Cepam tomātmaizes! Šodien, tūlīt un tagad. Kas tev pirmais nāk prātā, domājot par ugunīgo tomātu?
Karsti kūpošs, vēl gandrīz savā sulā un krāšņumā burbuļojošs tomāts ar staipīgu mocarellu uz picas ar kraukšķīgu maliņu?
Viegli pajucis, smaržīgs tomāts uz karstmaizes ar vēl čurkstošu cauraudzīti un kūstoša siera cepurīti?
Tomātu salsa uz itāliski karstas brušetas ar zeltainu un kraukšķīgu sīpola ripiņu un svaigu bazilika lapu?
Dalāmies ar savām karstākajām tomātmaižu receptēm - ballīte tavā virtuvē garantēta!
Kārdinošā karstmaize ar sieru un tomātu čatniju
Kārdinoši aromātiska un nedaudz grēcīga (jūs taču arī apņēmāties dzīvot veselīgāk, vai ne?) ideja brokastmaizītei - karstā siermaize, kuru papildina tomātu čatnijs un angļu sinepes. Starp citu, tomātu čatnija vietā var izmantot arī mango - saldskābā garšā lieliski sader ar sieru!
Ciabata ar picas virskārtu
Pavisam ātri pagatavojamas picas maizītes uzkodām. Uz ciabatas jeb čabatas maizes pusītēm liek tomātu mērci, apkaisa ar kazas sieru un pipariem, un apcep.
Sātīgie grauzdiņi ar steiku, tomātiem un pesto
Kraukšķīgas maizītes ar rikotas sieru, krāsnī ceptiem tomātiem, svaigu pesto un sulīga steika strēmelītēm. Brusketas maizītes būs ideāla uzkoda vēlās brokastīs, pusdienās, kā arī papildinās mājas branča galdu.
Tomātu pica provansiešu gaumē
Krāsaina, kārdinoša un vienkārša pica, ko pagatavot vien no dažām sastāvdaļām. Picai izvēlies dažādu šķirņu tomātus, lai padarītu to košāku un interesantāku.
Tomātu un estragona plātsmaize
Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.
Margaritas pica ar puķkāpostu pamatni
Picu var izcept ne tikai ar ierasto rauga mīklu. Tās vietā var pagatavot ne mazāk gardo puķkāpostu un mandeļu miltu mīklu. Šo pamatni, protams, var izmantot jebkura veida picai, bet šoreiz piedāvājam klasisko Margaritas picas salikumu - tomāti, mocarella un baziliks.
Peperoni un čili plātsmaize ar kazas sieru
Silta, sātīga, nedaudz asa un pat sāļa – plātsmaize no kārtainās mīklas, kurai pa virsu izklāts gards čili džems, tomātu šķēlītes, peperoni ripiņas un kazas siers. Sastāvdaļas šo kulināro brīnumu stipri pietuvina picai, taču dēvēsim to par sāļo kūku.
Pica pannā - labs variants tiem, kam nav cepeškrāsns.
Pica pannā!
Tomātu plātsmaize
Kraukšķīga mīklas pamatne, sulīgi saldskābi tomāti un pāri visam siers – lieliska recepte tomātu sezonas augstākajam pīķim. Baudi to launagā vai vakariņās. Ja nesanāk visu notiesāt vienā reizē, ledusskapī var glabāt vēl pāris dienas! Tomātu plātsmaizes recepti iesaka Lilija Matuse no portāla "Cook.me".
Ātrās pesto maizītes ar tomātiem un cukīni
No saldētas kārtainās mīklas ātri un vienkārši pagatavojama sāļa našķa recepti iesaka vegānisko recepšu bloga "Mr. Magpie" autore Ieva.
Kārdinošās karstmaizītes ar cīsiņiem, sieru un ķirštomātiem
"Kā man tādas šodien sakārojās! Karstās maizītes ar ķirštomātiem, sieru, desiņu un lociņiem," - tā recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Saulainās brokastu siermaizītes ar ceptiem tomātiem
Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.
Karstās siera - tomātu maizītes
Karstās siera - tomātu maizītes labam brīvdienu sākumam.
Karstās siera maizītes ar āboliem un tomātiem
Ļoti viegli pagatavojamas siera karstmaizes ar pārsteigumu – tomātu un ābolu šķēlītēm. Ātrām brokastīm vai uzkodām ballītei.
Grauzdētās brokastu tomātmaizes ar ceptām olām
Vienkāršas, ātri pagatavojamas, bet ļoti gardas, sātīgas un glītas maizītes, kas būs tava brīvdienu brokastu galda rota.
Ātri pagatavojamas picas maizītes ar tomātiem un mocarella sieru
Negaidītu viesu pieteikšanās vai arī pašu spontānais plāns doties pie kāda ciemos nereti ir tās labākās reizes, kad virtuvē top kāds šedevrs. Lai arī šīs vienkāršās picas maizītes nevar nodēvēt par šedevru, jo tik ''skaļš'' vārds pienāktos kaut kam grūtāk pagatavojamam, tomēr šī gatavošanas reize ar produktiem, kas bija atrodami ledusskapī, veicinājusi mani padalīties ar viegli pagatavojamo recepti, kas var noderēt arī citiem. Neviens veikalā pirktais cienasts nepārspēs pašu sarūpētos gardumus, tas nu gan ir jau sen pierādīt fakts.
Ātrās itāļu tomātmaizītes jeb brusketas
Itāļi mīl svaigus un sezonālus ēdienus - tādas ir arī šīs vienkārši un ātri pagatavojamās tomātmaizītes.
Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu
Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!
Ceptas maizītes ar mocarellu
Gardam cienastam - ceptas maizītes ar mocarellu.
Krostini ar tomātu-bazilika salsu un fetas sieru
Grauzdētās maizes kraukšķīgums patīkami kontrastēs ar sulīgu tomātu salsu un pikanto fetas sieru. Ideāla uzkoda mājas ballītei.
Baklažānu un tomātu crostini
Baklažānu un tomātu krostini - burvīga uzkoda ikdienā vai svētkiem.
Brusketas ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Siltas, viegli apgrauzdētas maizītes, uz kurām sarindoti sulīgi tomāti un mocarellas siera gabaliņi, kā arī svaiga bazilika klātbūtne, rada neaizmirstamu garšu salikumu, kas lieliski piestāv gan brokastīm, gan viesu cienāšanai.
Bezglutēna pica ar fetas sieru un ķiršu pipariem
Tiem, kuriem veselība neļauj uzturā lietot glutēnu saturošus produktus, picas pagatavošana noteikti nav šķērslis, ja vien receptē ievērota pareiza mīklas pagatavošana. Šo recepti vērts pamēģināt gan bezglutēna piekritējiem, gan visēdājiem, jo rezultāts patīkami pārsteigs katru skeptiķi.
Kārdinoši sulīgā dārzeņu un siera pica
Kāda laimīga sagadīšanās, ka Starptautiskā picas diena, ko pasaulē svin 9.februārī, sakrīt ar nedaudz grūto nedēļas sākumu – pirmdienu. Lai jaunā nedēļa iesāktos garšīgāka un darbiem rosinošāka, pagatavo šo grēcīgi kārdinošo picu, kur netrūkst itin nekā – ne siera, ne sulīgas vasaras garšas ar dažādiem dārzeņiem.
Olu kulteņa karstmaize 'Gaisīgais ziediņš'
Ik pa laikam ir tādas īpašas dienas, kad brokastīs vēlamies ko īpašu un neparastu, bet tajā pašā laikā ne pārāk ekstravagantu. Lūk, ideja - olu kultenis, kas pagatavots kā mākslinieciski gaisīgs zieds!
Karstās siermaizītes ar tunci un tomātiem
Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.