vārīti kartupeļi, jaunie kartupeļi, kartupeļi ar dillēm
Foto: Shutterstock
Jauno kartupeļu laikam ir sava īpašā burvība. Tu, cilvēks, ienāc no dārza melnām, basām kājām, ar pirmajiem paša audzētajiem bumbuļiem grozā vai priecīgs un viegli paguris atstiep no tirgus kādu kilogramu – un par pusdienām galva nav jālauza. Ēdīs jaunos kartupeļus!

Kā ēdīs? Sākumā – skaidra lieta, ar dillēm un sviesta pikucīti virsū, kas izkūst acu priekšā. Viss tik smaržīgs, tik apetītlīgs, ka šķiet, gandrīz nekas vairāk nav vajadzīgs. Savā vienkāršībā un tīrajā vasaras garšā karaliska maltīte. Ja vēl kādi uz ātru roku kefīra mērcītē iegriezti zaļie salāti ar redīsu sarkanbaltajām ripiņām – laime! Un kur tad vēl jaunie kartupelīši ar gaileņu mērci un mazsālītu gurķīti – tā jau ir klasika, bez kuras vasara nav iedomājama. Ar jaunajiem kartupeļiem katra ēdienreize vasarā var kļūt par maziem svētkiem. Svinam dzīvi, svinam vasaru!

Folijā cepti jaunie kartupeļi

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!