sacepums
Foto: Shutterstock
Sacepumu burvība ir to vienkāršajā pagatavošanā – cepamtraukā vari sajaukt kopā dažnedažādas sastāvdaļas, kas atrodamas mājās, un rezultāts būs garšīgs. Tikko izņemts no cepeškrāsns, tā aromāts vilinās apēst gardu kumosu. Sacepumu izcilās garšas noslēpuma pamatā ir siera cepurīte vai krēmīga mērce, kas ēšanas baudījumu tikai paspilgtinās. "Tasty" ielūkojās savā arhīvā un izvēlējās garšīgus sacepumus dažādām gaumēm.

Kartupeļus vari pagatavot ar izdomu, izmēģini sildošu kartupeļu sacepumu ar ciedru riekstiem vai fetas sieru un spinātiem, eksotiska garšas nianse būs ar kokosriekstu pienu. Makaronu sacepumu vari pagatavot ar klasisku sieru vai mocarellu un vistas gaļu. Palutināt ģimeni vari, uztaisot divu sieru un garneļu sacepumu. Gards izdosies baklažānu un siera sacepums, kurā rullīšus pilda ar rikotas siera masu. Izmēģini arī jaunu pieeju pelmeņu gatavošanā – sacepumā ar sēnēm un saldo krējumu. Lai labi garšo!

Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu

Foto: DELFI

Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!

Lasīt vairāk

Griķu sacepums ar vistas fileju un sēnēm

Foto: Shutterstock

Ērti pagatavojams vakariņu vai pusdienu ēdiens. Jānovāra irdeni griķi un cepeškrāsnī jāsacep ar vistas fileju, sēnēm un siera cepurīti.

Lasīt vairāk

Kartupeļu-maltās gaļas sacepums ar sieru

Foto: Privātais arhīvs

Gards un sātīgs kartupeļu sacepums no tā, kas atrasts ledusskapī. Recepti iesaka mūsu lasītāja Skaidrīte.

Lasīt vairāk

Vienkāršais kartupeļu sacepums ar kokosriekstu pienu un ķiplokiem

Foto: DELFI

Kad visas ierastās kartupeļu sacepumu versijas jau apnikušas, ir laiks izmēģināt ko jaunu. Šī recepte ir vienkāršāka par vienkāršu – ir nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas, bet kokosriekstu piens, ķiploki un rīvēta laima miziņa kartupeļiem piešķirs pavisam jaunu, nedaudz eksotisku un nenoliedzami lielisku garšu. Ja netici, izmēģini!

Lasīt vairāk

Divu sieru un garneļu sacepums

Ja gribas palutināt savu mīļos ar īpašu maltīti un ja viņiem garšo jūras veltes - šī būs īstā recepte!

Lasīt vairāk

Makaronu un vistas gaļas sacepums ar mocarellu

Foto: Shutterstock

Gards un sātīgs makaronu un vistas maltās gaļas sacepums. To sulīgāku padarīs tomātu mērce, bet īpaši sildošu sajūtu radīs izkusušais mocarellas siers.

Lasīt vairāk

Brokoļu un šķiņķa sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Vienkāršs, sierīgs un sātīgs sacepums pusdienām vai vakariņām. Cepamtrauka pamatnē izliktā maize būs patīkami kraukšķīga, bet šķiņķa un siera sāļums mīsies ar brokoļu svaigumu.

Lasīt vairāk

Ziedkāpostu sacepums ar tomātiem un sieru

Foto: Vida Press

Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.

Lasīt vairāk

Kartupeļu biezputras, maltās gaļas un tomātu sacepums

Foto: Shutterstock

Kartupeļu, maltās gaļas un tomātu sacepums – sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei.

Lasīt vairāk

Vistas un šampinjonu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Lielisks ēdiens pusdienām vai vakariņām. Siera mērce piedos vistai un šampinjoniem nelielu pikantumu un sātīgumu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai rīsiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs un garšīgs kartupeļu un maltās gaļas sacepums. Šo vakariņu maltīti pagatavot būs viegli – atliek vien salikt kārtās sastāvdaļas un ielikt cepeškrāsnī.

Lasīt vairāk

Vienkāršais makaronu–gaļas sacepums

Foto: Shutterstock

Sātīgs gaļas un makaronu sacepums brangai pusdienu vai vakariņu maltītei. Īpaši labi garšos ar svaigajiem salātiem.

Lasīt vairāk

Vistas filejas un kabaču kārtainais sacepums

Foto: Privātais arhīvs

Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.

Lasīt vairāk

Pupiņu, paprikas un gurķu ātrais sacepums

Foto: Shutterstock

Ātras un samērā lētas pusdienas vai vakariņas - ātrais pupiņu, paprikas un gurķu sautējums pannā. Ja vēlies, pievieno gaļu!

Lasīt vairāk

Kartupeļu, fetas siera un spinātu sacepums

Recepte gardām vēlajām brokastīm, brančam vai pusdienām pēc svētkiem, kad pāri palikusi krietna porcija svētkos savārīto kartupeļu. Kartupeļiem pievienojot drusku fetas siera un spinātu, kā arī olas, rezultātā sanāks burvīga maltīte. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).

Lasīt vairāk

Sakņu dārzeņu un gaisīgas mīklas sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Saldi burkāni, gardi pastinaki, sīpoli un puravi, kas apcepti cepeškrāsnī. Bet tas vēl nav viss – tiem klāt gaisīga un vienkārša mīkla. Ēdiens, kas ir kaut kas starp sacepumu un pīrāgu – pusdienu vai vakariņu galdam.

Lasīt vairāk

Baklažānu rullīšu sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Ļoti gards baklažānu un siera sacepums. Vispirms pagatavo baklažānu rullīšus, kurus pilda ar rikotas siera masu. Pēc tam sagatavotos rullīšus gulda tomātu mērcē, pārkaisa ar sieru un cep gatavus.

Lasīt vairāk

Makaronu un siera sacepums

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no klasiskākajām makaronu ēdienu receptēm, kāda atrodama. Makaroni baltajā bešamela mērcē ar siera un rīvmaizes cepurīti – ideāla ģimenes maltīte, kura garšos kā bērniem, tā pieaugušajiem.

Lasīt vairāk

Kartupeļu sacepums ar ķiplokiem un ciedru riekstiem

Foto: Shutterstock

Smaržīgs un kārdinošs kartupeļu sacepums jeb plācenis, kuru cep krāsnī, izmantojot ar ķiplokiem aromatizētu olīveļļu. Neikdienišķu akcentu piešķirs kraukšķīgums no ciedru riekstiem.

Lasīt vairāk

Rīsu un maltās gaļas sacepums cepeškrāsnī

Foto: Shutterstock

Sātīgai pusdienu reizei - rīsu sacepums ar malto gaļu un siera un olu "cepuri".

Lasīt vairāk

Sātīgs maltās gaļas sacepums ar kariju

Foto: Vida Press

Šis ir ļoti vienkārši pagatavojams un gards, bet nedaudz savādaks maltās gaļas sacepums, kā ierasts. Pēc šai līdzīgas receptes gaļas sacepumu gatavo Dienvidāfrikā, kur to sauc par "babotiju". Sacepumam īpašu garšu piešķir karija pulveris un citrona sula, bet olu kultenis to padara īpaši maigu, tādēļ tas noteikti garšos arī bērniem.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!