Mājīgāku cepumu par auzu pārslu cepumiem vienkārši nav. Daudziem tie ir arī pirmie, kas iešaujas prātā, kad ātri gribas uzcept kaut ko garšīgu. Ātri un vienkārši pagatavojama mīkla, kas pa spēkam pat bērnam, mirklis – un panna ir cepeškrāsnī, un salda smarža sāk piepildīt virtuvi. Uzvēdī karsta sviesta smarža un auzu rūgtenais saldenums, un cepumi gatavi. Cieta, kraukšķīga ārpusīte, mīksta iekšpuse, garšīgi un skaisti savā vienkāršībā.
Īsti kārumnieki, protams, pieber mīklai kādu krikumu, kas auzu pārslu cepumiņam iedod papildu garšu un raksturu: ķirbju sēkliņas, rozīnes, šokolādes gabaliņus, riekstus un žāvētas dzērvenes, dzirdēts arī par lavandu ziediem auzu pārslu cepumos. Ja tev ir kāda neparasta auzu pārslu cepumu recepte – atsūti uz receptes@delfi.lv! Ar labām lietām jādalās, un cepumiņu recepšu nekad nevar būt par daudz. Dalāmies arī ar garšīgām auzu pārslu cepumu receptēm no "Tasty" kolekcijas!
Kraukšķīgie auzu pārslu cepumi
Ja kārojas ko garšīgu un mājās iekrājušās auzu pārslas, pagatavo cepumus! Vai vēl labāk – iedod šo recepti bērniem un lai cep viņi! Papildini ar sēkliņām, šokolādi, sukādēm, riekstiem – vienkāršs un gards našķis!
Kraukšķīgi auzu pārslu cepumi no četrām sastāvdaļām
"Es neesmu vienīgā, kurai klasiskās lauku tortes garšo tikai kraukšķīgās auzu pārslu maliņas dēļ. Šie auzu pārslu cepumi atgādina saldo kraukšķi," saka gardēde un "Instagram" konta "Prieks gatavot" autore Silva Kronberga. Vienkārši, saldi un bezgala kraukšķīgi.
Mīksti auzu pārslu cepumi ar ķirbju sēklām
Kad mājās nekā garšīga nav, ļoti iespējams, ka kādā plauktā aizķērusies ne visai mīlēto auzu pārslu paka, kas reti nonāk līdz putras katlam. Ja ledusskapī ir kripatiņa sviesta, tad silti cepumi pie tējas krūzes būs baudāmi jau pēc 20 minūtēm.
Veselīgie auzu pārslu cepumi ar dzērvenēm un riekstiem
Viens no bērnības lielākajiem kārumiem daudzu atmiņās ir tieši auzu pārslu cepumi, taču ne visi atraduši to mīļāko recepti, ar ko remdināt sentimentālo kārdinājumu. Šī recepte bez olām un miltiem gala rezultātā ļaus našķēties ar viegli kraukšķīgiem un sulīgiem cepumiem, kas ideāli piestāvēs tējas vai kafijas pauzei, lai atgūtu enerģiju, jo sastāvā ir rieksti, dzērvenes un nedaudz zemesriekstu sviests.
Gardie auzu pārslu cepumi ar banāniem un grauzdētiem zemesriekstiem
Varen gardi bezglutēna cepumiņi, un banāni tiem piešķir sulīgumu, bet rieksti - patīkamu kraukšķīti. Ja nevēlas, lai cepumi būtu pārlieku saldi, cukuru var arī nepievienot, jo par saldumu tajos gādā rozīnes. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Ozoliņa.
Fiksie auzu pārslu cepumi ar šokolādes gabaliņiem
Par godu Putras dienai un lai stiprinātu esošās un radītu jaunas putras ēšanas tradīcijas, no 10. līdz 13.oktobrim vairāki restorāni Latvijā pārtapa par Putras vēstniecībām. Restorānā "Terra" bērni, izmantojot auzu pārslas, kopā ar šefpavāru pagatavoja gardus auzu pārslu cepumus ar šokolādes gabaliņiem.
Rudenīgie ķirbju un auzu pārslu cepumi
Šī recepte ir vēl viens apliecinājums tam, ka reizēs, kad mājās nekā nav, bet tik ļoti gribas ko garšīgu, top vislabākās idejas. Prātojot, kā likt lietā pārpalikumus no ķirbja, nolēmu iemēģināt veiksmi tiem cepumu veidolā. Un, jāatzīst, gala rezultāts nelika vilties!
Auzu pārslu un valriekstu cepumi
Auzu pārslu un valriekstu cepumi – kraukšķīgi, gardi un vienkārši pagatavojami.
Auzu pārslu – dateļu cepumi
Auzu pārslu – dateļu cepumi gardam našķim pie tējas vai kafijas.
Auzu pārslu, rozīņu un riekstu cepumi
Auzu pārslu un riekstu cepumi ievilinās omulīgu un siltu smaržu, turklāt atgādinās, cik gan ģeniālas ir tās vienkāršās receptes. Ieteicams gan gatavot uzreiz divas vai pat trīs porcijas, jo cepumi apēdīsies visai ātri.
Auzu pārslu cepumi ar rozīnēm
Kraukšķīgi un kārdinoši auzu pārslu cepumi ar rozīnēm. Sacep porciju gardo našķu un baudi kopā ar tasi tējas vai piena glāzi.
Biezpiena un auzu pārslu cepumi
Vienkārši biezpiena cepumiņi, kuriem miltu vietā izmanto auzu pārslas. Piemērotākas būs ātrvārāmās auzu pārslas, kas straujāk uzsūks biezpiena mitrumu.
Auzu pārslu – banānu cepumi
Ikdienā izvēlos veselīgu uzturu, tāpēc samērā strikti sekoju līdzi ēdienu uzturvērtībai. No savas ēdienkartes jau krietnu laiku esmu izslēgusi visu trekno, saldo un cepto, kā arī miltu izstrādājumus, aizstājot tos ar veselīgākām alternatīvām. Tā kā reizēm kādu našķi gan kārojas, priecājos, ka esmu atklājusi banānu – auzu pārslu cepumu recepti, kas ir gan veselīga un sātīga, gan pietiekami salda. Cepumi lieliski der gan kā uzkoda, gan brokastu ēdiens, aizstājot auzu pārslu putru, kas man personīgi tās ierastajā formātā mēdz visai ātri apnikt.
Grauzdētu auzu pārslu - marcipāna cepumi
Auzu pārslu - marcipāna cepumi ar anīsa garšu.
Auzu pārslu cepumi, kraukšķīgie
Auzu pārslu cepumi kraukšķīgie, trauslie un ļoti gardie.
Auzu pārslu un medus cepumi
Auzu pārslu un medus cepumi ar rozīnēm un valriekstiem.
Auzu pārslu cepumi ar citrona miziņu
Vienkāršie auzu pārslu cepumi ar citrona miziņu.
Auzu pārslu cepumi - kraukšķīgi un vienkārši
Auzu pārslu cepumi - kraukšķīgi un vienkārši- gardam cienastam vai ikdienas našķim.
Auzu pārslu un biezpiena cepumi
Auzu pārslu - biezpiena cepumi brīvdienu našķim.