Karbonāžu cepšana gan nav no tiem vienkāršākajiem uzdevumiem un iesācēji mēdz pieļaut virkni kļūdu, kas rezultātam var likt izskatīties pēc neprasmīgi izcepta gaļas gabala ar kaut kādu dīvainu olas pārklājumu, par garšas īpašībām nemaz nerunājot.
Tāpēc būtiski ir paturēt prātā vairākus nosacījumu, kas, gatavojot karbonādes, ir ļoti svarīgi. Viens no tiem – pirms ķeries pie gaļas izklapēšanas ar āmuriņu, nogriez liekās cīpslas un tauku gabalus. Tāpat atceries karbonādes pēc izklapēšanas bagātīgi pārkaisīt ar sāli un pipariem. Nekautrējies miltiem piejaukt kādas garšvielas, lai rezultāts būtu baudāmāks. Vēl viens profesionāļu triks ir olai pirms kulšanas pievienot nedaudz šķidruma. Nozīme ir arī tam, cik sakarsusi būs panna, kad uz tās nokļūs pirmie gaļas gabali. Tā nedrīkst būt pārāk auksta.