Ģeogrāfiskā novietojuma dēļ Gruzijas daba un klimats ir ļoti daudzveidīgs, tāpēc tradicionālajā virtuvē ir atrodams plašs gaļas, kā arī veģetāro ēdienu klāsts. Iepazīstot Gruzijas virtuvi, visbiežāk gaļas ēdienos tiek izmantota liellopa vai jēra gaļa, kas tiek papildināta ar garšvielām, nevis speciālām marinādēm. Gruzijā iecienītas garšvielas ir koriandrs, safrāns, baziliks, kā arī valrieksti, tos izmanto, lai paspilgtinātu un akcentētu ēdiena nianses. Tāpēc, baudot Gruzijas virtuves ēdienus, tiem raksturīga tīra un atsvaidzinoša garša. Arī ēdiena pasniegšanas tradīcijas Gruzijā ir tradīcijām bagātas – vienas ēdienreizes laikā tiek pasniegti vairāki ēdieni, bet pirms maltītes uzsākšanas, tie visi tiek novietoti uz galda. Tas ļauj pilnvērtīgi izbaudīt ēdienreizi, jo pēc vietu ieņemšanas pie galda vairs netiek pasniegts papildu ēdiens, un maltīti visi kombinē pēc saviem ieskatiem un gaumes.
Arī Latvijā gruzīnu tradicionālie ēdieni kļuvuši arvien populārāki. Turklāt tos ir iespējams pagatavot arī mājās. Viens no atpazīstamākajiem gruzīnu ēdieniem ir hačapuri jeb ar sieru pildīts plācenis. Šis tradicionālais ēdiens bieži vien ir brokastu un starpmaltīšu sastāvdaļa. Savukārt, iecienīts gaļas ēdiens ir hinkaļi – gruzīnu pelmeņi, kas izplatīti Kaukāza kalnu daļās. Parasti mīklas pildījumā tiek ievietota maltā gaļa ar garšaugiem. Pieņemts, ka hinkaļus vienmēr ēd ar rokām, atstājot mīklas sainīša galu uz šķīvja. Tāpat iecienīts ēdiens ir šašliks, kuru Gruzijā cep uz sadedzinātiem vīnogulājiem, uzskatot, ka to dūmi garšu papildina. Taču no vistas ēdieniem populārākā maltīte ir sulīgais sautējums: čahohbili. Šajā kultūrā iecienītas ir arī harčo zupas, kurā svarīga piedeva ir valrieksti, kas rada savdabīgu un tieši Gruzijai raksturīgu garšu. Tomēr, ņemot vērā senās gruzīnu vīna darīšanas tradīcijas, bez vīna nav iedomājama teju neviena maltīte.