Foto: Shutterstock

Banāni ar mellenēm sader kopā. Banāna krēmīgais maigums un saldenums, mellenes saldskābā personība katrā odziņā… Mierinoša, silta un baudpilna garšu savienība, kas tik ļoti piestāv augustam.

Kad meža mellene cepoties ar lillā eksploziju izšķīdusi banānmaizes masā – kas par skatu! Un mellenes uz banānu pankūkām ar medu… Mellenes, iespējams, ir kinematogrāfiskākās ogas pasaulē – visparastākās brokastis izskatās kā no reklāmas! Pat visparastākā auzu biezputra kļūst "instagramīga", kad tai virsū uzgriež banānu šķēlītes un pāri pārkaisa lielogu mellenes.

Ja dzīvei vajag mazliet saldumiņa un skaistumiņa, liec kopā banānus un mellenes un pārvērt tos par savu augusta vakaru filmu ar laimīgām beigām. Lai labi garšo!

Melleņu un banānu piena kokteilis

Foto: Shutterstock

Atvēsinošs un gards piena kokteilis ar mellenēm un banāniem. Ziemas sezonā izmanto saldētas ogas, bet vasarā gardās svaigās ogas.

Lasīt vairāk

Melleņu un banānu brokastu smūtijs

Foto: Shutterstock

Uzmundrinošs brokastu kokteilis – melleņu un banānu smūtijs ar auzu pārslām. Ar sastāvdaļu proporcijām vari variēt pēc sirds patikas, izmantojot vairāk vai mazāk melleņu, jogurta vai auzu pārslu.

Lasīt vairāk

Superātrais banānu un melleņu saldējums

Foto: Privātā arhīva foto

Lai zibens ātrumā pagatavotu atveldzējošu saldējumu, pietiek vien ar banāniem un sauju ogu. Variācijas var būt dažādas, banāniem pievienojot zemenes, avenes, šokolādes krēmu, zemesriekstu sviestu, riekstus vai ko citu, kas ledusskapī ir pa rokai. Rezultāts neliks vilties nevienā salikumā. Recepti iesaka Zane Bitmane.

Lasīt vairāk

Melleņu - banānu maize

Foto: Shutterstock

Īpaši garda melleņu - banānu maize.

Lasīt vairāk

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums - jauna garša jūsu ievārījumu skapītī. Avenes var aizvietot arī ar zemenēm.

Lasīt vairāk

Banānmaize ar avenēm un mellenēm

Nedaudz salda brokastu maize ar vieglu ogu skābumu – tas pateicoties avenēm un mellenēm. Baudi ar tasi kafijas vai ar dažādiem garnējumiem - krēmsieru, ricotta sieru, banāniem, ogām, apelsīna šķēlēm un daudz ko citu. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā blogere Brigita Dambe.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!