Pīlādžos ir daudz A un C vitamīna, karotīna tajos esot vairāk kā burkānos, tajos ir miecvielas, organiskās skābes un ēteriskās eļļas. Īsts dārgums! Der gan ievārījumu, gan čatniju un želeju vārīšanai. Svaigas vai savārītas ogas var izmantot dažādās mērcēs gan sāļiem, gan saldiem ēdieniem. Piemēram, saldējums ar cukurūdenī nedaudz pavārītiem pīlādžiem ir īsts gardums.
Pīlādžogas ir arī izcili sakaltējamas, un viss labais, kas tajās ir, nezaudē spēku divus gadus. Ogas jāžāvē 70-80 grādu temperatūrā, uzmanoties, lai tās nesalīp kopā. Izžāvētas jāglabā slēgtos stikla traukos. Gardas un veselīgas ir kaltētu pīlādžu sukādes.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit