Saldais krējums piešķirs mērcei sātīgumu un bagātinās garšu. Pievieno sirdij tīkamus dārzeņus, šampinjonus, un jauns akcents garantēts. Arī tomātu mērce ar timiānu dos patīkamu garšu. Vienmēr maltās gaļas mērci papildinās apcepti sīpoli un burkāni. Vari dažādot ēdienkarti, pagatavojot Boloņas mērci. Maltā gaļa labi derēs gan ar kartupeļiem, makaroniem, gan griķiem un rīsiem. Lai izdodas garšīgi!
Maltās gaļas mērce ar sīpoliem
Gardai ikdienas maltītei - maltās gaļas mērce ar sīpoliem.
Liellopa maltās gaļas mērce ar šampinjoniem
Sagatavojot maltās gaļas mērci, to vari izmantot dažādiem ēdieniem - gan pasniedzot mērci ar kartupeļim vai kartupeļu biezeni, vai kā klasisku Boloņas mērci ar pastu (makaroniem), vai izmantot pīrāga pildījumam mīklas groziņā. To vari arī sasaldēt un izmantot citā reizē.
Boloņas mērce ar ķirštomātiem
Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.
Liesais tītara gaļas čili sautējums
"Chili con carne" gatavošanai ierasts izmantot liellopa gaļu, bet pamēģini to aizstāt ar diētisko, malto tītara gaļu un lielāku dārzeņu daudzumu – šādi gatavots gardais čili sautējums būs liesāks un figūrai draudzīgāks.
Maltās gaļas mērce ar konservētiem dārzeņiem un 'tex-mex' garšvielām
Maltās gaļas mērci ar "tex-mex" garšvielām vislabāk pasniegt ar rīsiem, vai kukurūzas čipsiem, uzkaisot sarīvētu sieru.
Makaroni ar malto gaļu, šampinjoniem un dārzeņiem
Gardām pusdienām - makaroni ar malto gaļu un dārzeņiem un šampinjoniem.
Maltās gaļas mērce ar ananasiem
Maltā gaļas mērce ar ananāsiem ļoti gardi ar spageti.
Maltās gaļas mērce ar marinētiem gurķiem
Maltās gaļas mērce ar marinētiem gurķiem piedevai pie vārītiem kartupeļiem vai rīsiem.
Vienkāršā maltās gaļas mērce
Pagatavo maltās gaļas mērci un pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, dārzeņu sacepumu, rīsiem, griķiem vai jebkuru citu garnīru.
Maltās gaļas mērce ar dārzeņiem un saldo krējumu
Rudens un ziemas sezonā jo īpaši jāpiedomā pie tā, kā iemānīt uzturā vairāk dārzeņu. Maltās gaļas mērce ir īstens ''comfort food'', taču, papildinot to ar dārzeņiem, iegūsi arī pilnvērtīgāku maltīti.
Maltās gaļas un pupiņu mērce
Ļoti ātri pagatavojama maltās gaļas un pupiņu mērce.
Ātrā maltās gaļas un tomātu mērce ar timiānu
Maltās gaļas - tomātu un timiāna mērce gardai ātrai vakariņu maltītei.
Pasta ar Boloņas mērci
Boloņas mērce ir stipra un sātīga. Tai ir bieza konsistence. Pasniedz to ar spageti, taljatelles vai papardelles pastu. Mērci ledusskapī var uzglabāt līdz pat nedēļai. Ar katru dienu tā kļūst arvien garšīgāka. Atdzesēta tā ļoti labi garšo uzziesta uz maizes.
Boloņas mērce ar šampinjoniem
Boloņas mērce ar šampinjoniem - piedevām vai lazanjas gatavošanai.