Ķirbis izgrebts – ko tālāk? Sēkliņas var izņemt un sakaltēt, bet kur likt to ķēpīgo biezumu kaudzi? Biezenī! Biezeni var lieliski izmantot visvisādos veidos. Vēl vairāk: ir ļoti daudz gardumu – pankūku, kūku, kēksu, krēmu – ko bez ķirbju biezeņa nemaz nevar pagatavot! Un bonusā nāk tā lieliskā sajūta, ka nekas nav izmests ārā.
Ķirbju biezeni gatavo, cepot ķirbi cepeškrāsnī vai vārot. Parasti ķirbi biezeni gatavo speciāli, sagriežot to gabaliņos vai, cepeškrāsns gadījumā, cepot arī veselu. Tad, kad gatavs, mīkstumu kā biezputriņu izņem ar karotīti un saliek maisiņos saldēšanai.
Bet šoreiz pieņemsim, ka mums uz galda ir lielisks, izgrebts ķirbis un blakus atlikums: nevienādos gabalos izgrebta, izgriezta, izkasīta ķirbju ķēpa. Ko ar to darīt?
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit