Cepeškrāsnī sautēta jēra gaļa ar baklažāniem – aromātiska un labi garšos kopā ar rīsiem vai kartupeļiem. Baklažāni rīvmaizē būs maiga piedeva pie sautētas gaļas, kotletēm vai liellopa gaļas. Vienkārši un sātīgi izdosies cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem. Izmēģini itāliešu iecienīto recepti – ar mocarellu pildītus baklažānus aromātiskā tomātu mērcē vai arī gruzīnu virtuves ēdienu – dārzeņu sautējumu adžapsandali. Tev varētu patikt arī tradicionālais Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens – musaka, kuru gatavo cepeškrāsnī – no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci. Lai labi garšo!
Baklažānu un paprikas pastēte
Vasaras otrās puses gardums, ko novērtēs arī veģetārieši.
Baklažānu un tomātu crostini
Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.
Sautēta jēra gaļa ar baklažāniem
Cepeškrāsnī sautēta jēra gaļa ar baklažāniem - aromātiska un labi garšos kopā ar rīsiem vai kartupeļiem.
Pasta 'alla norma' ar baklažāniem un sieru
Pasta "alla norma" ir tradicionāls sicīliešu ēdiens, kura dzimtene ir Katānijas reģions. Tā pagatavošananai nepieciešamas vien pāris pamatsastāvdaļas: pasta, baklažāns, tomāti, rikotas siers un baziliks, bet rezultāts pārsteigs pat izlepušāko gardēdi. Kā atklāj "Telegraph", tad lieli "pasta alla norma" cienītāji ir arī pasaulslavenie itāliešu dizaineri Domeniko Dolče un Stefano Gabana.
Baklažāni rīvmaizē
Baklažāni rīvmaizē gardi kā piedeva pie sautētas gaļas, kotletēm vai liellopa gaļas.
Maltīte vienā pannā: vista ar baklažāniem un tomātiem
Katram pienāk dienas, kad negribas smērēt daudz trauku, lai pagatavotu maltīti. Šajā gadījumā vajadzēs vien sagriezt sastāvdaļas un visu sacept vienā pannā. Rezultātā iegūsi sātīgu, sulīgu un ļoti gardu sautējumam līdzīgu maltīti. Ja pa rokai ir šampinjoni, paprika, kabacis vai pat ķirbis, droši pievieno arī šos sezonas labumus! Ļauj vaļu improvizācijai – viss izdosies!
Pikantais burgers ar baklažāniem un kazas sieru
Sātīgi burgeri grila piknikam pie mājas. Tā garšu mazliet interesantāku padarīs baklažāni un kazas siers. Recepti piedāvā "Rakveres" gaļas meistari.
Baklažāni pildīti ar malto gaļu un rīsiem
Vienkārši, sātīgi un garšīgi - cepeškrāsnī cepti baklažāni, kas pildīti ar malto gaļu un rīsiem.
Ar mocarellu pildīti baklažāni sicīliešu gaumē
Savu versiju par itāliešu tradicionālo "aubergine parmigiana" - ar mocarellu pildītiem baklažāniem aromātiskā tomātu mērcē, piedāvā šobrīd Latvijā dzīvojošs sicīlietis Džuzepe Palmeri, piebilstot, ka Sicīlijas krodziņu un restorānu ēdienkartēs šīs debešķīgi gardais ēdiens slēpjas aiz nosaukuma "parmigiana di melanzane".
Grilēti baklažāni ar mandeļu rikotas pildījumu
Recepti iesaka Linda Vilmansone.
Ratatujs jeb dārzeņu sautējums franču gaumē
Ratatujs (ratatouille) - tradicionālais un visā pasaulē slavenais dārzeņu sautējums, satiekoties baklažānam, paprikai, tomātiem un cukini.
Baklažānu krēmzupa
Ideja ātrām vakariņām - baklažānu krēmzupa ar burkāniem, sīpoliem un cieto sieru.
Adžapsandali – dārzeņu sautējums ar Gruzijas garšu
Adžapsandali ir klasisks Gruzijas virtuves ēdiens – dārzeņu sautējums, ko ēd aukstu. Klasisko recepti droši var papildināt ar dažādiem produktiem, piemēram, pupiņām, valriekstiem un pat sieru, tā virumu padarot krēmīgāku un štengrāku, kā arī ziemas apstākļos ēst siltu. Šo recepti iesaka "Tasty" lasītāja Anita.
Ceptu baklažānu rullīši ar biezpienu, tomātiem un baziliku
Ceptu baklažānu rullīši, kas pildīti ar pikantu ķiploku biezpienu, tomātiem un baziliku – gan uzkodām, gan gardām brīvdienu brokastīm.
Baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem
Sātīgai maltītei - baklažāni pildīti ar gaļu un šampinjoniem.
Musaka - baklažānu un kartupeļu sacepums ar gaļu
Musaka ir tradicionāls Balkānu un Vidusjūras valstu ēdiens, kuru gatavo cepeškrāsnī - no baklažāniem, kartupeļiem un gaļas, bagātīgi pārlejot ar mērci.
Ar kartupeļu biezeni un burkāniem pildīti baklažānu rullīši
Baklažānu veltnīši - aukstā galda gardums.