Ērkšķogu valdzinājums – 12 saldskābas receptes Ērkšķrozītei
Foto: Shutterstock
Bērnības atmiņās ērkšķogas ir tās lielās, zaļi svītrotās, ar tumīgo, saldi skābo vidiņu, un mazākās, sārtās un saldās. Taču ērkšķogas nav nekāda aizejošo laiku oga – tā visu laiku attīstās. Tagad selekcionētas pat tādas ērkšķogas, kurām ērkšķu praktiski nav. Cits jautājums – vai ērkšķogas bez ērkšķiem maz ir īstas ērkšķogas?

Visgardākās ērkšķogas vienmēr liekas tās, ko plūc uzreiz no krūma vecmāmiņas dārzā. Bet uzputeņos, krēmos un citos saldēdienos, ievārījumos, kompotos un pat marinējumos tās arī garšo aplam labi. Ērkšķrozīt, laiks pievērsties ērkšķogām!

Ērkšķogu pīrāgs ar nektarīniem

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!