Neticēsi, kamēr neizmēģināsi, ka no kaut kā tik vienkārša kā kartupeļu putra var pagatavot kaut ko tik garšīgu kā kartupeļu biezputras fritētās bumbiņas ar bekonu. Ideāla uzkoda būs kartupeļu un cietā siera pankūkas ar lasi un svaigu gurķi. Varbūt vēlos uztaisīt Indijas noskaņās ieturētu kartupeļu zupa, kas papildināta ar vairākām Indijas virtuvē tradicionāli izmantotām garšvielām? Varen gardi izdosies kartupeļu salāti, kuros avokado piešķirs krēmīgumu, zaļumi – svaigumu, bet etiķis un sinepes - asumiņu. Lai labi garšo!
Fritētas kartupeļu biezeņa bumbiņas ar bekonu
"Neticēsi, kamēr neizmēģināsi, ka no kaut kā tik vienkārša var pagatavot kaut ko tik garšīgu," tā par kartupeļu biezputras fritētajām bumbiņām saka receptes autore Elīna Krišjāne-Gustsone. Tās vari baudīt kā uzkodu ar salātiem un mērcīti vai kā piedevu gaļas ēdieniem.
Kartupeļu un cietā siera pankūkas ar lasi un svaigu gurķi
Iecienīta uzkoda "Rimi Gardēdes" Lienes Zemītes mājās ir mazās kartupeļu pankūciņas ar lasi un svaigu gurķi. Ātri pagatavojamas un kraukšķīgas – ideāla uzkoda svētku galdam.
Kartupeļu zupa indiešu gaumē
Garšīgā bloga "Lindas virtuve" autore Linda Tellgrena ar prieku piekrita piedalīties BioLoģiski! izaicinājumā – vislielākajā gada "nesezonā" pagatavot gardu zupu no vietējiem produktiem, kas ir bioloģiski sertificēti. Izaicinājuma ietvaros tapa Indijas noskaņās ieturēta kartupeļu zupa, kas tika papildināta ar vairākām Indijas virtuvē tradicionāli izmantotām garšvielām
Vienkāršais šampinjonu un kartupeļu sacepums
Šampinjonu un kartupeļu sacepums - īpaši labi garšo ar svaigiem lapu salātiem.
Gardās kartupeļu klimpas
Kartupeļu klimpas īpaši labi garšo ar kūpinātas vai maltas gaļas mērci, bet tās var aizdarīt arī ar kausētu sviestu, skābu krējumu un pat brūkleņu ievārījumu.
Kartupeļu un ziedkāposta pankūkas
Lai kartupeļu pankūkas sanāktu vēl gardākas nekā parasti, pierīvē klāt gabaliņu kraukšķīga ziedkāposta un cieto sieru. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Kartupeļu salāti ar krēmīgu avokado mērci
Varen gardi kartupeļu salāti. Avokado tiem piešķir krēmīgumu, zaļumi rūpējas par svaigumu, bet etiķis un sinepes - par asumiņu.