Biešu zupa, veģetāra vai ar gaļu, garšo teju visiem. Vasarā to gatavojam ar kefīru, bet rudenī vai ziemā – ar saknēm, gaļu. Biešu zupu var gatavot uz gaļas buljona bāzes, izmantojot malto gaļu, kūpinātas ribiņas vai pievienojot zupai gaļas frikadeles. Ja vēlies zupu bez gaļas, tad dārzeņus labāk pirms tam apcept, tad garša būs izteiksmīgāka. Izmēģini biežu zupas recepti ar skābajiem kāpostiem vai vistas girosu. Bet, ja klasiskā biešu zupa apnikusi, pagatavo biezeņzupu ar zilo sieru vai tomātu-biešu biezzupu.
Tomātu un biešu biezzupa
Tomātu un sarkano biešu biezzupa ir ne tikai ļoti garšīga, tās košā un izteiksmīgā krāsa arī uzlabos garastāvokli. Protams, vislabāk zupa garšo, gatavota no pašu audzētiem tomātiem to sezonā, tomēr arī tagad, kad aiz loga ziema, to var pagatavot - izmantojot savā sulā konservētus tomātus. Izbaudi!
Biešu zupa ar ķiplokiem
Vienkārši pagatavojama biešu zupa ar ķiplokiem.
Biešu zupa ar skābajiem kāpostiem
Zupu latviešu virtuvē ir tiešām daudz. Tās lielākoties ir veģetāras – ar saknēm, dārzeņiem, graudaugiem un pākšaugiem. Latviešiem cieņā ir arī meža sēņu zupas, bet tie, kuri atrodas tuvāk ūdeņiem – jau izsenis visbiežāk gatavojuši zivju zupas daudzās dažādās versijās. To vidū arī visai neparastas receptes, piemēram, zivju zupu ar pienu, klimpām vai siļķi.
Biešu zupa ar sēnēm un pupiņām
Vienkārši un ātri pagatavojama biešu zupa ar sēnēm un pupiņām.
Biešu zupa ar sviestā ceptiem dārzeņiem
Vienkārši pagatavojama, bet ļoti garda biešu zupa.
Gardā biešu zupa ar skābiem kāpostiem
Gardā biešu zupa ar skābiem kāpostiem gariem ziemas vakariem.
Biešu zupa ar apceptām bietēm
Vienkāršā biešu zupa ar apceptām bietēm ikdienas maltītei.
Ātrā biešu zupa ar vistas girosu
Biešu zupa ar vārītu bieti un vistas girosu, ja vārīta biete jau ledusskapī tad zupa pēc 20 minūtēm jau galdā.
Ātrā biešu zupa ar frikadelēm
Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.
Biešu biezeņzupa ar zilo sieru
Klasiskā biešu zupa apnikusi? Izmēģini ko jaunu - biešu biezeņzupu ar zilo sieru! Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Kreptīga biešu-skābētu kāpostu zupa ar malto gaļu
Garda biešu zupa ar maltu gaļu un skābētiem kāpostiem – kreptīga un īsteni sātīga.
Biešu zupa ar tītara gaļu
Garda biešu zupa, kas pagatavota no tītara gaļas. Tasty.lv "Zupu konkursam" to iesūtījusi lasītāja Evija. Viņas ģimene to ļoti iecienījusi izteiktās un vienreizējās garšas dēļ.