Cepts kamambērs ar rozmarīnu un apelsīna miziņām
Vēlies pārsteigt draugus vai mājiniekus ar oriģinālu uzkodu kino vakarā? Krāsnī cepts kamembērs saviļņos ikvienu sierēdāju, turklāt būs grūti apstāties pie pirmā kumosa, tāpēc nesakiet, ka nebrīdinājām!
Sulīgs cūkas cepetis ar ananasiem un kokteiļķiršiem
Svinību dienas gardais un sulīgais cepetis, kas dekorēts ar ananasiem un kokteiļķiršiem.
Krāsnī cepti rozmarīna kartupelīši
Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.
Pavasarīgie lapu salāti ar redīsiem un meža ķiplokiem
Vienkārši, svaigi un ļoti garšīgi lapu salāti ar redīsiem. Tā kā aprīlī jau sācies meža ķiploku jeb lakšu laiks, tie lieliski piestāvēs redīsiem. Ja ir vēlēšanās, salātiem pievieno arī dilles vai lociņus, taču var iztikt arī bez tiem, jo sīvumu piešķirs lakši.
Mājās gatavots gardais tiramisu pēc itāļu saimnieces receptes
Kārdinošajam desertam ir daudz variāciju, bet šī recepte atceļojusi no itāļu saimnieces un pielāgota, lai tu to vari pavisam viegli pagatavot mājās. Šai receptei pat netiek izmantoti "dāmu pirkstiņi", bet klasiskie cepumi, kas ir izdevīgāk, tomēr rezultāts ir ļoti gards. Ar cukura daudzumu vari variēt atbilstoši savām vēlmēm. Galvenais ir pagatavošanas procesā izmantot ļoti stipru espreso kafiju, tad desertam būs jūtama kafijas nianse.
Meksikāņu kafija - ar čili un rumu
Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.
Citronu bole ar rozmarīnu
Apreibinoša un burbuļojoša bole no citroniem, ko pasniedz ar rozmarīna zariņu .