"Tasty" apkopoja iecienītās zupas receptes. Pastāv uzskats, ka īstenai soļankai jābūt pagatavotai no piecu veidu gaļas, neiztiekot arī bez nierītēm. Taču garda būs jebkura soļanka – no tā, kas atrodams mājās. Galvenais, ka vārīta ar mīlestību. Lai labi garšo!
Smeķīgā soļanka
Smeķīgā soļanka gardām un sātīgām pusdienām.
Soļanka
Traki garda soļanka ar četru veidu gaļu.
Soļanka mājas gaumē
Mājas soļanku pasniedz ar olīvām, citronu un zaļumiem.
Maskavas soļanka
Maskavas soļanka sātīgām pusdienām un vakariņām. No norādītajiem daudzumiem sanāks milzu katls!
Ģimenes soļanka Trakās raganas gaumē
Ja neesi gatavs veltīt trešdaļu dienas zupai un smukai griešanai, tad šī zupa nav Tev!!!
Sātīga, garda zupa mūsu ģimenes gaumē. Nekādi nepretendē uz "īsto" soļanku, jo tās ir daudz, katrs uzskata, ka tā, kuru viņš vāra ir tā īstā, no pirmavotiem nākusī.
Gardā laša soļanka
Gardam paēdienam - vienkārši pagatavojama laša soļanka – dievīga!
Kūpināta laša soļanka
"Kad gribas sasildīties un kārtīgi paēst, šī zupa būs tieši laikā," raksta Krista Tumova, kura Tasty.lv "Zupu konkursam" iesūtījusi ko netradicionālāku – soļanku ar lasi. Receptes autore gan norāda, ka šī zupa ir kaut kas starp soļanku un zivju zupu. Tā garšos tiem, kuriem garšo zivis un pākšaugi, kā arī sātīgas un pikantas lietas.
Soļanka gruzīnu gaumē
Soļanka gruzīnu gaumē – sātīga pusdienu un vakariņu zupa.
Soļanka no trīs veidu gaļas
Soļanka no trīs veidu gaļas – daudz vienkāršāk un ātrāk, nekā izklausās.
Soļanka ar liellopa gaļu
Soļanka ar liellopu gaļu – garšos visai ģimenei. Karsto zupu pasniedz ar kādu citrona šķēlīti un skābā krējuma karoti.
Soļanka ar liellopa gaļu un ribiņām
Pikantu ēdienu cienītājiem – soļanka ar liellopa gaļu un ribiņām.
Ātrā soļanka ar kāpostiem un desiņām
Kad ģimene pieprasa soļanku, bet nav laika vārīt buljonu un "ķēpāties", sagatavojot nieres, vāru vienkāršotu soļankas variantu. Lielais katls ar gardu, dūšu piesienošu zupu ir gatavs jau nepilnas stundas laikā, turklāt nākamajā dienā soļanka garšo vēl labāk.
Kreptīgā laivotāju soļanka
Pēc svaigā gaisā pavadītas dienas ēstgriba dubultojas, un vislabāk dūšu piesiet ar ēdienu, kas gatavots lielajā katlā turpat uz ugunskura. Lai virums ātrāk būtu gatavs, soļankas pamatu var pagatavot jau mājās, tad piknika vietā atliks virumam pievienot tikai kartupeļus un ūdeni. Visas sastāvdaļas jāņem "uz aci", ņemot vērā katla lielumu un izsalkuma pakāpi.