Ar rozīnēm un rīvētu citrona miziņu – tādi ir klasiskie plācenīši, taču ļaujies radošumam un izmēģini tos pagatavot ar zemesriekstu sviestu vai krēmsieru. Varbūt tu izvēlēsies plācenīšus vēl kraukšķīgākā variācijā – ar mannas panējumu, kas tos padara stingrākus un arī kārdinošus pat tad, ja paspējuši atdzist. Plācenīšus vari veidot arī no biezpiena un pilngraudu miltiem. Lai izdodas nesteidzīgs brīvdienu rīts un labi garšo!
Ātrie biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki'
Ātri pagatavojami biezpiena plācenīši jeb "sirņiki", ko vislabāk baudīt ar karoti skāba krējuma. Izmantojot tikai pāris katrā virtuvē atrodamas sastāvdaļas, drīz vien varēsi baudīt gardum gardas vakariņas.
Biezpiena plācenīši mannas panējumā
Biezpiena plācenīši nedaudz kraukšķīgākā variācijā – ar mannas panējumu, kas tos padara stingrākus un arī kārdinošākus pat tad, ja paspējuši atdzist.
Biezpiena un zemesriekstu sviesta plācenīši
Biezpiena plācenīši paši par sevi ir ļoti gardi, bet, ja tiem pievienots mazliet zemesriekstu sviests, garša būs vēl lieliskāka. No dotā produktu daudzuma sanāks 12 brangi plāceņi.
Biezpiena plācenīši ar citrona miziņu
Biezpiena plācenīši - gardi tāpat, vēl gardāki ar krējumu, ievārījumu vai saldo mērcīti.
Biezpiena plācenīši ar mannu
Vienkārša biezpiena plācenīšu recepte.
Biezpiena plācenīši
Nesteidzīgu brīvdienu rītu brokastu klasika - biezpiena plācenīši!
Biezpiena plācenīši jeb 'sirņiki' kaloriju skaitītājiem
Vienkārši pagatavojamu lieso biezpiena plācenīšu recepti ar jau aprēķinātu uzturvērtību iesaka "Instagram" konta "Tievesanaonline.lv" saimniece, fitnesa trenere Vendija Karalkina.
Biezpiena plācenīši, kas izdodas vienmēr
"Pēc šīs receptes gatavotie biezpiena plācenīši izdosies vienmēr un mīkla nebūs ķepīga. Knifs ir tāds, ka biezpienu iemīca mīklā gatavošanas beigās," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
Biezpiena un krēmsiera plācenīši ar rīvētu citrona miziņu
"Ēdu biezpien’ plācenīti, un ir smaidīgi man rīti!" skandējot jestru pantiņu, pārbaudītu recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Biezpiena plācenīši ar zemeņu mērci šefpavāra Ingmara Ladiga gaumē
Biezpiena plācenīšiem ir neskaitāmi daudz recepšu variāciju, jo katram cepējam ir savi pārbaudīti knifiņi. Šoreiz savējos atklāj šefpavārs Ingmars Ladigs sadarbībā ar atpūtas kompleksu "Rožmalas".
Biezpiena un rozīņu plācenīši
Biezpiena plācenīši ar rozīnēm - brokastīm vai launagam.
Foto recepte: Biezpiena plācenīši krējuma mērcē
"Mans bērnības ēdiens. Tā plācenīšus gatavoja mana mamma, krustmātes un abas vecmāmiņas. Man pašai bērnībā (un es redzu, ka arī bērniem, kamēr tie mazāki) labāk garšoja variants bez mērces, tādi sausi, tikko no pannas, tomēr ar laiku labāk iegaršojās plācenīši ar gardo mērcīti. Bērnībā plācenīšus cepa uz malkas plīts, sutināja uz plīts malas, kur mazāka liesma, un siltus glabāja cepeškrāsnī. Dažreiz klāt dzērām arī kakao," ģimenē iecienītu recepti piedāvā kulinārijas bloga "Family Feast" autore Ārija Avota.
Kārļa Kazāka bērnības dienu atmiņas – biezpiena plācenīši
Mūziķim Kārlim Kazākam īpaši skaists rīta mirklis saistās ar bērnības garšu, kad mamma iepriecināja ar biezpiena plācenīšiem. "Vēl guļu, no virtuves istabā ielavījusies mazliet kodīgā saulespuķu eļļas un saldenā pankūku smarža. Acis vēl nevar atvērt, bet ceļš līdz virtuvei blokmājas dzīvoklī nav tāls. To var aiziet nepamostoties. Pie galda mammas rokas pastumj priekšā biezpiena plācenīšu šķīvi. Un jāņogu želejas burciņu." Tagad, ja pamostas pirmais, Kārlis vēlas uzdāvināt īpašo sajūtu saviem bērniem, kuri novērtē garšīgos plāceņus. Pamēģini arī tu un iepriecini savu ģimeni!
Gaisīgie biezpiena-pilngraudu plācenīši
Gaisīgo biezpiena un pilngraudu miltu plācenīši tika gatavoti "Aikāgaršo" pavārskolas ietvaros, kad tos kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski izmēģināja Cēsu pilsētas Pastariņa sākumskolas 4.b klases skolēni.