Karbonāžu cepšana gan nav no tiem vienkāršākajiem uzdevumiem un iesācēji mēdz pieļaut virkni kļūdu, kas rezultātam var likt izskatīties pēc neprasmīgi izcepta gaļas gabala ar kaut kādu dīvainu olas pārklājumu, par garšas īpašībām nemaz nerunājot.
Tāpēc būtiski ir paturēt prātā vairākus nosacījumu, kas, gatavojot karbonādes, ir ļoti svarīgi. Viens no tiem – pirms ķeries pie gaļas izklapēšanas ar āmuriņu, nogriez liekās cīpslas un tauku gabalus. Tāpat atceries karbonādes pēc izklapēšanas bagātīgi pārkaisīt ar sāli un pipariem. Nekautrējies miltiem piejaukt kādas garšvielas, lai rezultāts būtu baudāmāks. Vēl viens profesionāļu triks ir olai pirms kulšanas pievienot nedaudz šķidruma. Nozīme ir arī tam, cik sakarsusi būs panna, kad uz tās nokļūs pirmie gaļas gabali. Tā nedrīkst būt pārāk auksta.
Tāpat atceries, ka pirmo karbonādi ir vērs nogaršot, lai saprastu, vai pārējām nevajadzētu pievienot vēl kādas garšvielas! Vairāk par kļūdām, ko, gatavojot karbonādes, mēdz pieļaut iesācēji, lasi šeit.
Lai labi garšo!
Sulīga, cepeškrāsnī gatavota vistas karbonāde ar sieru un tomātiem
Siera cepurīte ir receptes garšas noslēpums, vistas filejas izdosies sulīgas un mīkstas. Vari izmantot mocarellu vai jebkuru sieru, kas tev garšo. Uz filejas vari klāt tomātus vai, piemēram, sēnes, kas papildinās garšu. Tomātus vari griezt kubiciņos vai šķēlēs. Cepeškrāsnī gatavoto vistas filejas recepti iesaka gardēde Monta Štrodaha.
Foto recepte: Krāsnī ceptas karbonādes ar rīvētiem kartupeļiem un majonēzes mērci
"Mazliet citādas karbonādes – ar ceptiem sīpoliem, rīvētiem kartupeļiem un bagātīgu ķiploku mērces kārtu. Tās izdodas ļoti sulīgas un teju vai kūst mutē! Pateicoties īpaši sātīgajām sastāvdaļām, šīs karbonādes īpaši novērtēs stiprais dzimums," teic mūsu lasītāja Inese Libeķe, iesakot pārbaudītu recepti.
Krāsnī ceptas karbonādes zem sīpolu un siera 'segas'
"Šādi pagatavota gaļa vienmēr izdodas sulīga, mīksta un kūst uz mēles," apgalvo mūsu lasītājs Gatis,"Tasty" recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesakot krāsnī ceptu karbonāžu recepti.
Sulīgās vistas karbonādes ar tomātiem un mocarellu
No Itālijas virtuves aizgūtā tomātu, mocarellas un bazilika savienību var lieti noderēt arī karbonāžu uzfrišināšanai. Pateicoties sarkanbaltsarkanajam krāsu salikumam, valsts svētkos sulīgās karbonādes lieliski aizstās tradicionālo svētku cepeti, turklāt tās lieliski garšos arī nākamajā dienā, uzliktas uz maizes šķēles vai sagreiztas gabaliņos un ietītas lavašā.
Zeltaini apceptas cūkgaļas karbonādes ar ķiplokiem un timiānu
Ar ķiplokiem un timiānu ceptas cūkgaļas karbonādes šķēles ikdienas vakariņām.
Sulīgas franču karbonādes cepeškrāsnī
Franču karbonādes cepeškrāsnī jeb gaļas, sīpolu, tomātu un siera kārtojums gardai maltītei bez lielas piepūles.
Krāsnī ceptas karbonādes ar sēnēm, sieru un tomātiem
Krāsnī gatavotas karbonādes būs īpaši sulīgas un gardas. Šī ēdiena gatavošanai vari izmantot ne vien cūkgaļu, bet arī vistas, tītara, liellopa vai teļa gaļas šķēlītes.
Sātīgais karbonāžu kārtojums ar dārzeņiem, tomātu mērci un sieru
Kad apnicis karbonādes baudīt ierastajā veidā, liec tās krāsnī, papildini ar dārzeņiem, tomātu mērci, sieru un pasutini, lai tās kļūtu īpaši sulīgas un maigas.
Karaliskās karbonādes pikantā marinādē, ceptas ar tomātiem un siera 'kažociņu'
Par karaliskām šīs karbonādes var dēvēt gan pateicoties to iespaidīgajam izmēram, gan nepārspējamam sulīgumam un īpaši piesātinātajai garšai, ko plāni izklapētajām gaļas šķēlēm piešķir pikantā marināde un sātīgais siera "kažociņš". Protams, kalorijas šajā gadījumā skaitīt būs lieki, bet vismaz rudenī taču ir sevi jāpalutina, ja peldkostīmu sezonas gaidās ieturētās diētas šogad nebija ieguldīto pūļu vērtas. Labā ziņa ir tāda, ka varēsi iztikt bez eļļas un miltu-olas panējuma, kā arī izvairīties no stāvēšanas pie karstas pannas un ziliem dūmiem piepildītas virtuves, jo visu "melno" darbu tavā vietā paveiks cepeškrāsns.
Cūkgaļas karbonādes ar Fetas siera mērci un ceptiem kartupeļiem
Grilētas cūkgaļas karbonādes ar krāsnī ceptiem kartupeļiem - tā ir nepārspējama garša un brīnišķīgs grilēta ēdiena aromāts!
Soli pa solim: sulīgas un gardas pildītās cūkgaļas karbonādes
Kas gan var būt labāks par sulīgu gaļas gabaliņu vakariņu šķīvī, līdzās salātiņiem un kartupeļiem, rīsiem vai kādai citai piedevai. Tradicionāli pieņemts, ka no gaļas ēdieniem klāt izvēlamies ko viegli pagatavojamu – karbonādes vai kotletes. Taču, pieliekot mazliet pūļu, pārsteigsi sevi un mājiniekus ar ko retāk baudītu. Tāpēc šoreiz pievērsīsimies pildītām cūkgaļas kabatiņām, kuras pagatavot ir vieglāk, nekā varētu likties.
Gardās tītara filejas karbonādes ar ķiplokiem
Daudziem iecienīta kļuvusi tītara gaļa, kas nopērkama visdažādākajos veidos. Šai gaļā ir maz piesātināto tauku, tādēļ tai ir maiga, izsmalcināta garša. Ēdienkartes dažādošanai iesakām pagatavot sulīgas tītara gaļas karbonādēs.
Vīnā un ābolos sautēta aļņa karbonāde
Aļņa karbonāde izsautēta buljonā un vīnā ar āboliem.
Vistas filejas karbonāde ar citronu un kaperu mērci
Gardas vistas karbonādes ar interesantu buljona un citronu mērci, kurai pievienoti kaperi. Karbonādes pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādu citu piedevu.