Liela torte, kas top sestdienas vakara slepenībā? (Tēti, virtuvē ieiet aizliegts!) Mazi, gardi kēksiņi, ko apēst kopā ar karstu kafiju, sēžot parkā uz sola – kā kādreiz, bērnībā? Pankūciņu kalns brokastīs? Ir simtiem veidu, kā pateikt tētim, ka mīlam. Dalāmies ar saldām receptēm, lai vari laicīgi izdomāt un realizēt garšīgu pārsteigumu pasaulē mīļākajam tētim.
Mājās cepta torte 'Cielaviņa'
Kuram gan negaršo torte "Cielaviņa"? Mutē kūstošs bezē, šokolādes krēms un kraukšķīgi rieksti, mmmm! Vēl gardāka kūka būs, ja pagatavosi to pati! Vien nedaudz jāiemanās, cepot bezē kārtas, pārējais jau pavisam vienkārši! Piedāvājam portāla "Cālis.lv" lietotājas Sonicfox recepti. Pierakstā saglabāta autores oriģinālrakstība un stils.
Gardie šokolādes kēksiņi ar grieķu jogurtu
Ātri pagatavojamie šokolādes kēksiņi būs lielisks papildinājums rīta kafijai vai omulīgai pēcpusdienas pasēdēšanai draugu lokā. Recepti iesaka pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi".
Pasakainā Pavlovas kūka ar maigu krēmsieru un ogām
Brīvdienas var svinēt, baudot kūkas. Šī maigā un gaisīgā Pavlova ar kārdinošu krēmsiera pildījumu un ogu dekoru būs neatkārtojama garšas un sajūtu pieredze. Krēmam var pievienot kausētu šokolādi, kas padarīs garšu vēl pasakaināku. Pavlovas vari veidot kā mazas kūciņas vai vienu lielu kūku, tikai tad mainās kaltēšanas laiks. Recepti iesaka gardēde, "Instagram" konta "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Biešu-dzērveņu kēksiņi ar iebiezinātā piena krēmu
Sulīgie kēksiņi ar maigo sviesta krēmu kusīs mutē kumosu pa kumosam. Recepti iesaka kulinārijas bloga "Našķoties" saimniece Zane Ozoliņa sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieks".
Kēksiņi ar maskarpones krēmu un zemenēm
Sulīgi kēksiņi ar maigu maskarpones krēmu un zemenēm no "Rimi" gardēdes Lienes Zemītes recepšu krājumiem – našķi, no kuriem būs grūti atteikties!
Svētku karalis 'Pārsteidzošais Napoleons' no trim sastāvdaļām
Klasiskā "Napoleona" pamatā ir trausla kārtainā mīkla un vārītais krēms. Savukārt gardēde Gita Sarmule radījusi "Napoleonu" no kārtainās rauga mīklas, maskarpones krēma un iebiezinātā piena ar cukuru. Bagātīgs un salds, krēmīgs un sulīgs, un garšās pārsteidzošs. Tādam gardumam vari atvēlēt vietu uz svētku galda.
Sulīgie biezpiena kēksiņi ar saldētām upenēm
Kad ledusskapī uziets biezpiens, bet saldētavā – pērnā gada ogas, tad top biezpiena-upeņu kēksiņi. Recepti iesaka lasītāja Kristīne Kalneniece.
Valriekstu mafini ar sviesta glazūru
Gaisīgas mīklas mafini, kuriem izteiktākai garšai pievienoti valriekstu milti. Pa virsu katrai kūciņai "uzlaidies" gards sviesta un kafijas krēma taurenis.
Spirdzīgie citronu un greipfrūta mafini ar magoņu sēkliņām un pūdercukura glazūru
Saulainais laiks tā vien sauc pēc kā garšīga, vislabāk jau tāda, ko var paņemt līdzi. Tāpēc ir vērts pagatavot gaisīgus citrusaugļu mafinus, kuru kraukšķīgumā paspilgtinās magoņu sēkliņas. Citronu skābumiņš kēksiņu mīklā kontrastēs ar saldo pūdercukura glazūru.
Maģiskā siera kūka
Maģiski gardas siera kūkas recepti iesaka kulinārijas bloga "Kikas virtuve" autore Kristīne Krivāne. Ar vienu gabaliņu nepietiks un roka, gluži kā pēc burvju mājiena, pati stiepsies pēc nākamā.
Keksiņi ar rozīnēm
Keksiņi ar rozīnēm - svētkiem un ikdienai.
Melleņu un citronu kūka
Vasara rit pilnā sparā – dārzos un mežos gatavojas saldas un sulīgas ogas, kuras varam baudīt gan svaigā veidā, gan arī ar tām papildināt desertus! Viens no lieliskiem paņēmieniem, kā tās izmantot, ir vasarīgās kūkās. Vasaras svaigumu ļaus izbaudīt ēdienu blogeres un "Instagram" konta @gardskanenoesties autores Diānas Šulces-Palmas lieliskā melleņu un citronu kūkas recepte, ko var papildināt ar svaigām vai saldētām ogām.
Sulīga šokolādes kūka ar bagātīgu šokolādes krēmu
Šokolādes nekad nevar būt par daudz! Šokolādi baudot, uzlabojas garastāvoklis. Pagatavo kūku saviem mīļajiem brīvdienās vai kā gardu pārsteigumu jubilejā un izbaudi šokolādes burvīgo garšu. Recepti iesaka gardēde Anna Škaravecka.
Karaliskā Švarcvaldes ķiršu torte
Karaliski gards ķiršu laika kārums - Švarcvaldes ķiršu torte. Recepti iesaka vairāku pavārgrāmatu autore Laila Trektere.
Franču virtuves klasika – Onorē kūka
Klasiska franču kulinārijas recepte, kas nosaukta Svētā Onorē (St. Honoré) vārdā, kurš ir konditoru un šefpavāru patrons. Lai gan sarežģīti pagatavojama, šī kūka, gluži kā teju jebkura franču virtuves smalkmaizīte, būs izcili garda.
Svaigā siera kūka ar šokolādi un lazdu riekstiem
Salda un kārdinoša tā priecēs kārumniekus. Baudi ar rūgtu kafiju, lai izceļas kūkas garšas nianses. Sāta sajūta būs jau no viena gabaliņa, bet iespējams, nespēsi pretoties vēl vienam. Recepti iesaka gardēde Māra Kovaļevska.
Sarkanā velveta kūka ar svaigā siera krēmu un ogām
Kūku cepšana dara brīnumus, tā ir iespēja radoši un mākslinieciski izpausties, turklāt gardais kārums sagādās prieku tuviniekiem. Garšās bagātīga kūka ar pārsteidzoši gardu krēmu. Tā dekorēta ar svaigām ogām. Recepti iesaka gardēde Katrīna Ancāne.
Gardā, sulīgā un krēmīgā ābolkūka
Kad sezonas āboli stāv virtuvē maisos un trūkst ideju, kur vēl tos pielietot, pagatavo šo garšīgo ābolkūku. Tās smarža gatavošanas laikā radīs ziemīgu noskaņu, un gardu muti ar to mielosies visa ģimene. Recepti iesaka "Instagram" lapas "Ēdam skaisti" autore Māra Ziemele.
Saldā kartupeļa-šokolādes kūka ar zemesriekstu sviestu
Šī šokolādes kūka ir neparasta, jo tā veidota no saldā kartupeļa biezeņa. Un garšas baudījumu piešķirs pievienotais zemesriekstu sviests. Kūka nav dikti salda, saldummīļiem būs jāpievieno vairāk sīrupa. Lieliska izvēle dzimšanas vai vārda dienā, un tā garšos arī bērniem. Šī kulinārijas brīnuma recepti iesaka autore Silva Kronberga savā "Instagram" kontā "Prieks gatavot".
Klasiskā poļu kūka 'Karpatka'
Poļu iecienītā kūka "Karpatka" ieguvusi savu nosaukumu, pateicoties izskatam – nevienmērīgie plaucētās mīklas pauguri, kas apbērti ar pūdercukuru, līdzinās Karpatu kalnu sniegotajām virsotnēm. Ja tev garšo eklēri ar vārītā krēma pildījumu, tad šī grēcīgi gardā kūka pavisam noteikti būs tavā gaumē.
Īpaši kraukšķīgais 'Napoleons'
Pēc šīs receptes ceptās "Napoleona" tortes mīklas plāksnes izdosies īpaši kraukšķīgas. Kombinācijā ar pavisam vienkārši pagatavojamo krēmu garšos izcili.
Andrejmuižas saimnieces lauku torte ar vārīto krēmu
Kas var būt labāks par lauku torti ar gardu vārīto krēmu un ogām? Tortes recepti piedāvā spraunā Andrejmuižas saimniece Valentīna Pozņaka, kura ar šo kūku cienā savus viesus, un arī portālam "Delfi" bija tas gods pagaršot saimnieces veikumu, ciemojoties atjaunotajā Andrejmuižā pērn.
Biskvīta torte ar bagātīgu krēmu un žāvētām aprikozēm
Garda torte dzimšanas dienai, ar kuru iepriecināt jubilāru. Saldā krējuma krēms piešķir kūkai bagātīgumu un sulīgumu, ko kārumnieki novērtēs. Aprikozes kūkas garšu tikai papildinās. Recepti iesaka gardēde Zenta Sokolova.
Greznā lauku torte ar vārīto krēmu, augļiem un putukrējumu
"Šo grezno un bagātīgo lauku torti pagatavoju savai mammai dzimšanas dienā. Ļoti garšīga! Cerams, ka recepte noderēs arī citiem," tā recepti iesaka mūsu lasītāja Anastasija Safronova.
Greznā lauku torte ar divu veidu biskvītiem un trīs krēmiem
Mūsu lasītāja Agnese Berezovska piedāvā greznas lauku tortes recepti, kuras ideju aizguvusi no žurnāla "Ievas Virtuve", pielāgojot savai gaumei.
Gardā medus kūka
Ātri un vienkārši pagatavoja medus kūka.
Pankūku torte ar maigu biezpiena krēmu
"Tasty" lasītāja Jekaterina Sediha recepšu konkursam, kurā var laimēt noderīgu un ērtu pannu pankūku cepšanai, piesaka recepti gardai pankūku tortei ar maiga biezpiena krēma kārtiņām.
Cepumu kūka ar biezpiena krēmu un marmelādes gabaliņiem
Cepumu kūka viennozīmīgi ir viena no manām bērnības garšām. Gardais biezpiena krēmiņš, cepumi un marmelāde rada garšu buķeti, kura burtiski kūst uz mēles, bet, notiesājot vienu gabaliņu, roka jau steidz ķert pēc nākamā.
Kārdinošā medus torte ar maskarpones un skābā krējuma krēmu
Neatkarīgi no pieredzes un prasmēm, teju katram no mums ir savas autoritātes pavārmākslā. Es, meklējot iedvesmu sulīga cepeša pagatavošanai, noteikti "iegūglēšu" Džeimija Olivera vārdu, savukārt Annas Pannas apetītlīgās tortes un kūciņas mani vienmēr iedvesmo parosīties konditorejas lauciņā. Šoreiz, sekojot Annas ieteikumiem, pagatavoju medus torti. Nobaudot rezultātu, ar prieku secināju, ka torte izskatās ārkārtīgi kārdinoša, krēmam glītās tērcītēs noplūstot gar zeltaino mīklas ripuļu malām, bet garšo vēl labāk nekā izskatās.
Sulīgā riekstu kūka 'Burkānu dobe'
Ne tikai rudens ballītei - riekstu kūka "Burkānu dobe".
Persiku - 'Rafaello' torte
Persiku - "Rafaello" torte īpašo gardēžu viesībām.
Torte 'Pavlova' ar maskarpones un balzama liķiera 'Šarlote' krēmu
Par godu Krievijas baleta prīmai Annai Pavlovai nosauktā torte ir viegla un gaisīga kā balerīna. Tās izcelsme ir Jaunzēlande, kur vēl šodien torte "Pavlova" nereti tiek pasniegta viesībās.
Torte 'Melnais princis'
Gaidot viesus jācep lepna torte 'Melnais princis'.