Vai gurķi skābētu ēd brokastīs?
Pie kafijas? Nu, ja nu vien kāds dzērājs?
Kurš kauslis sitējs aizskaita līdz trīs?
Vai gurķi skābētu ēd brokastīs?
Vai velns pa garo pupu rāpjas debesīs?
Un ko var tumsā noķert mušu ķērājs?
Vai gurķi skābētu ēd brokastīs? Ar kafiju?
Nu ja nu vien kāds dzērājs.
Tādus trakus jautājumus uzdod Imants Ziedonis Janīnas Kursītes grāmatā "Virtuves vārdene". Jā, atkal viens gastronomisks dižgara dzejolis! Bet iedomāsimies viņa šķelmīgo, mazliet ironisko smaidu – tā vien šķiet, ka patiesībā neviens te netiek nosodīts. Un lai nu kā ar tiem skābētajiem gurķīšiem no rīta, bet tie mazsālītie, kraukšķīgie, pēc ķiplociņa un dillēm smaržojošie – tie taču ir īsta Dieva dāvana gan pirmsjāņu, gan pēcjāņu rītā un vakarā! Atrodi vieglu un ātru recepti – lai top mazsālīti gurķīši!
Mazsālīti gurķi bez etiķa
Mazsālīto gurķu receptes mēdz būt daudz un dažādas - šī ir īpaša ar to, ka kraukšķīgos gurķīšus var iegūt ļoti ātri, turklāt marinādei nav nepieciešams etiķis. Receptes pierakstā saglabāts autores rakstības un izteiksmes stils.
Mazsālīti gurķi ātrai apēšanai
Nupat jau klāt tas laiks, kad sāk ienākties pirmie gurķīši, kurus grēks nenobaudīt arī mazsālītā versijā. Šī recepte būs pavisam ātrai apēšanai.
Fiksākā mazsālīto gurķu recepte - polietilēna maisiņā
Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie mazsālītiem gurķīšiem, ir to gatavošana visparastākajā polietilēna maisiņā! Šī turklāt ir ļoti elementāra recepte, kas neprasa buršanos ar sāls un cukura proporcijām vai etiķa daudzuma noteikšanu.
Īpaši kraukšķīgi saldskābie gurķīši ar trīsreizēju pārliešanu
Pēc šīs receptes gatavotie gurķīši sanāk īpaši kraukšķīgi un patīkami saldskābi. Pārbaudītu ģimenes recepti iesaka mūsu lasītāja Līga Pauļuka.
Gurķos sālīti gurķi
Gurķi gurķos - neparasts veids, kā garšīgi iesālīt gurķus. Šis ir lieliska ideja, kā vari izmantot arī pāraugušos gurķus.
Mazsālīti gurķīši ar karsto sālījumu odesiešu gaumē
Šķiet, ka nav nekā vienkāršākā kā pagatavot mazsālītos gurķus – nomazgā, pārlej ar sālsūdeni un gaidi, kad tie būs gatavi. Kā skaidro portāls "Tak prosto", odesieši gurķu sālīšanas mākslu ir izkopuši līdz pilnībai, liekot lietā gadu gaitā pārbaudītus knifus. Lūk, recepte īpaši kraukšķīgiem un pikantiem mazsālītajiem gurķēniem odesiešu gaumē, kas būs gatavi ēšanai jau nākamajā dienā.
Mazsālīti gurķi ar ozolu lapām
Recepti iesaka Sandra Ošiņa sadarbībā ar Zaubes savvaļas kulinārā festivāla komandu, iedesmojot festivāla laikā notiekošajam sālīto gurķu konkursam.
Mazsālīti tomāti ar citronu sulu ēšanai jau nākamajā dienā
Daudzi smej, ka mazsālītu gurķīšu dēļ ir gatavi pārdot dvēseli. Un kā ir ar mazsālītiem tomātiem? Izmēģini šo recepti un jau nākamajā dienā varēsi nosmeķēt rezultātu.
Sālīti gurķi pēc 1909. gada receptes
Piedāvājam gurķu sālīšanas recepti pēc 1909. gada Krievijā izdotas recepšu grāmatas. Dotais gurķu daudzums būs piemērots 3 litru burkai.
Saldskābās gurķu šķēles ātrajā ķiploku marinādē
Mazsālītie ir vakardiena. Ķiplokoti saldskābās gurķu šķēles ir gatavas jau piecās minūtēs un tik kraukšķīgas, ka vai traks! Ja netici, tad pārbaudi.
Ātrie mazsālītie diļļu gurķīši
"Mazsālītiem gurķīšiem ir simtiem recepšu, bet mēs ģimenē tos gatavojam tikai šādi. Jūs nekad neviens ciemiņš nepārsteigs nesagatavotus, jo gurķīši praktiski ir gatavi 30–60 minūšu laikā. Zinu, ka var likt daudz ko citu klāt, bet es gribu izbaudīt gurķu ne upeņu lapu vai garšvielu garšu. Mājas ballīšu laikā "aiziet" trīs, četri šādi trauciņi. Sevišķi tos iecienījušas mazās roķeles – paķer pa gurķītim katrā rokā un aizjož kraukšķināt," elementāru mazsālīto gurķu recepti iesaka mūsu lasītājs Uldis Grīnbergs.
Klasiski mazsālītie gurķi
Klasiski mazsālītie gurķi - īstā jūnija garša!
Ātrie mazsālītie gurķi - gatavi četrās stundās!
Ātrie mazsālītie gurķi - četras stundas un ceļami galdā. Receptes pierakstā saglabāts autores izteiksmes stils un izteiksmes līdzekļi.
Mazsālītie gurķīši ar piparmētrām, citroniem un rožlapiņām
Jāņos izmēģināju mazāk ierastu veidu, kā iesālīt gurķīšus "ar glanci". Cerams, arī tev šī recepte būs noderīga, lai piešķirtu ikdienai mazliet vairāk krāsu, garšu un košuma.