Karstmaizītes vienmēr ir laba ideja. Tāpēc šorīt brokastīs viņas – ar sieru, ar šķiņķi, ar tomātiem, ar olu, kas nu mājās un ledusskapī atrodams. Vispār tā ir viena brīnišķīga karstmaizīšu īpašība: ja vien mājās ir maize, var uzskatīt, ka karstmaizītes jau ir izdevušās. Viss pārējais ir tikai fantāzijas lidojums!
Piemēram, cepšana. Karstmaizītes cepeškrāsnī – tā, protams, ir klasika. Piekritīsiet, skats, kā siermaizītes, viegli uzburbuļojot, apbrūnē aiz cepeškrāsns stikla, ir pilnīgi nesamaksājams. Un tā smarža! Un tas brīdis, kad tās ugunīgi karstas izņem no krāsns un uzreiz gribas nolauzt kraukšķīgās, sierainās mežģīnes maliņu.
Bet var jau arī vienkāršāk – apcept maizīti uz pannas un uzmest virsū, ko vien sagribas, vai blakus sačurkstināt bekona šķēlītes. Un kāds gardums ir pannā apceptas bagetes šķēles, tikko no pannas, un dāsni pārsmērētas ar ķiploku sviestu, kas strauji kūst un iesūcas ar kraukšķīgu garoziņu aprautajā mīkstumā…
Par to vai tostermaize ir karstmaize, domas dalās, bet karsta taču tā nenoliedzami ir! Uzliec čedaras siera šķēlīti, otru tikko no tostera izlekušo maizes šķēli pa virsu, un, cenošoties neapdedzināt pirkstus, baudi, kā maizes kraukšķīgums savienojas ar kūstošo seru. Blakus kūp karsta kafija tavā mīļākajā krūzē… Vai nav brīnišķīgs rīts? Ejam cept karstmaizes!
'Našķoties' Zanes karaliskās siermaizes
Franču stila karstmaizes ar sieru padarīs tavas brokastis par svētku maltīti. Tās gatavos Zane Grēviņa šo sestdien raidījumā "Našķoties". Recepti lasi "Tasty", bet kulinārijas raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut".
Tomātu plātsmaize
Kraukšķīga mīklas pamatne, sulīgi saldskābi tomāti un pāri visam siers – lieliska recepte tomātu sezonas augstākajam pīķim. Baudi to launagā vai vakariņās. Ja nesanāk visu notiesāt vienā reizē, ledusskapī var glabāt vēl pāris dienas! Tomātu plātsmaizes recepti iesaka Lilija Matuse no portāla "Cook.me".
Grilētu dārzeņu karstmaizes
Meklējot alternatīvas, kā pagatavot un izbaudīt baklažānus, izmēģini šo vienkāršo maltīti! Jārēķinās gan, ka virtuve nedaudz uzsils, darbinot cepeškrāsni.
Ķiploku maize ar sieru un bekonu
Šī ir ļoti ātra un vienkārša recepte, turklāt ķiploku maizīti var sagatavot jau laicīgi, sasaldēt un sacept vēlāk.
Pildītas karstmaizes ar olu kulteni, gailenēm un bekonu
Ja tev palaimējies tikt pie kādas saujas gaileņu un vēlies palutināt mājiniekus ar īpaši gardām un sātīgām brokastīm, pagatavo maizes "laiviņas", kas pildītas ar olu kulteni, gailenēm un bekonu, kas slēpjas zem kūstoša siera kārtas.
Brokastu karstmaizes ar šķiņķi, sieru un olām
Viss ģeniālais ir vienkāršs - gluži kā šīs kārdinošās karstmaizes. Recepti sātīgām brokastīm iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
Olīvu karstmaize
Brīnišķīgu olīvu karstmaizes recepti iesaka Linda Vilmansone. Pagatavo to vasarīgai baudīšanai kopā ar draugiem!
Karstmaizes ar četriem sieriem
Kārdinošas četru sieru karstmaizes recepti piedāvā "Latvijas Maiznieks" sadarbībā ar ēdienu stilisti, grāmatu autori un pavāri Lindu Vilmansoni-Virbuli.
Soli pa solim: Kraukšķīgas 'portugāļu' siermaizītes ar marinētiem šampinjoniem
"Ciemojoties pie draugiem Portugālē, nevarēju vien sagaidīt brokastu laiku, jo katru rītu nesteidzīgi sākām kafejnīcas terasē ar kafiju un siermaizīti. Sildoties saulē, garšīgi gatavojāmies Koimbras pilsētas iepazīšanai," stāsta Oskars, kurš pārsteidzis arī savus viesus, dzimšanas dienas svinībās uzcepot vairākas maizīšu pannas.
Fotorecepte: gardā uzkodu čabata ar pesto un sieru
Viesu pacienāšanai un uzkodu plates papildināšanai šī recepte der kā uzlieta, ar nosacījumu, ka uzlabotais maizes klaipiņš ir tikko no krāsns izņemts.
Karstās siermaizītes ar tunci un tomātiem
Karstās siermaizes ierasts papildināt ar gaļas vai desas šķēli, bet šoreiz iesakām rīkoties citādi, pievienojot karstmaizēm konservētu tunci, lai, kombinācijā ar sulīgu tomātu un ņipro baziliku, baudītu maltīti Itālijas noskaņās.
Brusketas ar tomātiem, mocarellu un baziliku
Siltas, viegli apgrauzdētas maizītes, uz kurām sarindoti sulīgi tomāti un mocarellas siera gabaliņi, kā arī svaiga bazilika klātbūtne, rada neaizmirstamu garšu salikumu, kas lieliski piestāv gan brokastīm, gan viesu cienāšanai.
Grieķu burgeri ar vēršaci
Jūs visi jau sen zināt, ka esmu 100% brokastu cilvēks un mēģinājums kļūt par veģetārieti izgāzās - tas viss pateicoties olai. Nu nevaru un pat negribu mācēt bez tās! Tā ir mana trešā roka virtuvē un, šķiet, viens no nedaudzajiem pārtikas produktiem, kas kā iepirkumu groziņā, tā ledusskapī atrodams vienmēr.
Grilētas maizītes ar sarkano sīpolu un sieru
Nereti tās vienkāršākās lietas ir arī tās ģeniālākās. Grauzdētas maizītes ar sulīgi apceptiem sarkanajiem sīpoliem un bagātīgu siera šķēli būs ideāla uzkoda vīna vakarā.
Karaliskās brokastu maizītes ar sparģeļiem un plaucētu olu
Tava mamma noteikti ir tā vērta, lai Māmiņdienas rītā tu viņu palutinātu ar īpaši karaliskām brokastīm – svaigi grauzdētu maizīti, kas papildināta ar bekonā ietītiem sparģeļiem un plaucētu olu. Šis ēdiens izskatās tiešām kārdinoši, garšo pasakaini, turklāt to var pagatavot nepilnas pusstundas laikā. Viņa to noteikti novērtēs!
Brokastu karstmaizītes ar žāvētu gaļu un pesto
"Katrās mājās sava īstā un pareizā karstmaizīšu metode. Mūsmājās vienmēr uz urrā aiziet šāda versija, kurā pamatsastāvdaļas ir nemainīgas – graudu maize, žāvēta gaļa, siers, sīpoli un tomāti, bet variējam ar pievienotajām mērcēm," par savām "firmas" karstmaizītēm stāsta Evita, piedāvājot šo kārumu izmēģināt arī citiem.
Sātīgās brokastu karstmaizes ar šķiņķi un sieru
Sātīgas brokastu maizītes ar sieru un šķiņķi franču gaumē jeb "croque monsieur". Īpaši labi garšos, pasniegtas ar svaigiem zaļajiem lapu salātiem, kas aizdarīti ar atsvaidzinošu Dižonas sinepju–citronu mērci.
Gardā ķiplokmaize ar bagātīgu siera pildījumu
Jau iedomājoties vien ar sieru bagātīgi pildītas, zeltainas un kraukšķīgas ķiplokmaizes bagātīgo garšu, sariešas pilna mute siekalām. Neliedz sev šo baudījumu un pagatavo jau šodien!
Brokastu karstmaizes ar sieru, šķiņķi un olu
Gardas, sātīgas un ātri pagatavojamas brokastu karstmaizes franču gaumē jeb "croque madame" – ar sieru, šķiņķi un ceptu olu.
Brokastu maizītes ar fetas sieru un marinētu papriku
Ļoti ātri pagatavojamas, gardas un sātīgas brokastu maizītes, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus ēdājus. Veselīgais ķiploks piešķir maizītēm pikantumu, gurķa šķēlītes svaigumu, bet paprika – apetītlīgi košu krāsu.
Siermaizīte ar ceptām sēnēm un spinātiem
Smeķīgas siermaizītes ar sēnēm, sīpoliem un aromātisko timiānu. Recepti piedāvā restorāna "3" šefpavārs Juris Dukaļskis.
Ātrās siermaizes ar šampinjoniem un pesto
Kad laika gatavošanai nav daudz, bet uzkodās gribas pagatavot ko sātīgu un reizē neparastu, liec lietā šo recepti.
Brokastu karstmaize ar šķiņķi un olu
Nedaudz citādāka versija brokastīm - starp kraukšķīgajām maizes šķēlēm apetīti rosina bagātīga siera kārta, šķiņķis un pa virsu cepta ola.
Kārtainās mīklas maizītes ar ceptām baravikām un tomātiem
Meklējot iedvesmu mežā salasītā loma izmantošanai, iesakām pagatavot šo kārumu - kārtainās mīklas maizītes, kas lieliski derēs brokastīm, ballītēm vai vieglām vakariņām pie salātiem.
Brokastu olas maizes garoziņā
Kad vārītas olas vai ceptas vēršacis apnikušas, pienācis īstais brīdis izmēģināt ko jaunu. Cepta ola maizes garoziņā labi izskatīsies uz šķīvja, noteikti raisīs bērniem lielāku interesi par maltīti, un labi garšos kā brīvdienu laiskajās brīvdienās, tā steidzīgajos darba dienu rītos.
Grauzdiņi ar Stiltona sieru un dzērveņu ievārījumu
Mazliet sātīgi un ļoti gardi grauzdiņi uzkodām. Ja nav pieejams Stiltona siers, droši var izvēlēties kādu citu, kas vairāk iet pie sirds.
Ciabata ar picas virskārtu
Pavisam ātri pagatavojamas picas maizītes uzkodām. Uz ciabatas jeb čabatas maizes pusītēm liek tomātu mērci, apkaisa ar kazas sieru un pipariem, un apcep.
Štovētu kāpostu un cepeša sendvičs
Ja no svētkiem ledusskapī palikuši štovētie kāposti un kāds gabaliņš cepeša no brangajām vakariņām, tad šīs sastāvdaļas var apvienot burvīgā pusdienu sendvičā. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā restorāna Terra šefpavārs Fabians de Frīss (Fabian de Vries).
Ņiprās puravu karstmaizes
Šo grauzdiņu brokastīs nebaudīsi – tas ir nedaudz ņiprāks garšas ziņā. Tas tāpēc, ka grauzdiņa garnējums – siera mērce – pagatavota kopā ar alu. Līdz ar to grauzdiņš būs lieliska uzkoda reizēm, kad tiek malkots gardais miestiņš.
Pitas karstmaizes ar pesto un mocarellu
Ja meklē ideju, kā dažādot brokastu ēdienkarti, izmēģini šo karstmaizīšu recepti - pitas maizes ar aromātisko pesto un šķiņķi, kā arī kūstošo mocarellas sieru garšos neaizmirstami labi. Recepte noderēs arī vakariņām!
Kraukšķīgās čabatas karstmaizes ar salami
Dienās, kad negribas pavadīt ilgu laiku virtuvē maltītes pagatavošanai, bet tomēr kārojas kas neparasts, pagatavo šīs sātīgās čabatas uzkodas, kas lieliski remdēs vakara izsalkumu.
Ceptas maizītes ar mocarellu
Gardam cienastam - ceptas maizītes ar mocarellu.
Saulainās brokastu siermaizītes ar ceptiem tomātiem
Saulainās siermaizītes ir vienkāršs brokastu ēdiens, kas būs pa spēkam pat iesācējam virtuvē. Tās vari baudīt gan kā uzkodu, gan kā piedevu pie zupas vai sautējuma.