Ķirbju zupa var būt gan šķīsti maiga, gan pikanti sātīga, viss atkarīgs no vārītāja garšas, gaumes un tā, ko liekam katlā blakus ķirbim. Zupa spēj mainīties līdzi ikvienam produktam, kas nonāk katla tuvumā. Tā var būt gan maiga un garšā samtaina, kad saldais krējums netiek žēlots, gan mazliet eksotiska, kad tai pievieno kokosriekstu pienu un kādas Āzijas stila garšvielas, gan garšā un garā īpaši spēcinoša, kad zupā tiek čili, ķiplociņš un citi labumiņi.
Ķirbju zupu var vārīt ar pienu, ar saldo krējumu, ar kausēto sieru, ar dārzeņu buljonu, kopā ar citiem dārza labumiem... To var dāsni apbērt ar pannā sakraukšķinātu cauraudzīša gabaliņiem, ar apgrauzdētām ķirbja sēklām, tai var uzrīvētu muskatriekstu, rotāt ar maigu trifeļu eļļas pieskārienu un pasniegt ar viegli apceptu ciabatas maizi, ar karstām siermaizītēm, mazliet apbrūninātu baltmaizīti… Daudz iespēju, viena par otru garšīgāka!
Dalāmies ar savām saulainākajām un garšīgākajām ķirbju zupas receptēm no "Tasty" lielās rudens zupu kolekcijas.
Riekstu jeb sviesta ķirbja zupa ar tomātiem un sarkanajām lēcām
Pavisam vienkārši pagatavojama fiksā zupa pusdienām. Šķīvī veselīgais un maigās garšas riekstu ķirbis mīsies ar novārītajām sarkanajām lēcām. Patīkamākai garšai pievienoti arī tomāti, aromātiskais ķiploks un nedaudz garšvielu.
Ķirbja biezzupa ar kurkumu
Ķirbja biezzupa ar kurkumu - pat ķirbju nīdēji ēd un slavē.
Vienkāršā ķirbju un kartupeļu krēmzupa
Darbdienas izskaņā pēdējais, ko ir vēlēšanās darīt, ir stāvēt pie plīts, tāpēc lieti noder receptes, kur visu var samest vienā katlā un pēc tam ēst gardu muti. Tāda ir arī šī ķirbju un kartupeļu krēmzupa.
Foto recepte: ķirbju krēmzupa ar dārzeņiem un kausēto sieru
Ražas laiks ir perfekts, lai no dažādiem dārzeņiem pagatavotu gardu biezzupu, kas acumirklī piepildīs punčus. Ja vēl tai tiks pievienoti kraukšķīgi grauzdiņi – mēli varēs norīt!
Ķirbju un saldā kartupeļa krēmzupa ar ceptām sēnēm vai vistas fileju
Veģetārajā variantā šo krēmzupu pasniedz ar ceptām sēnēm, bet var izmantot arī apceptas vistas filejas gabaliņus. Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta "Tasty For Me" saimniece Sandra.
Ķirbju krēmzupa ar kokosriekstu pienu un saulē kaltētiem tomātiem
Biezzupas izdosies pat tiem, kas brēc, ka gatavot neprot. Un nelauzīs kaulus steidzīgajiem, jo virtuvē būs jāpavada tikai pusstunda! Ja, lasot šo, saki, ka ķirbju zupas jau apnikušas, turpini vien lasīt, jo šai ir neierasta nianse - saldā krējuma vietā izmantots kokosriekstu piens!
Ķirbju, burkānu un lēcu krēmzupa
Lieliska, krāsaina ķirbju krēmzupa, kuru papildina gan burkāni, gan selerijas, gan lēcas. Turklāt tā kā zupai netiek pievienots nedz sviests, nedz krējums, tā ir vieglāka nekā ierastās krēmzupas. Šīs zupas recepte līdz mums atceļojusi no Palestīnas, bet izmantotie produkti ir ierasti arī mūsu virtuvē.
Ķirbju un burkānu zupa ar kausēto sieru un ķiploku grauzdiņiem
Vēl vienu gardu ķirbju zupu Tasty.lv "Zupu konkursam piedāvā lasītāja Krista Dzērve, rakstot: "Lai gan neviens no mums nav zupu mīlis, un ģimenē jāpabaro trīs vīrieši, ķirbju biezzupa ir iecienīta un vismaz pāris reizes rudenī tiek celta vakariņu galdā." Šķiet, ka ķirbju zupa patiešām rudenī tiek mīlēta.
Ķirbju un burkānu krēmzupa maizes kukulītī
"Ķirbju krēmzupa ir mans top rudens ēdiens, turklāt to var gatavot tik dažādās variācijās, ka tā nekad neapnīk," par savu zupu stāsta Zane. Konkursam viņa piedāvā ļoti sātīgu (tas nav pārspīlēti teikts, jo, pēc autores vārdiem, pat zupas skeptiķi bija labi paēduši) ķirbju krēmzupu, kas pasniegta kraukšķīgā maizes kukulītī, ko pēc tam gardu muti notiesāt. Starp citu, pagatavojot šo zupiņu, nebūs arī trauki jāsmērē!
Ķirbju krēmzupa ar žāvētu gaļu un čili
Šī tik rudenīgā zupa gan krāsas, gan garšas ziņā ir mūsu ģimenei īpaši iecienīta, jo gandrīz visas receptei nepieciešamās sastāvdaļas atrodamas pašu dārzā – tā par garšīgo šedevru stāsta receptes autori. Garšīgā un veselīgā zupa ir gatavotāju autordarbs no A līdz Z, un to Tasty.lv lasītājiem piedāvājam "Zupas konkursa" ietvaros.
Ķirbju biezzupa ar kausēto sieru
Ķirbju biezzupa ar kausēto sieru, pasniedz ar grauzdiņiem.
Pikantā ķirbju – ābolu zupa
Garda un sezonāla recepte nedēļas nogales ēdienkartei no lauku labumiem, kas iegādāti sestdienas Berga bazāra zemnieku tirdziņā.
Ātrā ķirbju–piena zupa ar mannu
Veselīga un ātri pagatavojama ķirbja zupa ar mannu - garšīgs veids, kā mazos kārumniekus iepazīstināt ar lielo, oranžo ogu. Ja vēlies, vari zupai pievienot nedaudz sviesta - tas garšu padarīs īpaši bagātīgu.
Ķirbju biezeņzupa ar pētersīļiem un baltmaizes grauzdiņiem
Ķirbju biezeņzupa ar baltmaizes grauzdiņiem būs īstais ēdiens jaukai vakarēšanai ģimenes vai draugu lokā. Recepti iesaka Lido šefpavāre Ilga Joma.
Forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa
Drēgniem, vēsiem rudens vakariem un ziemai sildoša, forša un vienkārša ķirbju biezeņzupa.
Ķirbju krēmzupa ar garnelēm
Pikanta ķirbju krēmzupa ar garnelēm.
Ķirbju un puravu krēmzupa
Sātīgai maltītei pagatavota ķirbju - puravu krēmzupa.
Ķirbja un rīsu putra
Ķirbja un rīsu putra - veselībai un labam noskaņojumam.
Vienkāršā ķirbju putra
Ķirbja putra gardām brokastīm vai launagam.
Ķirbju krēmzupa ar tomātiem
Krēmīga un maiga ķirbju zupa, kuru īpaši gardu padara tomāti. Zupā ir vēl viena ļoti svarīga sastāvdaļa - sīpoli, kurus zupā liek samērā daudz. Kopumā sīpolu un ķirbju attiecība ir 1:2.