ķirbis, rudens, zupa, ķirbju biezzupa
Foto: Shutterstock
Bļodiņā kūpoša ķirbju zupa ir kā saules kulinārais ekvivalents, un vēsā rudens dienā apēst dažas kārtīgas saules karotes vajag ikvienam.

Ķirbju zupa var būt gan šķīsti maiga, gan pikanti sātīga, viss atkarīgs no vārītāja garšas, gaumes un tā, ko liekam katlā blakus ķirbim. Zupa spēj mainīties līdzi ikvienam produktam, kas nonāk katla tuvumā. Tā var būt gan maiga un garšā samtaina, kad saldais krējums netiek žēlots, gan mazliet eksotiska, kad tai pievieno kokosriekstu pienu un kādas Āzijas stila garšvielas, gan garšā un garā īpaši spēcinoša, kad zupā tiek čili, ķiplociņš un citi labumiņi.

Ķirbju zupu var vārīt ar pienu, ar saldo krējumu, ar kausēto sieru, ar dārzeņu buljonu, kopā ar citiem dārza labumiem... To var dāsni apbērt ar pannā sakraukšķinātu cauraudzīša gabaliņiem, ar apgrauzdētām ķirbja sēklām, tai var uzrīvētu muskatriekstu, rotāt ar maigu trifeļu eļļas pieskārienu un pasniegt ar viegli apceptu ciabatas maizi, ar karstām siermaizītēm, mazliet apbrūninātu baltmaizīti… Daudz iespēju, viena par otru garšīgāka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!