Tur tante kotletes mums cepa
Un ļoti priecājās par mums.
Pie sevis smaidīja ko slepu.
Ak, tante kotletes mums cepa.
Vēl tur bij rozīnes no krepa
Un mazās špicglāzītēs rums,
Un tante kotletes mums cepa
Un ļoti priecājās par mums.
Šāds Imanta Ziedoņa dzejolis atrodams Janīnas Kursītes grāmatā "Virtuves vārdene". Ko gan te vēl piebilst, vai ne? Ir skaidrs, ka kotletes ir mīlestības forma.
Kotletes ir mūsu nepateiktie siltie vārdi, rūpes un dažreiz arī uzupurēšanās. Ja veģetārietis cep kotletes otram cilvēkam – vai tad tā nav mīlestība? Ja cilvēks, kuram ir tievēšanas diēta, cep neprātīgi smaržīgas un sulīgas kotletes kādam, kuram tās ļoti garšo – vai tad tā nav īsta (un ļoti varonīga!) upurēšanās?
Mājīguma sajūta, mīļas bērnības atmiņas par mammas ceptajām kotletēm, ko nepārspēt nevienam, omulīgas, ģimeniskas vakariņas un maza, murrājoša laimīte sirds un vēdera rajonā – tāda ir kotlešu būtība. Cepam kotletes!
Supersulīgas kotletes, kas neliks vilties
Liekot roku uz sirds, varu apgalvot, ka pēc šīs receptes gatavotās kotletes ir garšīgākās, ko man līdz šim nācies baudīt – tīkami "pufīgas", skaisti zeltainas, neticami sulīgas un teju vai mutē kūstošas. Ar odziņu vārda tiešā nozīmē, jo, kā zināms, tomāti ir nekas cits kā lielas ogas.
Bezkaunīgi garšīgās vistas filejas kotletes ar papriku un kabaci
Lai arī cepšana veicas raiti, ar garšošanu jābūt ļoti uzmanīgam! Var gadīties, ka kotletes no šķīvja pazūd ātrāk, nekā iespējams uzcept!
Sulīgas un maigas kotletes ar cāļa akniņu pildījumu
Ārkārtējai situācijai turpinoties, iespējams, esam piekusuši no ikdienā neskaitāmas reizes gatavotiem ēdieniem. "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs Tihomirovs atgādina, ka var spēlēties gan ar garšām, gan ar dažādu valstu virtuvēm.
Vistas gaļas un dārzeņu kotletes
Puse uz pusi – tāda ir gaļas un dārzeņu attiecība šajās kotletītēs. Konkrētajā gadījumā tika izmantots kabacis, bet itin labi šajā kombinācijā derēs arī ķirbis vai patisons – kas nu tajā brīdī "prasās uz utilizāciju". Recepti iesaka Kate.
Foto recepte: sulīgas mencas kotletes soli pa solim
Vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere "Tasty" lasītājiem atklāj savus zivju kotlešu gatavošanas knifus: ko pievienot kotlešu masai, kā to sagatavot un pareizi cept, lai kotletes uz pannas neizjuktu, bet izdotos īpaši sulīgas un maigas.
Sulīgās cūkgaļas kotletes ar sieru un kaltētiem sīpoliem
"Šajās kotletītēs ir no visa pa druskai, bet garša superīga," pārbaudītu recepti atklāj vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Sulīgās tītara gaļas kotletes rīvmaizē
Ja esi starp tiem, kam garšo sulīgas kotletes kraukšķīgā garoziņā, šī recepte pilnībā apmierinās tavas garšu kārpiņas.
Sulīgas medījuma gaļas kotletes
Fantastiski gardas un sulīgas kotletes no medījuma gaļas, cūkgaļas un dārzeņiem – gan ikdienai, gan svētku galdam.
Kotletes ar ceptiem dārzeņiem un krēmīgu sinepju mērci
Nav universālāka maltās gaļas ēdiena par kotletēm! Šajā reizē piedāvājam tās strauji apcept uz pannas un tad izkarsēt cepeškrāsnī. Pasniedz ar krēmīgu sinepju mērci un ceptiem sezonas dārzeņiem.
Kijivas kotletes
Kijivas kotletes no vistas gaļas ar olu. Ļoti labi garšos ar rīsiem, kartupeļiem vai svaigiem salātiem.
'Tex-mex' kotletes ar marinētiem sīpoliem un tortiljām
Piektdienas vakaram piestāv intensīvākas garšas, kādēļ gan nesarīkot tex-mex ballīti? Vai vismaz vakariņas tex-mex noskaņā - kotletītes ar tortiljām un pašu marinētiem sīpoliem.
Vienkāršās aknu kotletes
Klasisko kotlešu cienītājiem vērts savu ēdienkarti dažādot ar šādām kotletēm, kas visai iecienītas bija pirms daudziem gadiem, bet nepelnīti aizmirstas mūsdienu virtuvē. Aknu kotlešu gatavošanai var izmantot vistas, cūkas un arī liellopa aknas, atkarībā no gaumes. Vairāk par aknu piemērošanu ēdienam un to gatavošanu var lasīt šeit.
Pikantās laša kotletītes
Gardas laša filejas kotletītes ar pikanto ingveru un karija pastu. Sāļās notis pannā ceptajiem zivju plācenīšiem piešķirs sojas mērce, bet svaigumu – koriandra lapiņas.
Liellopa kotletes ar mocarellas pildījumu
Liellopa kotletes ar ceptiem sīpoliem un mocarellas pildījumu gardai pusdienu maltītei. Lieliski garšos gan siltas, gan jau atdzisušas, kad tās var griezt šķēlēs un likt uz maizes.