vistu spārniņi
Foto: Shutterstock
Jau iedomājoties vien, nevari sagaidīt, kad sulīgie vistu spārniņi vai stilbiņi būs pagatavoti? Izcilās garšas noslēpums ir tieši vistas marināde, kurai variāciju ir tik daudz – ar medu, citronu, apelsīnu sulu, olīveļļu, sinepēm, ķiplokiem, sojas mērci. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās receptes, kuras pagatavojot, ēšanas bauda garantēta.

Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē būs glazēta vistiņa ar saldskābi asu garšas buķeti. Izmēģini maltīti vienā cepamtraukā – sulīgas vistas kājiņas ar Vidusjūras gardumiem – tomātiem, olīvām, artišoku gabaliņiem un atspirdzinošiem citroniem. Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc iepriecini mājiniekus ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un karamelizētiem dārzeņiem! Varbūt tev garšos zeltainie vistu spārniņi apelsīnu un čili marmelādē, kas veidos saldskābi asu karameles garoziņu. Lai izdodas un garšo lieliski!

Cepti vistu stilbiņi kraukšķīgā garoziņā

Foto: Shutterstock

Gardi un kraukšķīgi, grēcīgi neatvairāmie vistu stilbiņi, kuru garša atgādinās populārās "KFC" vistiņas. Īpaši kraukšķīgas garoziņas noslēpums ir marināde ar stipro alkoholu. Šajā receptē tiek izmantots degvīns, bet tas varētu būt arī brendijs. Turklāt ģimenēm ar bērniem nav jāuztraucas par degvīnu, jo tas, stilbiņiem cepoties, izgaros un izzudīs.

Lasīt vairāk

Pikantie vistas stilbiņi indiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Pikanti un ātri pagatavojami vistas stilbiņi jogurta marinādē. Pasniedz ar maigu jogurta mērcīti, lai gaļa nebūtu pārlieku asa.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta vista ar karamelizētiem dārzeņiem

Viss vienkāršais ir ģeniāls, tāpēc kārtīgā ēdienreizē mājiniekus iepriecini ar krāsnī ceptām vistas kājiņām un apceptiem dārzeņiem.

Lasīt vairāk

Cepti vistu stilbiņi apelsīnu un ķiploku glazūrā

Foto: Shutterstock

Ja meklē ideju citādākam veidam, kā pagatavot ceptus stilbiņus, izmēģini šo recepti, kurā vienu no galvenajām lomām spēlē ne tikai vistas gaļa, bet arī apelsīni, turklāt garšas nianses papildina gatavais Knorr Menu maisījums vistas gaļai ar ķiplokiem.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas vistas kājiņas ar dārzeņiem Vidusjūras gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vakariņas vienā cepamtraukā – sulīgas vistas kājiņas ar Vidusjūras gardumiem. Šoreiz cepamtraukā gardi izsutinājušies tomāti, olīvas, artišoku gabaliņi un atspirdzinošie citroni.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā

Foto: Shutterstock

Vienkārši, bet gardi vistas stilbiņi burkānos un saldajā krējumā.

Lasīt vairāk

Vistu stilbiņi citronos un sīpolos

Foto: Shutterstock

Vistu stilbiņi citronos un sīpolos - jauns vistas pagatavošanas veids, kas lieliski garšos kopā ar rīsiem.

Lasīt vairāk

Zeltaini vistu spārniņi apelsīnu-čili marmelādē

Foto: Vida Press

Mazliet citādi vistu spārniņi – marinēti aromātiski pikantajā apelsīnu-čili marmelādē, tie veido gardu, saldskābi asu karameles garoziņu.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi ar saldajiem kartupeļiem un 'chimichurri' mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Vienkāršs ēdiens, bet tajā pašā laikā "ar odziņu", – sulīgi vistu stilbiņi, kas izmarinēti laima sulas mērcē. Gaļu pasniedz kopā ar cepeškrāsnī apceptiem saldajiem kartupeļiem un pikanto "chimichurri" mērci, kurā mijas ne vien asais čili, bet arī svaigi pētersīļi un koriandrs.

Lasīt vairāk

Vistas stilbiņi sojas mērcē japāņu gaumē

Foto: Shutterstock

Ļoti vienkārša un garda vistas stilbiņu gatavošanas recepte. Ja pacietīgi sutināsi stilbiņus, līdz marināde būs iztvaikojusi, iegūsi lipīgi glazētus vistu stilbiņus ar saldskābi asu garšas buķeti.

Lasīt vairāk

Vistu spārniņi sojas-medus mērcē

Foto: Shutterstock

Vistu spārniņi ar medus,ingvera un sojas mērci.

Lasīt vairāk

Cepti vistas stilbiņi sinepju un estragona mērcē

Foto: Shutterstock

Ļoti ērts vakariņu ēdiens, cepeškrāsnī vienā pannā cepot vistas stilbiņus ar dārzeņiem. Garšas buķeti noapaļos bagātīgā un aromātiskā sinepju un estragona mērce.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepti vistas stilbiņi un ķirbji ar granātābola sēkliņām

Foto: Shutterstock

Kārtīgas vakariņas vienā lielā cepeškrāsns pannā – ķirbji ar iepriekš novārītiem vistas stilbiņiem, sīpoliem un ķiplokiem, kā arī saldeni skābām granātābola sēkliņām. Vistu var arī iepriekš nevārīt, iemarinējot to eļļā un garšvielās dažas minūtes pirms cepšanas. Taču tad cepšanas laiks būs ilgāks.

Lasīt vairāk

Pikanti cāļa stilbiņi ar medu un apelsīniem

Foto: Shutterstock

Saldi skābi, aromātiski un ar čili asumiņu cāļa stilbiņi. Piemēroti greznākām vakariņām un nelielām viesībām.

Lasīt vairāk

Vistu stilbiņi ar citronu

Foto: Shutterstock

Vistu stilbiņi ar citronu - tik gardi, ka prasās vēl.

Lasīt vairāk

Vistas spārniņi jamaikiešu gaumē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Eksotiskā marinādē pagatavoti vistas spārniņi, par kuru izcilo garšu gādā saldie jamaikiešu pipari. Piemēroti cepšanai ne vien uz grila, bet arī cepeškrāsnī. Lieliski garšos kopā ar rīsiem un lapu salātiem.

Lasīt vairāk

Neaizmirstamie Trīnes spārniņi ar kečupu

Foto: DELFI

Šie cāļa spārniņi karstajā tomātu kečupa marinādē, reiz pagatavoti, kļūst par ēdienu, ko gatavo regulāri - tik garšīgi tie ir! Pagatavo kā pamatēdienu vai karsto uzkodu, labi garšo arī auksti. Mums gan nav gadījies nogaršot aukstus, jo tie pazūd no šķīvjiem vienā acumirklī!

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!