem. Recepti piedāvā restorāns "Gan bei".
Zupa ar 'won ton' pelmeņiem
"Won ton" pelmeņu zupa - būs gardāk nekā restorānā.
Lēcas krēmīgā tomātu un kokosriekstu mērcē
Atpūties no gaļas un pagatavo krēmīgu lēcu sautējumu, kura garšu pārbagātība tevi apžilbinās. Pasniedz to ar rīsiem un priecājies par dzīvi! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.
Vistas fileja kokosriekstu piena-karija mērcē ar laima sulu
Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!
Ātrā ķīniešu zupa
Ātrā ķīniešu zupa ar bambusa dzinumiem un olu.
Saldskābā vistiņa ar ananasiem un papriku
Saldskābā vista ar ananasiem un papriku.
Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām
Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Sladskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums -saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili- asumu, bet grauzdētas sezama sēklas- pārsteiguma momentu.
Tradicionāls austrumu saldums – baklava ar pistācijām
Kad kārtainā mīkla jau izmēģināta neskaitāmās variācijās, laiks iepazīt trauslo, plānam zīdpapīram līdzīgo filo mīklu, pagatavojot no tās klasisku austrumu saldumu – baklavu ar pistācijām.
Cepta prosa austrumu gaumē – ar olām, burkāniem un zirnīšiem
"Šādi es jau gadiem gatavoju rīsus, kad sakārojas ko austrumniecisku, bet šoreiz nolēmu paeksperimentēt ar prosu. Tiem, kas ķīniešu ēstuvē ar prieku izvēlas ceptus rīsus ar olu, noteikti ies pie sirds arī šādi pagatavota prosa," – savu recepti piesaka kulinārā bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna.
Saldskābā zupa austrumu gaumē
Saldskābā zupa ar sēnēm un bambusa dzinumiem, kura īpaši ies pie sirds austrumniecisku garšu cienītājiem.
Austrumu mērce no pipariem un tomātiem
Austrumu mērce no pipariem un tomātiem - gardam aizdaram.
Vistas un dārzeņu voks ķīniešu gaumē
Dienās, kad negribas daudz laika pavadīt pie plīts maltītes pagatavošanai, bet samierināties ar sviestmaizi arī nav vēlēšanās, noder vieglas un ātri pagatavojamas ēdienu receptes, kas arī neprasa izmantot dārgas sastāvdaļas. Lūk, viens klasisks piemērs, kā no pāris sastāvdaļām pagatavot sātīgu, gardu un ne tik ikdienišķu maltīti.
Garneles ar rīsu nūdelēm austrumu gaumē
Satriecoši garšīgi un veselīgi: garneles kopā ar Āzijas garšu – miso, ingveru, čili un sezamu. Kad izlasīsiet sastāvdaļu sarakstu, sapratīsiet, ka šī maltīte būs neatkārtojami garda, aicina populārais britu pavārs Džeimijs Olivers. Lūk, Džeimija Olivera ideja, kā pagatavot ļoti gardas garneles Austrumu gaumē!
Cūkgaļa ar bambusa dzinumiem un dārzeņiem ķīniešu gaumē
Cūkgaļa ar bambusa dzinumiem un dārzeņiem svētku pusdienu galdam.
Japāņu rāmen zupa
Tradicionālā japāņu rāmen zupa ir sātīga un garšām bagāta. Tomēr ziemeļniekiem tās pagatavošana nereti sagādā galvassāpes šai zupai raksturīgās specifiskās garšas un salduma dēļ, turklāt tās tapšanā nepieciešama noteikta temperatūra. Savu rāmen recepti atklāj "Samsung Galaxy Dream Chef" pavāršova fināliste Monta Meiere.
Ātrais vistas voks ar dārzeņiem
Bagātīgais vistas voks ar dārzeņiem un rīsu nūdelēm - gards un ātri pagatavojams.
Olu nūdeles ar cūkgaļu ķīniešu gaumē
Maiga fileja, sulīgi un kraukšķīgi dārzeņi, gardas nūdeles – ko vēl vairāk vajag sātīgai maltītei?
Saldskābais voks ar olu nūdelēm taizemiešu gaumē
Ātri pagatavojams saldskābais taizmeišu voks, ko vislabāk pasniegt ar olu nūdelēm.
Karstie suši ar siera un majonēzes 'cepurītēm'
"Suši varētu ēst katru dienu, bet, lai neapniktu, jādomā jauni pasniegšanas veidi," tā savu iecienīto karsto suši recepti pieiesaka mūsu lasītāja Sandija Zeltiņa.
Jasmīnu rīsu un garneļu voks taizemiešu gaumē
Sātīga un sildoša maltīte, kas garšos pēc Taizemes. Apceptajām garnelēm un rīsiem asumu piešķirs sakapātais čili un ķiploks, bet Āzijas garšu – taizemiešu zivs mērce.
Gaļa ar ananasiem
Gaļa ar ananasiem un pikantu mērcīti.
Pelmeņi ķīniešu gaumē
Pelmeņi ķīniešu gaumējeb vontoni - ar liellopa gaļas, garneļu un dārzeņu pildījumu. Vari tos gan vārīt, gan tvaicēt, gan cept un pasniegt ar sojas mērci vai čili eļļu.
Imunitāti stiprinošs miso buljons
Šis spēcinošais un ātri pagatavojamais miso buljons būs īsts glābiņš dienās, kad jūties pārāk slikti, lai saņemtos tādam varoņdarbam kā zupas vārīšana. Miso pastas, ingvera, ķiploka un lociņu zaļās enerģijas kombinācija tiešām spēj darīt brīnumus - jau pēc vienas tasītes tu jutīsies stipri vien labāk.
Ātrā kokosriekstu zupa ar citronzāli un mīdijām
Šī ir lieliska zupa vēsai svētdienas pēcpusdienai - eksotiska, bet tajā pašā laikā mājīgi sildoša. Un, kas pats labākais - ātri un vienkārši pagatavojama!