Baklažāni kolekcija
Foto: Shutterstock
Ja meklē sajūtu dažādību, baklažāns ir lieliska izvēle. Tas var būt ietērpts tik dažādās garšas un pikantuma niansēs. Baklažānu var grilēt, cept, sutināt, pildīt ar mocarellas, rikotas sieru vai malto gaļu, izmantot pastētē, burgerā, sautējumā, un rezultāts būs lielisks. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās idejas iedvesmai, kā vari gardi pagatavot baklažānu un iepriecināt ģimeni ar ko sevišķi gardu.

Cepeškrāsnī sautēta jēra gaļa ar baklažāniem – aromātiska un labi garšos kopā ar rīsiem vai kartupeļiem. Baklažāni rīvmaizē būs maiga piedeva pie sautētas gaļas, kotletēm vai liellopa gaļas. Vienkārši un sātīgi izdosies cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem. Izmēģini itāliešu iecienīto recepti – ar mocarellu pildītus baklažānus aromātiskā tomātu mērcē vai arī gruzīnu virtuves ēdienu – dārzeņu sautējumu adžapsandali. Tev varētu patikt arī tradicionālais Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens – musaka, kuru gatavo cepeškrāsnī – no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci. Lai labi garšo!

Baklažānu un paprikas pastēte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!