kolekcija
Foto: Shutterstock
Maigs olbaltuma saldēdiens – vai tā būtu kūka, rulete, bezē – un mutē kusīs katrs kumosiņš. Putas piešķirs kārumam īpašu gaisīgumu, ļaujot pacelties spārnos. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās 12 recepšu idejas, ko vari īstenot Lieldienu brīvdienās.

Ābolu kūka "Sapnis" – tik garda kā bērnībā, "Pavlova" kūka – kraukšķīga, bet tik maiga un trausla, un, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta. Iespējams, tev garšos smilšu mīklas groziņi ar olbaltuma krēmu, kādus var nopirkt konditorejās. Vai arī mirklim, lai lidotu pāris metru virs zemes un sajustu patiesu saldummīļa laimi, pagatavo "Cielaviņu".

Romantiskā kūka 'Pavlova'

Foto: Publicitātes foto

Gaisīgā kūka "Pavlova" ir perfekts deserts Valentīna dienai – tā ir kraukšķīga, taču maiga, viegla un kūst uz mēles, turklāt, pretēji daudzu uzskatiem, tās pagatavošana nebūt nav sarežģīta! Lai olbaltuma biskvīta kārta jeb meringa būtu kraukšķīgāka un varētu lēni atdzesēties cepeškrāsnī, šo desertu vēlams sākt gatavot jau iepriekšējā vakarā pirms svētkiem. Tad nākamajā dienā to vien atliks pāris minūšu laikā pabeigt, piepildot ar krēmu un dekorējot ar ogām.

Lasīt vairāk

Mini tartes ar citronu krēmu un olbaltumu cepurīti

Foto: Māris Lapiņš

Ikviens, kas pagaršojis šo desertu, priekā gavilēs, jo nepārspējamā garšu kombinācija, ko sniedz kraukšķīgā auzu maizcepuma pamatne, citrusīgais krēms un gaisīgi saldais olbaltums, gluži vai liek pacelties desmit centimetrus virs zemes.

Lasīt vairāk

Konditoreju klasika: Smilšu mīklas groziņi ar gaisīgu olbaltuma krēmu

Foto: Privātais arhīvs

Recepti daudzu iecienītam bērnības kārumam no padomju konditoreju klasikas iesaka garšīgā "Instagram" konta karineljka saimniece, konditore Karina.

Lasīt vairāk

Gaisīgie bezē cepumi 'Saldās bučiņas'

Foto: DELFI

Bezē cepumi noteikti ierindojas starp sievišķīgākajiem kārumiem, jo to gaisīgums, saldums un maigā garša nespēj atstāt vienaldzīgu, gluži tāpat kā pašas sievietes. Vai tie būtu svētki vai ikdiena, bezē cepumu gatavošana nav sarežģīta, ja vien vadies pēc norādījumiem un gatavo tos ar mīlestību. Vienīgais priekšlikums - gatavo tos vairāk, jo mūsmājās tie vienmēr pazūd ātrāk nekā gribētos.

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar šokolādes krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Kad gavēnis beidzies, var sevi palutināt ar kādu kārumu. Bezē rulete prasīs zināmas iemaņas un roku veiklību, bet rezultāts pārspēs visu gaidīto! Izmēģini!

Lasīt vairāk

Gaisīgā ogu kūka ar bezē

Foto: DELFI

Ar kūkas cepšanu lielākoties asociējam kaut ko laikietilpīgu, tomēr šīs kūkas gatavošana parāda pretējo, kūku var pagatavot pat stundas laikā. Pamatnei jāsagatavo smilšu mīkla, kas prasīs dažas minūtes, bet pildījumam jāsaputo olbaltums un jāiecilā ogas, cepšanu paveiks krāsns, un kūka būs gatava baudīšanai!

Lasīt vairāk

Mini 'Cielaviņas' jeb 'Pavlovas' ar šokolādes krēmu un dzērvenēm

Foto: DELFI

Dzimšanas dienas vairumam saistās tieši ar bagātīgās ''Cielaviņas'' kūkas nobaudīšanu. Tad nu arī es nolēmu savos svētkos kolēģus iepriecināt ar šo visiem labi zināmo našķi nedaudz mainītā versijā, bet, kā ēdāji atzina, noteikti ne sliktākā. Protams, vieglāk jau nopirkt veikalā gatavu kūku, tomēr šīs ēdāju acīs iegūs pavisam citu vērtību.

Lasīt vairāk

Klasiskie franču cepumi – meringi

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Viena no olbaltumu cepumu klasiskākajām receptēm - meringi, kuri ir pamats ne tikai pavlovas kūkām, bet arī var tikt izmantoti kā lielisks kūkas rotājums, ja tos cep pavisam nelielus. Un nevajag baidīties no ilgā gatavošanas laika, jo kad tie ir gatavi, tie ir neticami gardi!

Lasīt vairāk

Mājās gatavota leģendārā 'Cielaviņa' ar bagātīgu krēmsieru

Foto: Privātais arhīvs

Mirklim, lai lidotu pāris metru virs zemes un sajustu patiesu saldummīļa laimi. Gardēde Māra Ziemele piedāvā savu garšu lidojumu – leģendārās un iemīļotās tortes "Cielaviņa" māsu.

Lasīt vairāk

Bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Foto: Shutterstock

Pati gardākā kūka – bērnības ābolu kūka 'Sapnis'

Lasīt vairāk

Bezē rulete ar laima krēmu

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Salda olbaltumu biskvīta gaisīgā rulete ar skābenu laima putukrējuma pildījumu. Mutē izkusīs katrs gabaliņš, jo īpaši, ja baudīts kopā ar gardu tējas vai kafijas tasi.

Lasīt vairāk

Mini 'Pavlovas' kūciņas ar sezonas ogām

Foto: Shutterstock

Mazās "Pavlovas" kūkas būs vasarīga izvēle saldiem svētku mirkļiem. Papildini kraukšķīgo bezē ar putukrējumu un sezonas ogām, lai iegūtu gardumu, kas priecēs gan acis, gan izcili garšos.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!