šašliks
Foto: Shutterstock
Ja brīvdienās plānots ģimenisks grilēšanas pasākums brīvā dabā, tad ieskaties, kādas šašliku marinādes vari pagatavot, lai maltīte izdodas īpaši garda. "Tasty" no sava arhīva izvēlējās receptes, ar ko vari iepriecināt savus mīļos.

Ja gatavo vistas gaļas marinādi, pamēģini šādi: ņem atkaulotus vistas šķiņķīšus, pieliec grieķu jogurtu, apelsīnu un tā sulu, svaigu baziliku, mazliet timiāna, mazliet ķimeņu, sāli, piparus un visu bļodā samaisi. Taisi marinādi iepriekšējā dienā. Ja vēlies vistas šašliku austrumu gaumē, tad vistai vari pievienot kumīnu, kariju un laima sulu.

Cūkgaļai izvēlies vairāk zaļumu, sīpolus, pētersīļus, sāli un piparus, maltu koriandru, pavisam viegli pievieno etiķi mitrumam un gāzētu ūdeni, un obligāti cukuru, kas piešķirs karamelizētu garšu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!