Visgardākās ērkšķogas vienmēr liekas tās, ko plūc uzreiz no krūma vecmāmiņas dārzā. Bet uzputeņos, krēmos un citos saldēdienos, ievārījumos, kompotos un pat marinējumos tās arī garšo aplam labi. Ērkšķrozīt, laiks pievērsties ērkšķogām!
Ērkšķogu pīrāgs ar nektarīniem
"Pēc šī pīrāga nogaršošanas varat mani saukt par pīrāgu lēdiju! Es vienmēr medīju jaunas receptes, un beidzot esmu atradusi savu iecienītāko," portālā "Cook.me" raksta Lilija Matuse, aicinot izbaudīt pīrāgu, kamēr tas silts, pievienojot saldējumu un saldu citronu mērci.
Suitu novada garšas: Pērļu grūbu deserts ar medu un ogām
Tradicionālā latviešu un arī suitu virtuvē ēdienu gatavošanā plaši izmantotas grūbas. Biedrība "Etniskās kultūras centrs "Suiti"" piedāvā suitu saimnieces Skaidrītes Nagliņas gatavotā grūbu un ogu deserta recepti. Vislabāk šo saldo ēdienu gatavot ogu laikā, bet ziemā var izmantot saldētavas ogu krājumus vai eksperimentēt ar klasiku, aizstājot ogas ar svešzemju augļiem.
Ērkšķogu čatnijs ar dillēm un ķiplokiem
Ērkšķogas ir vienas no tām ogām, kuras grūti pilnasinīgi izmantot. Ievārījumos tik daudz nenoēst, saldēt nemaz nav luste, taču šī čatnija recepte var pilnībā mainīt priekšstatu par adatainā krūma ogām. Čatnijs ļoti labi garšos pie gaļas un zivs ēdieniem.
Banānu un ērkšķogu smūtijs
Kad kārojas kaut kas salds, bet ne pārlieku trekns, smūtijs būs pašā laikā. Kā brokastīs, tā launagā vai vēlā vakarā.
Ērkšķogu marmelāde ziemai
Ērkšķogu marmelāde ziemai, kas glabājas ļoti labi. Visgardākā sanāks no ogām, kas nav pilnībā gatavas.
Marinētas ērkšķogas ar kanēli
Marinētas ērkšķogas ar kanēli, krustnagliņām un smaržīgajiem pipariem.
Ērkšķogu krēms
Ērkšķogu krēms gardam desertam.
Marinētas ērkšķogas
Marinētas ērkšķogas pasniedz pie teļa vai putna gaļas ēdieniem.
Ērkšķogu kompots
Vienkāršs ērkšķogu kompots. Ja kompotu gribas šķidrāku, izmanto vairāk ūdens un cukura. Ogām jābūt pazaļām.
Ērkšķogu un banānu ievārījums
Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.
Ērkšķogu un apelsīnu ievārījums bez vārīšanas
'Aukstais' ērkšķogu un apelsīnu ievārījums - pankūkām pildījumiem un vienkārši uz maizes.
Ērkšķogu pudiņš
Ērkšķogu pudiņš visgardāk ēdot kopā ar pienu.