Ēst gatavošana
Foto: Shutterstock
Darba nedēļas noslēgumā, kad jau uzkrājies nogurums, gribas pagatavot vakariņām ko vienkāršu un ātru. Izskatījām "Tasty" recepšu katalogu un izvēlējāmies gardus ēdienus, ko vari pasniegt savai ģimenei.

Picas gatavošanā vari iesaistīt arī mazuļus, kurus kopīga darbošanās virtuvē aizraus. Lai pagatavotu picu ātrāk, izmanto jau gatavu mīklas pamatni. Lielākā daļa pastas izstrādājumu izvārās ļoti ātri, atliek vien piemeklēt krēmīgu mērcīti vai pievienot saulē kaltētus tomātiņus vai konservētu tunci. Tāpat kartupeļu ēdieni ir viegli pagatavojami – varbūt vēlaties šovakar sacepumu ar kokosriekstu pienu vai sieru un kartupeļu-siera pankūkas? Ātri pagatavojami ir arī vistas gaļas ēdieni, izmēģini populāro "Gan bei" kraukšķīgo medus cāli vai pagatavo vistu saldskābā vai apelsīnu mērcē. Un galu galā komfortēdiena klasika – kotletes – gatavo tās sulīgas un pufīgas. Lai labi garšo!

Mājās pagatavojams 'Gan bei' kraukšķīgais medus cālis

Foto: Publicitātes foto

Medus un sojas mērces saspēle veido saldeni skābo, neatkārtojamo, austrumniecisko niansi. Lai gan sākumā šķiet sarežģīta, šī eksotiskā maltīte tomēr ir viegli pagatavojama mājās. Vari baudīt kraukšķīgo medus cāli ar nūdelēm vai rīsiem. Recepti piedāvā restorāns "Gan bei".

Lasīt vairāk

Pasta ar garnelēm krēmīgā tomātu un siera mērcē

Foto: Shutterstock

Ne vienmēr, lai pagatavotu sātīgas un gardas vakariņas, stundām ilgi jāstāv pie plīts. Neatceros, kur šo recepti pirms vairākiem gadiem atradu, bet nu jau vairākus gadus krēmīgā tomātu un siera mērce ar garnelēm ir manā biežāk gatavoto recepšu sarakstā. Ātri un vienkārši, turklāt ļoti garšīgi! Šo ēdienu ēd un slavē pat tie, kuri apgalvo, ka jūras veltes viņiem negaršo.

Lasīt vairāk

Garšīgā pica ar kukurūzu un desu

Foto: Shutterstock

Garšīgā pica ar kukurūzu un desu, izmantojot jau gatavu mīklas pamatni.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kartupeļu sacepums ar kokosriekstu pienu un ķiplokiem

Foto: DELFI

Kad visas ierastās kartupeļu sacepumu versijas jau apnikušas, ir laiks izmēģināt ko jaunu. Šī recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – ir nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet kokosriekstu piens, ķiploki un rīvēta laima miziņa kartupeļiem piešķirs pavisam jaunu, nedaudz eksotisku un nenoliedzami lielisku garšu. Ja netici, izmēģini!

Lasīt vairāk

Vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem saldskābā mērcē

Foto: Shutterstock

Ātrām pusdienām vai vakariņām - vistas fileja ar ananasiem un Indijas riekstiem. Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm, iesaka receptes autore Kristīne Letīcija.

Lasīt vairāk

Zeltainie vistas plācenīši ar kausēto sieru

Foto: Shutterstock

Viegli pagatavojami un sātīgi vistas plācenīši, kas garšos gan lieliem, gan maziem gardēžiem.

Lasīt vairāk

Sīpolu pica ar fetas sieru un rozmarīnu

Foto: Shutterstock

Ātrā sīpolu pica tev neliks vilties. Salikumā ar krēmīgo fetas sieru un sildošo rozmarīnu, sīpolus iemīlēs pat rūdīti to pretinieki. Turklāt šis ēdiens arī otrajā dienā garšos debešķīgi, protams, ja vien no tā vēl būs kas palicis pāri.

Lasīt vairāk

Foto recepte: pannā gatavota krēmīga pasta ar tunci

Foto: DELFI

Ierastākā prakse ir novārīt makaronus un tad tos sajaukt ar atsevišķi sagatavotu mērci, taču šis pagatavošanas veids būs kas jauns. Kaut reizi to izmēģinot, nemaz vairs negribēsies vārīt makaronus atsevišķi, jo šī metode ir ģeniāla! Saber pannā visas sastāvdaļas un gaidi, līdz viss gatavs!

Lasīt vairāk

Maigā un krēmīgā pasta ar baziliku un mocarellu

Foto: Privātais arhīvs

Ja gribi ātri pagatavot vakariņas, izvēlies pastu. Šī krēmīgā recepte būs garšīga, jo akcentu dos maigais mocarella siers un bazilika lapiņas. Garšas niansēm pievienoti arī ķirštomātiņi un Indijas rieksti. Recepti iesaka ēdienu bloga "ir.bene" autore Karlīna Latsone.

Lasīt vairāk

Saldskābā vista apelsīnu mērcē ar grauzdētām sezama sēkliņām

Apelsīnu sezona ir jāizbauda kā nākas! Sladskābā vista apelsīnu mērcē ir patiešām izcils garšas baudījums -saulainie apelsīni šim vienkāršajam ēdienam piešķir īpašu svaigumu un sulīgumu, čili- asumu, bet grauzdētas sezama sēklas- pārsteiguma momentu.

Lasīt vairāk

Modīgā polentas pica ar saulē kaltētiem tomātiem un salami

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ja tev nekad nav sanācis nogaršot kukurūzas putraimu ēdienus, iesakām sākt ar tik pazīstamo picu, tikai ietērpjot to jaunā izskatā. Polentas picas pamatne nebūs kraukšķīga, un, lai to sagrieztu, būs nepieciešams nazis un dakša. Toties garša būs lieliska. Mocarella un saulē kaltētie tomāti ir receptes garšas noslēpums.

Lasīt vairāk

Pasta 'alla norma' ar baklažāniem un sieru

Foto: Shutterstock

Pasta "alla norma" ir tradicionāls sicīliešu ēdiens, kura dzimtene ir Katānijas reģions. Tā pagatavošananai nepieciešamas vien pāris pamatsastāvdaļas: pasta, baklažāns, tomāti, rikotas siers un baziliks, bet rezultāts pārsteigs pat izlepušāko gardēdi. Kā atklāj "Telegraph", tad lieli "pasta alla norma" cienītāji ir arī pasaulslavenie itāliešu dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana.

Lasīt vairāk

Kartupeļu pankūkas ar sieru

Gardās kartupeļu pankūkas ēd ar krējumu vai brūkleņu zapti.

Lasīt vairāk

Vakariņas Itālijā: pasta ar sēnēm, saulē kaltētiem tomātiem un parmezānu

Foto: DELFI

Ceļojumos vēders kurkst divtik skaļi un ar skubu jāmeklē, kur remdēt izsalkumu. Ēst kafejnīcās un restorānos nav lēts prieks, tādēļ ceļojumā pa Itāliju izmantojām īrēta dzīvokļa priekšrocības un gatavojām mājās, lūk, rezultāts.

Lasīt vairāk

Gardais vistas paprikašs

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkāršs un garšīgs veids, kā, iedvesmojoties no Ungārijas kulinārajām tradīcijām, pagatavot sulīgu vistiņu paprikas mērcē. Īpaši lieliski šis ēdiens garšos ar olu nūdelēm vai kartupeļu biezputru.

Lasīt vairāk

Falafeles jeb turku zirņu kotletes

Foto: Privātais arhīvs

"Tasty" lasītājs Jānis Kursītis recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka turku zirņu kotlešu jeb falafeļu recepti.

Lasīt vairāk

Vista ar rīsiem un papriku cepeškrāsnī

Zeltaina vistiņa un rīsi, kas piesūkušies ar vistas buljonu un ceptas paprikas kārdinošo aromātu. Tavi mājinieki būs sajūsmā par šo gardo maltīti! Recepti iesaka "Instagram" konta "love to cook" autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Pasta ar pākšaugiem un pesto

Foto: Vida Press

Kurš teicis, ka pasta jeb makaroni ir smags ēdiens? Izmēģini šo recepti un tu to iemīlēsi! Protams, vislabāk garšo, ja izmantosi svaigas pākšu pupiņas un cukurzirņus, taču gada aukstajā sezonā lieti noder saldētie pākšaugi - gan no pašu dārza, gan veikalos pieejamie!

Lasīt vairāk

'Slinkie' kāpostu tīteņi tomātu mērcē

Foto: Shutterstock

"Slinkie" tīteņi jeb kotletes no tīteņu sastāvdaļām. Sulīgi un bezgala gardi - lieliska ideja sātīgām vakariņām,

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Sātīgai ēdienreizei – gards kartupeļu sacepumu ar sieru.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Rīsi ar dārzeņiem eksotiskā zaļā karija mērcē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Izmēģini klasiskos rīsus eksotiskā ampluā, un zaļais karijs ēdienu papildinās ar Āzijas aromātu. Ēdiens ir spilgts un niansēts. Tuvinieki, kuriem pasniegsi to, novērtēs piedāvātās garšas krāsaino buķeti.

Lasīt vairāk

Kraukšķīgie vistas šķiņķīši

Foto: Shutterstock

Pannā cepti šķiņķīši ir patiesi viens no vienkāršākajiem un kraukšķīgākajiem veidiem, kā tos izcept. Šādi var cept, protams, arī citus vistas gabaliņus, tomēr šis paņēmiens vispiemērotākais būs tieši šķiņķīšiem, jo tie visciešāk un ar vislielāko virsmu pieguļ pie pannas.

Lasīt vairāk

Vistas gaļas un sēņu žuljēns

Foto: Privātais arhīvs

Sildošais vistas gaļas, smalki sagrieztu sēņu un karsta, kūstoša siera gardums, kuru baudīt kopā ar mutē kūstošu bagetes gabaliņu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, viena no Cālis.lv un Zoombook rīkotā konkursa uzvarētājām.

Lasīt vairāk

Pildīta paprika ar vistas fileju

Foto: Shutterstock

Pildīta paprika ar vistas fileju, sautēta tomātu sulā.

Lasīt vairāk

Supersulīgas kotletes, kas neliks vilties

Foto: DELFI

Liekot roku uz sirds, varu apgalvot, ka pēc šīs receptes gatavotās kotletes ir garšīgākās, ko man līdz šim nācies baudīt – tīkami "pufīgas", skaisti zeltainas, neticami sulīgas un teju vai mutē kūstošas. Ar odziņu vārda tiešā nozīmē, jo, kā zināms, tomāti ir nekas cits kā lielas ogas.

Lasīt vairāk

Rīsi indiešu gaumē 'Pilau'

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kaut kas eksotiskāks – 'Pilau' rīsi, kas gatavoti pēc vislabākajām indiešu tradīcijām. Gardie basmati rīsi papildināti ar īstu garšvielu bumbu – kuminu, kardamonu un kanēli, bet maltītei koši dzelteno krāsu piešķir smaržīgais kurkums.

Lasīt vairāk

Desmit minūšu pica uz tortiljas plāksnes

Foto: DELFI

Saldētava ir labākais draugs tiem, kas iepērkas reti un dod priekšroku ātram virtuves apmeklējumam. Tādēļ izsalkuma brīdī atliek vien izņemt no saldētavas vienu tortiljas plāksni, iemest cepeškrāsnī, lai atkūst un tikmēr sagriezt sastāvdaļas, ko kārtot virsū.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!