Grilēts lasis
Foto: Shutterstock
Brīvdienas ir domātas tam, lai tās izbaudītu pilnībā un svinētu ģimenes lokā. Ar skaisti klātu galdu, smiekliem un jokiem un bagātīgu maltīti. Un, ja piemājas veikalā saldētajām jūras veltēm tiek piedāvāta ievērojama atlaide, daudz nedomā, ķer lielo lomu! No "Tasty" apjomīgā recepšu arhīva esam izvēlējušies vairākas zivs un jūras produktu receptes, ko atzinīgi novērtēs arī tie, kas ikdienā neizvēlas šādus ēdienus.

Restorāna cienīgu maltīti baudi, pagatavojot mīdijas baltvīna mērcē ar ķirštomātiem un čorizo. Lieliski garšos garneles ar ķiplokiem un papriku saldajā krējumā. Izmēģini aromātisko lasi ar pesto un siera cepurīti vai fritētus tīģergarneļu kumosiņus ar ķiploku majonēzi. Lai izdodas garšīgi!

Mīdijas baltvīna mērcē ar ķirštomātiem un čorizo

Foto: DELFI

Restorāna cienīga maltīte mājās, kas pagatavojama pavisam īsā laika sprīdī. Ilgāko laiku prasīs mīdiju nomazgāšana (un atkausēšana, ja izmanto saldētas gliemenes). Recepti iesaka "Delfi" interneta žurnālu redakcijas vadītāja Egita Segliņa.

Lasīt vairāk

Kaislīgā makšķernieka foreles cepeškrāsnī

Foto: DELFI

Šī ir ārkārtīgi viegla un ātra recepte, ar kuru iepriecināt visus mājiniekus. Foreles ne tikai izdosies gardas, un saglabās visas zivij vērtīgās īpašības, bet virtuvē nebūs jāpavada stundām ilgs laiks.

Lasīt vairāk

Foto recepte: Pikantā karpa ar ķiplokiem, majonēzi un mārrutkiem

Foto: Privātais ahīvs

Pikantā karpa izdodas ļoti sulīga un lieliski garšo gan tikko izcelta no krāsns, gan arī jau atdzisusi, kad to var celt galdā kā auksto uzkodu. Recepti iesaka mūsu lasītāja Guna Kuļika.

Lasīt vairāk

Fritēti tīģergarneļu kumosiņi ar ķiploku majonēzi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Burvīgi, kraukšķīgi tīģergarneļu kumosiņi, kas mērcēti sidra mīklā un fritēti eļļā. Tos pasniedz ar mājas ķiploku majonēzi. Majonēzei piemērotākā būs eļļa bez intensīvas garšas. Tā varētu būt filtrēta olīveļļa, vīnogu kauliņu eļļa, dārzeņu eļļa vai cita. Fritēšanai noteikti izvēlies filtrētu eļļu, kas piemērota augstām temperatūrām.

Lasīt vairāk

Alus un saldā krējuma mērcē sautētas mīdijas

Foto: Publicitātes foto

Ja vēlies palutināt savas garšu kārpiņas, pagatavo aromātiskā alus un saldā krējuma mērcē sautētas mīdijas. Tās vislabāk garšos, pasniegtas ar svaigu maizi, zaļiem salātiem vai kraukšķīgiem frī kartupeļiem. Recepti iesaka šefpavāre Inga Kalniņa.

Lasīt vairāk

Zaļajā tējā grauzdēts lasis

Šī gardā maltīte no pasaulslavenā šefpavāra Džeimija Olivera krājumiem satur lielāko daļu no ikdienā nepieciešamajām minerālvielām un vitamīniem, arī ar C vitamīnu bagāto, sulīgo mango, tādēļ palīdzēs uzturēt mūsu imūnsistēmu ideālā stāvoklī.

Lasīt vairāk

Foreles sacepums ar sieru

Foto: Shutterstock

Foreles sacepums ar sieru - sātīgai maltītei.

Lasīt vairāk

Cepampapīrā pagatavota forele ar burkāniem un seleriju

Foto: Shutterstock

Ātrai zivju maltītei – cepampapīra tīstoklītī pagatavoti foreles steiki ar burkāniem un seleriju kātiem. Ļoti vienkārši un gardi!

Lasīt vairāk

Laša fileja ar pērļu kuskusu, apelsīna un dzērveņu mērci un svaigiem cukini salātiem

Kristīgajās tradīcijās Ziemassvētku gaidīšanas sastāvdaļa ir gavēnis, kas ar saprātīgiem uztura ierobežojumiem un mērenību palīdz cilvēkiem šķīstīt savu dvēseli, prātu un ķermeni. Gavēņa laikam īpašu recepti - laša fileju ar pērļu kuskusu, apelsīna un dzērveņu mērci - iesaka restorāns "Tex Mex".

Lasīt vairāk

Garneles ar ķiplokiem un papriku saldajā krējumā

Kad garneles būs nokraukšķinātas, sagatavo bagetes vai čabatas šķēles, lai ar maizi varētu izslaucīt no šķīvja gardo mērcīti. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Bagātīgā paelja ar garnelēm, čorizo un vītinātu šķiņķi

Foto: DELFI

Paeljas gatavošana nev nekāda ķīniešu ābece – ja māki gatavot plovu, tad arī paelja tev izdosies! Rīsi un safrāns ir svarīgākās šī spāņu kulta ēdiena sastāvdaļas, pārējais jau ir tīrākā improvizācija. Gareles vari aizstāt ar vistu, speciālos paeljas rīsus bomba ar citiem – es šoreiz izmantoju basmati – ,bet uz safrāna rēķina gan nevajadzētu ekonomēt, jo tas šim ēdienam piešķir raksturīgo, zeltaino krāsu un neatkārtojamu aromātu.

Lasīt vairāk

Grilēts lasis terijaki marinādē

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Grilēts lasis folijā, kam piešķirta saldskāba un pikanta garša – tas pateicoties ingveram, čili, sojas mērcei un medum. Lasi drīkst grilēt arī cepeškrāsnī, tikai tad cepšanas laiks būs ilgāks.

Lasīt vairāk

Forele ar apelsīniem un dzērvenēm

Foto: Shutterstock

Īpašus viesus uzņemot - forele ar apelsīniem un dzērvenēm.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar balzamiko etiķa mērci

Foto: Shutterstock

Viegli apcepti laša filejas gabaliņi ar saldskābu balzamiko etiķa mērci. Vienkārša, veselīga un ātri pagatavojama recepte pusdienām vai vakariņām.

Lasīt vairāk

Laša filejas pikantā marinādē ar sezama sēkliņām

Foto: Shutterstock

Pikantas, krāsnī ceptas laša filejas ar sezama sēkliņām. Īpašo garšu piešķirs čili mērces, ingvera un ķiploka marināde.

Lasīt vairāk

Lasis taizemiešu gaumē ar ananasu salsu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Lasis neierasti pagatavotā formā – marinēts Āzijas virtuves populārajā zivju mērcē un pēc tam viegli apcepts pannā. Īpaši eksotisku garšu maltītei piešķirs ananasu salsa, kurai pievienots sarkanais sīpols un zaļie garšaugi.

Lasīt vairāk

Krāsnī cepta foreles fileja ar dārzeņiem un mērcīti

Foto: Privātais arhīvs

Cepeškrāsnī folijā pagatavotā maltīte būs garda ne tikai ikdienas vakariņām, bet arī atbilstoša Ziemassvētku galdam gan bagātīgo sastāvdaļu, gan izskata un garšas dēļ. Klāt pievienotā mērcīte dos saldenu niansi. Recepti savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot" iesaka Silva Kronberga.

Lasīt vairāk

Cepts lasis ar kraukšķīgu pesto un siera cepurīti

Foto: Shutterstock

Lasim cepoties veidosies jauka, kraukšķīga cepurīte, bet pesto aromāti un garšas sajauksies ar zivs gardajiem aromātiem.

Lasīt vairāk

Ātri pagatavojamie karsto suši 'mafini'

Foto: Nikola Leite

Šie kumosa lieluma rīsu "mafini" pazudīs no galda dažu minūšu laikā! Bet tas tikai apliecinās to, ka ģimene tos godam ir novērtējusi. Katrs kumoss ir debešķīgs, tāpēc ceram, ka šo recepti izmēģināsi arī tu, jo nošaut greizi nu nekādi nevar!

Lasīt vairāk

Pikantā ķirbju krēmzupa ar garnelēm

Foto: Publicitātes foto

"Superbingo" vadītāja Krista Zvirgzdiņa TV3 raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" pasniedza pikantu ķirbju krēmzupu. Bingo! Jūs esat laimējuši – un balvā ir gardās krēmzupas recepte!

Lasīt vairāk

'Našķoties' Zanes garneļu tako

Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien bloga un grāmatas "Našķoties" autore Zane Grēviņa izaicina pati savas garšu kārpiņas un dodas ciemos pie čili meistariem – "Burka un ledus". Kāpēc tāds nosaukums? Kā latviešiem sokas ar asiem ēdieniem? Un tieši cik ass ir pasaulē asākais pipars? Vai Zanei pietiks drosmes piedalīties uzņēmuma sarūpētajā degustācijā?! Atgriezusies savā virtuvē, Zane gatavo pikantus garneļu tako. Gardi! Iedvesmojies jaunām kulinārijas virsotnēm un dzīvo garšīgi kopā ar ēdienu blogeri Zani Grēviņu un raidījuma "Našķoties" - ceturtdienās lietotnē "Shortcut", bet sestdienās pulksten 9.35 televīzijā sievietēm "STV Pirmā!"

Lasīt vairāk

Elegantie garneļu un avokado salāti Ilzes Jurkānes gaumē

Foto: Publicitātes foto

Pavasarī ir laiks aizmirst par ziemas rasoliem un izvēlēties salātus no viegliem un veselīgiem produktiem, lai uzmundrinātu ķermeni un prātu, kas mostas no ziemas miega. Pievienojot svaigiem produktiem gaļu vai jūras veltes, salāti var aizstāt pilnvērtīgu pusdienu maltīti, skaidro "Rimi" gardēde Ilze Jurkāne.

Lasīt vairāk

Grilēta polenta ar garnelēm

Foto: Publicitātes foto

Recepti iesaka Linda Vilmansone.

Lasīt vairāk

Krāsnī ceptas garneles ar ķiplokiem un laimu

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

Sulīgas krāsnī ceptas garneles debešķīgi gardā mērcē, kur pamērcēt maizes gabaliņus. Ideāla uzkoda brīvdienu ballītei! Recepti iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

Lasīt vairāk

Garneļu salāti pildīšanai groziņos

Foto: Privātais arhīvs

Kad ierastie siera salāti ir jau apnikuši un jūras produkti ir tuvi sirdij, ierastos siera groziņus var nomainīt pret garneļu. Turklāt to pagatavošana ir vēl ātrāka!

Lasīt vairāk

Soli pa solim: kā ātri un vienkārši pagatavot mīdijas ķiplokos

Foto: Privātais arhīvs

Vienkāršs veids, kā pagatavot mīdijas ķiplokotā mērcē. Īpaši labi tās garšos ar nūdelēm, spageti makaroniem vai rīsiem. Starp citu, šo paņēmienu vari izmantot arī gatavojot garneles. Recepti iesaka Ilva Linde.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!