Protams, būs daudzi, kas teiks, ka īpaši gardu vafeļu pagatavošanai vislabāk der seno laiku vafeļu panna, taču, arī mūsdienīgā pannā taisītas vafeles var izdoties ļoti labas. Vajag vien ievērot dažas nianses. Ja pagatavotā mīkla būs par biezu, tad tās būs grūti sarullēt. Ja mīklā būs vairāk cukura, tas būs kraukšķīgākas. īpaši pufīgas būs vafeles, kas gatavota no kefīra vai paniņām. Lai vafeles izceptos vienmērīgi, kārtīgi uzkarsē vafeļu pannu, un ja mīklā ir diezgan daudz sviesta, tad nepārcenties ar pannas ietaukošanu. Lai labi garšo!
Pufīgās biezpiena vafeles brīvdienu vēderpriekiem
Nekas tā neliek siekalām sariesties izsalkušu mājinieku mutēs, kā tikko ceptu, vēl siltu vafeļu smarža, kas virmo gaisā brīvdienu rītā. Lai mazliet atkāptos no klasisko beļģu vafeļu cukurotā salduma, mūsmājās par labu atzītas šīs – izteikti pufīgas biezpiena vafeles. Atliek tikai pašiem no nulles pagatavot mīklu un sildīt lielo vafeļpannu.
Saldās vafeles – draugu satikšanās iegansts
Šis našķis bijis daudzu mājas ballīšu gardumu galda punktiņš uz "i". Pateicoties tam, draugu tikšanās manās mājās pat ieguvušas nosaukumu "Vafeļu ballītes pie Signijas". Gadiem esmu cienājusi savus mīļos, un šīs gardās vafeles nekad nav apnikušas. Taču to pagatavošanā ir svarīgs knifs. Tik gardas tās izdodas tikai senajā, padomju laikos ražotajā vafeļu pannā. Esmu mēģinājusi ar dažādām mūsdienu vafeļu pannām, taču tik kraukšķīgas un biezas tās neizdodas. Pildījumam vienmēr esmu izmantojusi klasiku – parasto putukrējumu, kas sakults bez cukura. Tik vienkārši.
Kraukšķīgas plānās vafeles
Klasiskā mīkla plānajām, kraukšķīgajām vafelēm.
Vafeles pildītas ar kondensēto pienu
Vafeles pildītas ar kondensēto pienu - kraukšķīgs našķis svētkiem un ikdienai.
Kraukšķīgās vaniļas vafeles
Kraukšķīgās vaniļas vafeles - gardas tāpat, bet pēc vēlmes var pildīt ar to, kas pašam tīk.
Siera vafeles
Siera vafeles – nesaldo našķu cienītājiem.
Kausētā siera vafeles
Kausētā siera vafeles - visiem dzīves gadījumiem.
Šokolādes vafeles
Saldām brokastīm – pufīgās šokolādes vafeles. Šokolādes garšai izmanto augstas kvalitātes kakao pulveri.
Ar krēmsieru pildītas vafeles
Kraukšķīgas vafeles ar maigu un krēmīgu pildījumu ir īsta brokastu klasika, no kā atteikties ir teju neiespējami.
Gardās vafeles ar ogu-banānu mērci
Latvijas valsts neatkarības proklamēšanas dienas gaidās, AS "Dobeles dzirnavnieks" sadarbībā ar kulinārijas bloga "Lindas virtuve" autori Lindu Tellgrenu aicina atzīmēt svētkus ģimeniskā gaisotnē, kopīgi pagatavojot gardas vafeles ar ogu-banānu mērci, kas lieliski iederēsies uz svētku galda kā svinīgs maltītes akcents.
Paniņu vafeles
Svētku un brīvdienu gardums - vafeles no mīklas, kam pievienotas paniņas.
Medus vafeles ar zemeņu pildījumu
Cepeškrāsnī ceptas medus vafeles ar zemeņu pildījumu greznam desertam.