Gatavojot ēdienus, vispirms jāsaprot, vai sieram labi jākust, vai tieši pretēji – jāsaglabā tā konsistence. "Ja vēlies grilēt, tad iesaku izmantot kamambēru vai brī sieru. Kamambērs man patīk pat labāk, tam ir izteiksmīgāka garša. Bet jāuzmanās to grilēt par ilgu, citādi tas iztecēs. Ieteiktu ņemt to mazākos gabalos un gatavot veselu, jo tad siera miziņa saturēs mīkstumu, un siers izdosies labāks. Ja ņemam veikalos sagrieztos trijstūrus, tad nevaram tos veselā gabalā sacept, jo viss mīkstums iztecēs," iesaka šefpavārs Tomass Godiņš.
Ja vēlies panēt sieru, šefpavārs iesaka panēt miltos, olās un panko rīvmaizē. Panējumam var pievienot zaļumus, nedaudz čili. Cepot fritierī, siers izdosies kraukšķīgs. Panējot sagriez sieru nelielos gabaliņos – aptuveni divus centimetrus lielos kubikos. "Man patīk panēt brī sieru vai kamambēru pievienot salātiem, papildinot ar aveņu mērci un svaigām avenēm." Turklāt, ja sieru liec salātos, tad svarīgi, ka tas ir silts. "Siers nav tas produkts, kas var pēc pagatavošanas stāvēt, jo tad siers atkal kļūst stingrs."