kolāža
Foto: Shutterstock
Daudzi cilvēki saskaras ar krietnas naudas summas izdošanu, ik dienas veikalā pērkot pārtiku konkrētai maltītei. Taču tieši maltīšu rūpīga plānošana visai nedēļai ļauj tērēt mazāk naudas un izvairīties no liekiem pirkumiem. "Tasty" aprunājās ar trim saimniecēm, kuras dalās savā pieredzē par ekonomisku ēst gatavošanu, kā arī izvēlējās gardu ēdienu receptes, kas neprasa daudz līdzekļu.

Elīna Henilāne, kas šobrīd ar vīru un diviem bērniem dzīvo Īrijā, pārtiku pērk reizi nedēļā. "Ja eju uz veikalu katru dienu, iztērēju daudz vairāk, jo tad acis redzu apkārt produktus, kurus gribas, bet kas mājās nav nepieciešami. Un tuvākais veikals pie mūsu mājas ir dārgs, savukārt izdevīgāki veikali atrodas tālāk. Mēs braucam uz veikaliem, kur ir draudzīgas cenas, un mums ir iepirkumu saraksts ar iepriekš saplānotām maltītēm. Sekojam līdzi akcijas precēm, bet es ļoti pievēršu uzmanību termiņiem, lai produktus varētu uzglabāt nedēļu. Maltītes plānojam tā, lai nākamajā dienā vīrs var ņemt līdzi pusdienu kārbiņu."

Stāstu Elīnai, ka mani plānošanā mulsina tas, ka nevar taču zināt, ko pēc piecām dienām vēlēsies ēst. "Mans vīrs ir diezgan atvērts un par to, kas pagatavots, priecājas. Protams, mēs varam samainīt dienas – ja šodien negribas kartupeļus, tad uztaisu zupu. Tā mēs savā starpā izdomājam, ko kurā dienā vēlamies. Bet, ja vienu dienu mums ir pamatēdiens, tad otrajā ir zupa, vēl citā – sautējums vai plovs. Un no rīta sarunājam, ko gribēsim ēst šodien."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!