Ja vēlies īstu Ziemassvētku noskaņu, pagatavo kūku no piparkūkām un mandarīniem, pamēģini mazas siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm. Varbūt tevi iedvesmos apgāztā kūka, kas gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Ja negribas neko treknu un smagnēju, radi aromātisko mandeļu miltu kūku ar mandarīnu biezeni. Savukārt ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu cels garšas baudas virsotnēs, jo kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Lai izdodas garšīgi!
Piparkūku siera kūka ar hurmu un šokolādes glazūru
Šo kūku gatavoju Ziemassvētkos, taču tā visai labi iederēsies arī Jaunā gada svinībās, kā arī dienās, kad kārojas kaut kas ar svētku noskaņu. Pateicoties Ziemassvētku garšvielām, kūka gan smaržo, gan garšo gluži kā Ziemassvētki!
Mazās siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm
Burvīgas, mazas ziemas siera kūciņas ar karamelizētām dzērvenēm un tik piemērotu Ziemassvētkiem piparkūku pamatnīti. No dotā daudzuma sanāks 14-16 kūciņas.
Piparkūku siera kūka
"Man ir kūka! Katra nākamā, ko uzmeistaroju, ir arvien labāka, bet šī ir vislabākā! Ar "Selgas" cepumiņiem, ar "Laimas" piparkūkām un dzērveņu zapti," tā savas kārdinošās piparkūku siera kūkas recepti piesaka Elīna Krišjāne Gustsone.
Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu
Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.
Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas
Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!
Šokolādes drupaču kūka ar maigu biezpiena pildījumu
Pavisam vienārši pagatavojama kūka, kuras katrā kumosā kraukšķīgas šokolādes drupačas mīsies ar maigo un krēmīgo biezpiena pildījumu. Īsts gašu baudījums, kas tā vien kusīs uz mēles!
Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu
Kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Kūkas autore Kristīne Henzele pat dubultojusi krēma daudzumu, salīdzinājumā ar standarta recepti, jo krēms ir tik vienreizīgs un kārdinošs. Kūku var bagātināt ar sezonas augļiem un ogām.
Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē
Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā
Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.
Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm
Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.
Neceptā prjaņiku kūka no trīs sastāvdaļām
Kūkas gatavošana ne vienmēr ir laikietilpīgs un dārgs pasākums. Varen gardu kūciņu var uztapināt pat nieka 10 minūtēs, turklāt, izmantojot vien trīs pavisam vienkāršas sastāvdaļas. Izklausās iedvesmojoši, vai ne? Pārbaudītu recepti iesaka Egita Spradziņa.
Foto recepte: Vārītā krēma un smilšu mīklas kūka
"Tā ir kā pildīts, maigs un sulīgi drupans cepums. Ļoti, ļoti garšīga un lēni baudāma, lai tās garša vēl ilgi paliek atmiņā, jo katru dienu jau tādu neizcepsim. Šīs kūkas recepte ir atvesta no Toskānas. Itāļi šo kūku cep lielā, lēzenā pannā ar zemām malām. Man tādas nav un arī nevēlējos meklēt pannu vienai kūkai, tādēļ vispirms krēmu atdzesēju līdz istabas temperatūrai, lai tas ir biezāks un tad leju uz mīklas. Kad krēms būs atdzisis, tas tik ļoti netecēs un tam mierīgi varēs uzlikt pāri otru mīklas apli un malas saspiest. Ir noteikti vērts to kādreiz izcept!" pārbaudītu recepti piedāvā kulinārijas bloga "Family Feast" autore Ārija Avota.
Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem
Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!
Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm
Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".
Mandeļu miltu kūka ar mandarīnu biezeni
Ja negribas neko treknu, krēmīgu un smagnēju, šī kūka ir kā radīta svētku izskaņai. Viegla, mitra un patīkami atsvaidzinoša, turklāt ar mandarīnu garšu un smaržu. Mandarīnus var aizstāt ar apelsīniem, bet daļu mandeļu miltu sajaukt ar mandeļu skaidiņām, lai kūkas konsistence būtu vēl irdenāka.
Burkānu kūka no burkānu biezumiem
Burkānu kūka no burkānu biezumiem, kas palikuši pāri pēc sulas spiešanas.
Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas
Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.
Ātrā skābā krējuma-citronu kūka
Viesošanās reizēs nav nekā labāka par saimnieka ceptu kūku, un arī Inga Kalniņa, pie kuras viesojās portāls TavaMāja.lv, izbaudīja saimnieces labestību un kulinārās prasmes. Inga dalās ar recepti, kas palutinās garšu kārpiņas ar saldi skābu kūciņu, neprasot daudz laika pavadīt pie plīts.
Franču šokolādes kūka
Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri.
Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām
Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!
Saldā kartupeļa-šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu
Šī šokolādes kūka ir neparasta, jo tā veidota no saldā kartupeļa biezeņa. Un garšas baudījumu piešķirs pievienotais zemesriekstu sviests. Kūka nav dikti salda, saldummīļiem būs jāpievieno vairāk sīrupa. Lieliska izvēle dzimšanas vai vārda dienā, un tā garšos arī bērniem. Šī kulinārijas brīnuma recepti iesaka autore Silva Kronberga savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot".
Burkānu-apelsīnu kūka ar maskarpones krēmu, rozīnēm un riekstiem
Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!
Ķirbju un mandeļu tējas kūka
Garda kūka no neparastākas mīklas – tajā paslēpušies ķirbji. Pēc izcepšanas garšos debešķīgi, ja baudīsi kopā ar tasi tējas vai kafijas.
Rupjmaizes kūka ar dzērvenēm
Rupjmaizes biskvīta kūka ar putukrējumu un dzērvenēm lieliski iederēsies svētku galdā - gan 18. novembrī, gan citos godos. Visas sastāvdaļas norādītas kūkai, kas cepta 20-22 cm diametra veidnē.