Senākajās receptēs pasha sastāv no biezpiena, cukura, vaniļas cukura, olu dzeltenuma, sviesta un putukrējuma. Taču ar laiku, dažādojoties recepšu klāstam, pashā parādījušās mandeles, žāvētie augļi, sukādes, citrusaugļu miziņa, pat marmelādes gabaliņi un šokolāde. Tāpēc katrs var izvēlēties recepti pēc savas gaumes.
Vienkāršā Lieldienu pasha
Lieldienu pasha daudzās ģimenēs ir neatņemama svētku maltītes sastāvdaļa. Biezpiena kārums tiek papildināts ar žāvētiem augļiem, riekstiem un citiem gardumiem. Arī šajā receptē ar sastāvdaļām iespējams variēt – ja negaršo vīģes, tās var nomainīt ar aprikozēm vai sukādēm. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Rūta Rietuma, kafejnīcas "Austra" šefpavāre.
Pasha ar rozīnēm, aprikozēm un marmelādi
Gards svētku galda papildinājums pēc gavēņa.
Īstā Lieldienu pasha
Svarīga Lieldienu galda sastāvdaļa ir pasha. Tāpēc receptē noskaidrosiet, kā gatavo īsto Lieldienu pashu.
Lieldienu gardums no biezpiena – pasha
Lieldienu gardums no biezpiena, kas der arī citiem svētkiem.
Nevārītā pasha ar kakao un rozīnēm
Interesanta versija tradicionālajam biezpiena Lieldienu desertam – šokolādes pasha. Šokolādes efekts panākts ar kakao, bet biezpiena masa papildināta ar rozīnēm.