Foto: Shutterstock
Ir laiks izmantot krājumus no saldētavas. Liela daļa cilvēku tur atradīs gan pelmeņus un gaļu, gan sēnes, dārzeņus un ogas. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās receptes gardām maltītēm visai nākamajai nedēļai, kuras vari pagatavot no saldētavā esošajiem produktiem.

Eksperimentē ar pelmeņiem un izmēģini krāsnī gatavotu sacepumu ar sēnēm un saldo krējumu. Ar saldētajiem dārzeņiem pagatavo gardu siera desas zupu. Ungāru gulašzupa būs tik sātīga un bieza, ka varēsi iztikt bez cita pamatēdiena. No cūkgaļas vai liellopa kakla karbonādes pagatavo stroganovu ar sēņu mērci. Pannā ceptā vistiņa būs lieliska ar sēnēm no saldētavas krājumiem. Brīvdienās nogaršo ar ogām bagātīgi pārklātu kūku vai ogu ķīseli ar biezpiena krēmu. Lai labi garšo!

Pelmeņu sacepums ar sēnēm un saldo krējumu

Foto: DELFI

Kad mājās patiešām nekā nav, jāieskatās saldētavā, varbūt tur kaut kas aizķēries. Atradās vistu stilbiņi un pelmeņu paka. Ķēpāties ar gaļas atsaldēšanu negribēju, tādēļ nācās eksperimentēt ar pelmeņiem. Koju laikā, protams, bija divi varianti – vārīti vai cepti uz pannas. Nupat atklāju, ka tie itin labi sader arī ar cepeškrāsni!

Lasīt vairāk

Gardā siera desas zupa

Foto: Shutterstock

Gardā siera desas zupa - pagatavot pratīs pat bērni. Un siera desa šai sātīgajai zupiņai piešķirs patīkamu kūpinājuma noti.

Lasīt vairāk

Pannā cepta vistiņa saldā krējuma un sēņu mērcē

Foto: DELFI

Šis ir lielisks veids, kā izmantot saldētas un iepriekš apceptas sēnes no saldētavas krājumiem, jo tās, salikumā ar sviestā apbrūninātiem vistas gaļas gabaliņiem , zeltainiem sīpoliem saldajā krējumā un "tuč, tuč" rozmarīna, garšos vienkārši lieliski.

Lasīt vairāk

Sātīgais stroganovs krējuma-šampinjonu mērcē

Foto: Shutterstock

Stroganovs ir izcili garda maltīte, par kuras gatavošanu diemžēl atceramies pārāk reti. Sātīgi un gardi!

Lasīt vairāk

Sātīgā ungāru gulašzupa

Foto: Shutterstock

Tradicionālā ungāru gulaša zupa ir tik bieza un sātīga, ka vakariņās pilnīgi noteikti varēsi iztikt bez pamatēdiena.

Lasīt vairāk

Gardā ogu kūka

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Ar ogām bagātīga un pavisam garda kūka, kuras pagatavošana nepavisam nav sarežģīta. Atliek vien izvēlēties kārdinošākās ogas, pārliet tām pāri mīklu un cepeškrāsnī iekšā!

Lasīt vairāk

Klasisks biezpiena krēms ar ogu ķīseli

Foto: Privātais arhīvs

"Jau kādu laiku no prāta neizgāja šis bērnības kārums – biezpiena krēms ar ķīseli. Beidzot saņēmos un uztaisīju. Tagad sēžu pārēdusies un domāju, varbūt varu vēl kādu sakārdināt," tā recepti piesaka mūsu lasītāja Ligita Dambīte.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!