Kūku cepšana
Foto: Shutterstock
Kūku gatavošanas process spēj iedvesmot – tas uzlabo garastāvokli, rosina kļūt radošam un mākslinieciskam un darīt visu ar mīlestību. Visa māja smaržo pēc svētkiem! Ceturtajā adventē "Tasty" aicina izcept pašiem savu kūku un iesaka 24 gardu kūku receptes, kuras vari pagatavot kopā ar ģimeni, Ziemassvētkus gaidot. Ir, no kā izvēlēties!

Ja vēlies īstu Ziemassvētku noskaņu, pagatavo kūku no piparkūkām un mandarīniem, pamēģini mazas siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm. Varbūt tevi iedvesmos apgāztā kūka, kas gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Ja negribas neko treknu un smagnēju, radi aromātisko mandeļu miltu kūku ar mandarīnu biezeni. Savukārt ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu cels garšas baudas virsotnēs, jo kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Lai izdodas garšīgi!

Piparkūku siera kūka ar hurmu un šokolādes glazūru

Foto: DELFI

Šo kūku gatavoju Ziemassvētkos, taču tā visai labi iederēsies arī Jaunā gada svinībās, kā arī dienās, kad kārojas kaut kas ar svētku noskaņu. Pateicoties Ziemassvētku garšvielām, kūka gan smaržo, gan garšo gluži kā Ziemassvētki!

Lasīt vairāk

Mazās siera kūciņas ar piparkūkām un dzērvenēm

Foto: Shutterstock

Burvīgas, mazas ziemas siera kūciņas ar karamelizētām dzērvenēm un tik piemērotu Ziemassvētkiem piparkūku pamatnīti. No dotā daudzuma sanāks 14-16 kūciņas.

Lasīt vairāk

Piparkūku siera kūka

Foto: Privātais arhīvs

"Man ir kūka! Katra nākamā, ko uzmeistaroju, ir arvien labāka, bet šī ir vislabākā! Ar "Selgas" cepumiņiem, ar "Laimas" piparkūkām un dzērveņu zapti," tā savas kārdinošās piparkūku siera kūkas recepti piesaka Elīna Krišjāne Gustsone.

Lasīt vairāk

Apaļā Ziemassvētku kūka ar šokolādes virskārtu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ziemassvētku šokolādes kūka – īstens svētku galda šedevrs. Tās pagatavošana gan prasīs pacietību, bet gardais rezultāts noteikti būs tā vērts. Vari ietaupīt laiku un dekorēšanai izvēlēties jau gatavus konditorejas šokolādes rotājumus.

Lasīt vairāk

Īru krēma liķiera 'Baileys' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Šajā debšķīgi gardajā siera kūkā maigais īru krēma liķieris pildījumā lieliski saspēlējas ar vieglām kafijas notīm un šokolādes gašu kūkas pamatnē. Izcils baudījums!

Lasīt vairāk

Šokolādes drupaču kūka ar maigu biezpiena pildījumu

Foto: Shutterstock

Pavisam vienārši pagatavojama kūka, kuras katrā kumosā kraukšķīgas šokolādes drupačas mīsies ar maigo un krēmīgo biezpiena pildījumu. Īsts gašu baudījums, kas tā vien kusīs uz mēles!

Lasīt vairāk

Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz "jūs". Kūkas autore Kristīne Henzele pat dubultojusi krēma daudzumu, salīdzinājumā ar standarta recepti, jo krēms ir tik vienreizīgs un kārdinošs. Kūku var bagātināt ar sezonas augļiem un ogām.

Lasīt vairāk

Vienkāršā kūka ar mandarīniem cukura karamelē

Foto: Veronika Ļevša

Vienkārši pagatavojama apgāztā kūka, kas ir gluži kā radīta Ziemassvētku gaidīšanas laikam – sulīga, garda un pārklāta ar cukura karameles ieskautām mandarīnu šķēlītēm. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm

Foto: DELFI

Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Lasīt vairāk

Neceptā prjaņiku kūka no trīs sastāvdaļām

Foto: Privātais arhīvs

Kūkas gatavošana ne vienmēr ir laikietilpīgs un dārgs pasākums. Varen gardu kūciņu var uztapināt pat nieka 10 minūtēs, turklāt, izmantojot vien trīs pavisam vienkāršas sastāvdaļas. Izklausās iedvesmojoši, vai ne? Pārbaudītu recepti iesaka Egita Spradziņa.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Vārītā krēma un smilšu mīklas kūka

"Tā ir kā pildīts, maigs un sulīgi drupans cepums. Ļoti, ļoti garšīga un lēni baudāma, lai tās garša vēl ilgi paliek atmiņā, jo katru dienu jau tādu neizcepsim. Šīs kūkas recepte ir atvesta no Toskānas. Itāļi šo kūku cep lielā, lēzenā pannā ar zemām malām. Man tādas nav un arī nevēlējos meklēt pannu vienai kūkai, tādēļ vispirms krēmu atdzesēju līdz istabas temperatūrai, lai tas ir biezāks un tad leju uz mīklas. Kad krēms būs atdzisis, tas tik ļoti netecēs un tam mierīgi varēs uzlikt pāri otru mīklas apli un malas saspiest. Ir noteikti vērts to kādreiz izcept!" pārbaudītu recepti piedāvā kulinārijas bloga "Family Feast" autore Ārija Avota.

Lasīt vairāk

Apgāztā ananāsu kūka ar kokteiļķiršiem un karamelizētiem valriekstiem

Foto: Shutterstock

Sulīga, ar karameli piesūcināta mīkla, karamelizēti ananāsi un rieksti - mmmm, bauda! Un, kas īpaši svarīgi, lai radītu šādu brīnumu, nav nepieciešamas virtuozas pavāra iemaņas!

Lasīt vairāk

Nepieklājīgi gardā medus kūka ar zemenēm

Foto: DELFI

Šī ir īsta brīvdienu kūka, kas piestāv dienām, kad atļaujamies ko vairāk un lutinām savus draugus vai tuviniekus. Pirmās sezonas zemenes kombinācijā ar medus kūku uzreiz atmiņā uzjundī bērnību, tāpēc kūka noteikti būs īsts kārums arī mazajiem ēdājiem. Zemenes noteikti var aizstāt arī ar citām ogām - lai arī kādu interpretāciju katrs atļautos izveidot, kūka ir ļoti garda, turklāt to iemīlēs un ilgi atcerēsies pat tie, kas uz kūkām ir uz "jūs".

Lasīt vairāk

Mandeļu miltu kūka ar mandarīnu biezeni

Foto: Shutterstock

Ja negribas neko treknu, krēmīgu un smagnēju, šī kūka ir kā radīta svētku izskaņai. Viegla, mitra un patīkami atsvaidzinoša, turklāt ar mandarīnu garšu un smaržu. Mandarīnus var aizstāt ar apelsīniem, bet daļu mandeļu miltu sajaukt ar mandeļu skaidiņām, lai kūkas konsistence būtu vēl irdenāka.

Lasīt vairāk

Burkānu kūka no burkānu biezumiem

Foto: Shutterstock

Burkānu kūka no burkānu biezumiem, kas palikuši pāri pēc sulas spiešanas.

Lasīt vairāk

Soli pa solim: 'Nutella' siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šo siera kūku viennozīmīgi var dēvēt par lielu kaloriju bumbu, jo tās pagatavošanai izmantota vesela burciņa "Nutella" krēma. Siera kūka ir salda, viegli pagatavojama un spēs pārsteigt kārumniekus dažādos svētkos, tajā skaitā arī Lieldienās.

Lasīt vairāk

Ātrā skābā krējuma-citronu kūka

Foto: DELFI

Viesošanās reizēs nav nekā labāka par saimnieka ceptu kūku, un arī Inga Kalniņa, pie kuras viesojās portāls TavaMāja.lv, izbaudīja saimnieces labestību un kulinārās prasmes. Inga dalās ar recepti, kas palutinās garšu kārpiņas ar saldi skābu kūciņu, neprasot daudz laika pavadīt pie plīts.

Lasīt vairāk

Franču šokolādes kūka

Foto: Shutterstock

Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri.

Lasīt vairāk

Kūka 'Pavlova' ar putukrējumu un ogām

Foto: Privātais arhīvs

Balerīnas Pavlovas kūka mazām un lielām balerīnām. Uz šo kūku aci jau biju uzlikusi sen, bet kaut kā vienmēr likās, ka tās pagatavošana ir grūts un piņķerīgs pasākums un tādēļ es to reizi no reizes atliku un atliku. Taču pienāca diena, kad sapratu, nē... nu tak vajag pamēģināt!

Lasīt vairāk

Saldā kartupeļa-šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu

Foto: Privātais arhīvs

Šī šokolādes kūka ir neparasta, jo tā veidota no saldā kartupeļa biezeņa. Un garšas baudījumu piešķirs pievienotais zemesriekstu sviests. Kūka nav dikti salda, saldummīļiem būs jāpievieno vairāk sīrupa. Lieliska izvēle dzimšanas vai vārda dienā, un tā garšos arī bērniem. Šī kulinārijas brīnuma recepti iesaka autore Silva Kronberga savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot".

Lasīt vairāk

Burkānu-apelsīnu kūka ar maskarpones krēmu, rozīnēm un riekstiem

Foto: Shutterstock

Burkānu-apelsīnu kūka ar mascarpones krēmu, rozīnēm un lazdu riekstiem. Bezdievīgi garda, aromātiska un mutē kūstoša!

Lasīt vairāk

Ķirbju un mandeļu tējas kūka

Foto: Privātais arhīvs

Garda kūka no neparastākas mīklas – tajā paslēpušies ķirbji. Pēc izcepšanas garšos debešķīgi, ja baudīsi kopā ar tasi tējas vai kafijas.

Lasīt vairāk

Rupjmaizes kūka ar dzērvenēm

Rupjmaizes biskvīta kūka ar putukrējumu un dzērvenēm lieliski iederēsies svētku galdā - gan 18. novembrī, gan citos godos. Visas sastāvdaļas norādītas kūkai, kas cepta 20-22 cm diametra veidnē.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!